bidde en beställning till bebis:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
med leverans v. 3.....hoppas de håller tiden för annars blire ju för litet,men då får man väl skicka tillbaka... bidde en tröja till mig med. Kan ju va bra med nått enkelt då man ska amma tex.
kommer lite bilder här iaf.


fiint å passar både tjej å kille....å vi vet ju nu att de kan bli en stor en så dessa ska nog passa!

skriver de nu medan jag minns och är hemma....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
GOTT NYTT ÅR!!!!

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskenssky och markens snö:
det gamla året lägger sig att dö …
Ring själaringning över land och vatten.

Ring in det nya och ring ut det gamla
i årets första skälvande minut.
Ring lögnens makt från världens gränser ut,
och ring in sanningens till oss som famla.

Ring våra tankar ut ur sorgens häkten
och ring hugsvalelse till sargad barm.
Ring hatet ut emellan rik och arm
och ring försoning in till jordens släkten.

Ring ut vad dödsdömt räknar sina dagar
och forngestaltningar av split och kiv.
Ring in ett ädlare, ett högre liv
med bättre syften, mera rena lagar.

Ring ut bekymren, sorgerna och nöden,
och ring den frusna tiden åter varm.
Ring ut till tystnad diktens gatularm,                                         
men ring till sångarhjärtan skaparglöden.

Ring ut den stolthet som blott räknar anor,
förtalets lömskhet, avundens försåt.
Ring in det rätta på triumfens stråt,
och ring till seger mänsklighetens fanor.

Ring, klocka ring … och seklets krankhet vike;
det dagas, släktet fram i styrka går.
Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
ring in den tusenåra fredens rike.
Gud vad du sprattlar där inne lill* vän! börjar du på att villa komma ut? vänta tills imorron vid den här tiden är du gullig.....helst lite senare oxå....ifall du har bråttom...så du kommer efter 12-slaget.annars blir de ruskigt synd om dej för resten av ditt liv. Men till viss del har du dej själv att skylla isf. eftersom du inte kom då du skulle.....sen försökte ju mamma å pappa bara vara snälla när de inte ville ha nån stimulering igår....tänkte att vi försöker vänta till nästa år, så då får ju du sköta resten nu då...vi har gjort vad vi kunnat...så håll ut kära du!!

idag är de ju bara v 43 (42+2)

mitt gjort, nu äre bara viiila som gäller:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp nu har jag både diskat å tvättat så nu blire vila för mig. ska väl ta å hoppa in i duschen snart oxå...kanske eventuellt att jag ska göra en paj tills ikv. då vi ska spela bingolotto med mamma å uffe...men de beror på om min käre sambo vill köpa med sig lite ingredienser hem...

de rör sig i min mage....å igår tyckte jag de rörde sig precis hela kvällen å sedan då jag skulle sova så bökade de på som sjutton....men jag lyckades somna ifrån det....men nu tycks det ha börjat igen...var nog för att janne sa igår då bebisen var lugn under CTG:t, att h*n kunde bli så efter födseln oxå....därför h*n vildat på sig *haha*

men inte så länge till h*n behöver stanna där inne nu.inte om jag får bestämma iaf. bara de har blivit den 1/1 - 09 så får filip eller ebba mer än gärna komma ut på EN gång!


tjing!

phuu

publicerat i Mitt liv som jag ;);
har klarat en natt, men sover oroligt å vakar massa...konstigt nog är jag ganska pigg...lyckades somna om då klockan var 7...kan ju inte kliva upp såååå tidigt,...de har iaf.inte ploppat ut nån bebis under natten så än finns de hopp:)imorron bitti äre ju som sagt dags för en ny koll! men undra just hur de gör då..... om de väntar till den 2:a då eller om de börjar stimulera...men tänk om de går så fort då så jag iaf. får bebis innan 00:00 de går ju faktiskt inte...undra om man kan få komma tillbaka senare på dagen för de isf. hehe ska bli spännande å se vad som händer! gick ju iaf. bättre med UL igår än gången före det....då vart de som svarta prickar för ögonen å som lock för öronen...vart för mkt. tryck mot stora kroppspulsådern....så de var skönt de gick bättre igår.

ne nu ska jag kika runt lite på nätet....sen kanske starta en tvättmaskin...var visst nån som ville ha nå byxor som låg i tvätten...men går inte tvätta å torka då torkställningen är full med annan tvätt...så då får man vänta!

ha de så bra!

kram kram

hoppas hoppas..

publicerat i Mitt liv som jag ;);
kan inte annat än hålla med er.... å jag hoppas ju då hellre på 10% mindre i vikt eller stanna på 4,2:)men blir ju stor då de är på övertid....fast de kan ju avmagra oxå....ja får väl hoppas att inte allt startar av sig själv i natt eller imorron:) får vi väl se då på onsdag om de fortf. ser bra ut om de då väntar ytterligare 2 dar eller om de börjar stimulera då....antar att de kan ta ett tag med det, men törs ju samtidigt inte riskera att h*n kommer innan 12-slaget:)

hemma igen då:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
hehe tack jenny för att du är så uppmärksam:)

ja då är vi hemma efter ett besök på sundsvalls ultrljudsmottagning. var där klockan 8 och klar vid halv 10-20 i 10 nånting.... gjorde först ul där hon mätte för att uppskatta vikten på bebisen....men eftersom de inte är någon våg utan en ul maskin så blir ju inte exakt....diffade väl mellan +/-10%, och vad hon såg där så var de väl ungefär 4200g. oj vilken bjässe:)

fostervatten mängden var oxå ok. ctg kurvan såg fin och bra ut....bebisen hade nån vio period så jag behövde knappt trycka på knappen för att registrera buffar å rörelser i magen....vart några gånger på slutet då jag fått lagt mig på sidan ist.
sen fick vi vänta på doktorn från förlossningen....de var mig en mesig karl....nyss nygjord skulle man kunna tro...såg ut som han blev generad då han patade om slida å livmoder....herregud de är ju det som de heter:) efter att han förklarat att de fanns 2 olika sätt att sätta igång, så sa jag att jag inte ville ha nån bebis förrän nästa år, nähä nä då ska vi inte "reta" din livmodertapp...då får du en ny tid....så nu får man gå varannan dag för att kolla vattenmängd å ctg. så på onsdag 08:30 ska vi dit nästa gång....då får jag komma på förlossningen på engång för då är inte UL öppet. så får vi väl se då om de väntar till den 2/1 eller om de blir "retning" den 31/12. Men nu är man ju en erfarenhet rikare:)

var en sväng å handlade påvägen hem...sen var vi på apoteket....jag behövde tvål å mer järnisar. var på elgiganten å köpte febertermometern som jag sett på deras sida....å dessutom några kronor billigare än jag sett på nätet, de är inte illa... var sedan på media markt å köpte en multifjärr å surrade lite med emil.
blev en hämt lunch på mAx påvägen hem...då jag började bli hungrig...å de var tur de för när jag gick i trappen upp så blev de prickit för ögonen.... varit mkt. intryck nu på fm.

slutsatts av dagen hitills.....de hade blivit billigare för oss att få bebis idag än att åka till birsta:)


träffade ju sara å hennes thomas (hmm heter han så) i väntrummet oxå, de skulle in på koll för ett ev. vändningsförsök....och gick därifrån med den glada nyheten att bebisen vänt sig själv...vilken tur för er!!


Villl även passa på att önska stort GRATTIS till Maria som fyller 26 år idag & svärfar Clas som blir 64år idag!! Hoppas ni får en bra dag!!Massa grattis kramar från oss här i 3:an på ängesvägen!


ha en bra dag!
väntan fortsätter....men nu gäller de bara att de inte startar av sig självt för det vet man ju faktiskt inte om de kanske gör....

hehe

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja menade ju kanske inte riktigt så.....utan att jag har blivit gravid tidigare.....att de kanske hade gått flera dagar som de hade hänt innan jag kom mig för å göra test....för bara de har kommit in de små simmarna så kan man bli gravid närsom helst sa hon till mig på ul då jag vart flyttad första gången!

javisst äre spännade veronica:) lika nyfiken som du...hehe men jag hoppas att de säger allt är ok så jag får vänta nån dag till....så kanske,kanske....blir 2009:)

mmm jenny inte bara du som har en david...själv har jag flera *haha* kompisar alltså är väl bäst att tillägga:)

nepp nu äre dags å göra sig klar å fara!!

baj baj!

får se när vi hörs nästa gång!

har sökt lite info...ungefär så här kan de visst gå till....ska bli spännande men lite pirrigt.

publicerat i Mitt liv som jag ;);
Överburenhet

Livmoderns storlek ökar 6-8 ggr i storlek fram till sen graviditet. Den består av glatt muskulatur (kan inte kontrolleras med viljan) inbäddad i fibrös bindväv. Under de sista veckorna av graviditeten känner man av sammandragningar, vilket motsvaras av kontraktioner av muskulaturen i livmodern.

Livmoderhalsen, som består av fibrös bindväv till 85 % och bara till 10-15 % av glatt muskel, är under graviditeten fast och sluten. Några dagar innan förlossningen startar blir den mjuk (mognar) och vidgas till 2-3 cm innan värkarna startar.

Om utmognaden uteblir blir graviditeten överburen ( >2 veckor efter beräknat datum för förlossning).

Överburenhetskontroll
En överburenhetskontroll innebär att blodtryck, urinprov, CTG samt fostervattenmängd och barnets läge i bäckenet kontrolleras då du är i graviditetsvecka 42+0 på Specialistmödravården. En förlossningsläkare gör sedan, utifrån dessa kontroller och din hälsa, en bedömning när och på vilket sätt förlossningen ska sättas igång.

I de fall inga medicinska hinder föreligger och att allt ser bra ut, gör vi dessa kontroller varannan dag mellan graviditetsvecka 42 och 43. Igångsättning av förlossningen görs mot slutet av graviditetsvecka 43, dvs senast 43+0.

För dagbok
Det kan vara en bra idé att föra en dagbok över fosterrörelser.

Metoder att sätta i gång en förlossning
Om livmoderhalsen blir bedömd som mogen tar man hål på fosterhinnorna ”så att vattnet går” samt kopplar ett värkstimulerande dropp.

Om livmoderhalsen blir bedömd som omogen använder man ett läkemedel som gör att livmoderhalsen blir mogen. Detta läkemedel ges lokalt i slidan eller i livmoderhalsen. Denna behandling kan behöva upprepas samma kväll eller nästkommande förmiddag. Behandlingen kan ta tid, ibland ett par dygn innan värkarbetet startar. När livmoderhalsen blir bedömd som mogen tar man tar hål på fosterhinnorna ”så att vattnet går” samt kopplar ett värkstimulerande dropp.

var bara david, men de är inte så bara...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nä de var bara david som kom å fikade....marta jobbade ju som vanligt....hehe men de var ju trevligt med sällskap så man fick döda några timmar...hehe men ikväll blire sova i tid så man orkar upp vid kvar över 6 halv 7...måste ju hinna duscha å äta i lugn och ro innan de är dags å fara till sjukhuset.

ne nu blire lite lugnt i soffan innan man ska fundera på vad de blir till middag å om de blir nån tur till elgiganten.

baj baj

bild,marta & david,kaffe

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp nu har jag fått hjälp av janne å ta ett kort på magen, har ju bara systemkameran å håller med maria om att de inte är enkelt att ta med den själv...
V 43 (42+0)

Om en så där 30 min så kommer marta å david förbi på en fika! länge sedan jag träffa marta, men david blir de ju andra gången denna veckan....de ni de hör inte heller till vanligheten:)

har startat en maskin med tvätt oxå...försöker hålla efter så de inte ska va så mkt. ifall man måste föda barn här i mellan oxå...så behöver man inte börja med att ta hand om en full tvättkorg:) sen har jag hunnit med frukost,diskat å så duschat å tvätta håret så nu är man fit for fight, för vad som komma skall :P

Lessen Jenny å Hjärtat att ni tyvärr inte fick nån bebis igår....som ni trott!
ska bli väldigt spännande å lite nervöst å se vad de säger imorron....vill ju inte ha bebis imorron....eller missförstå mig rätt, jag vill ha bebis...helst förra veckan men för bebisens skull så hoppas jag att h*n kan få vara kvar tills på torsdag...mamma har redan börjat få ful mage...som jag hoppas ska blekna å bli bra sen...får väl se hur de blir med det...är ju inget som sitter på djupet. Klockan 08:00 imorron äre dags!

vaken sedan en stund tillbaka.....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
kallt ute idag, de var -4,5 då jag klev upp strax efter 9.*burr burr* men solen börjar kika fram över hustaken så de ser så mysigt ut...
4 dagar kvar lill* vän häng kvar där inne....idag går jag in i v 43 (42+0) alltså igår var det exakt 14 dagar efter Bf. men jag byter vecka på söndagar så idag är de 14 dagar. tänk att de redan gått 14 dagar sedan lucia, och nu har dessutom julen passerat, bara nyår kvar! får väl se om jag fåt nån hjälp med en bild på lillmagen idag som jag kan lägga in!lovar inget...

undra vad som händer idag då, om vi skulle prova ta oss till birsta å elgiganten....men de lär nog va lika mkt. folk idag är jag rädd för......de är ju helg åsså reor på det.....

jeje vi får la se vad som händer....jag ska iaf. äta frukost,duscha å tvätta håret innan jag lämnar bostaden idag:)

inte nå bowla..

publicerat i Mitt liv som jag ;);
var nog kanske lika bra de som de känns just nu....rör på sig å pratade då vi åt....hehe spänner lite nere i magen å rör på sig nu....så nu blire viiiila i soffan.

nu är jag iaf, mätt i lilla magen å de som nu vart kvar i skålarna är nu slängt, vill inte se nå mer omelett eller janssons....även om jag tycker de är gott....men nu har de blivit för mkt. så jag nästan kräktes då jag slängde de i soporna...

ha en fortsatt bra lördagkväll....känns som fredag idag fast de är lördag...hehe man blir alldeles förvirrad då man är hemma...å nu när de är massa helger å så oxå!

expert på ica sluta med snö i biltvätt:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp jag, janne och maria var på expert å köpte en ny micro sen vidare till ica där maria behövde lite grejjer. skulle även på elgiganten men de var för lång kö när vi kom till rondellen vid telia så de vart biltvätten på gärde ist.

nu väntar vi bara på att maria ska hör av sig om vi ska bowla å äta eller vad de blir.

nu ska jag vila mig lite innan jag vet hur de blir....får se om jag pallar med nån bowling men äta kan jag gärna göra:) gick ju bra sist, men nu vill jag ju verkligen inte starta nått....vill ju hålla mig 5 dar till..hehe

nyss har de åkt....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
mina svärföräldrar. de hade med sig tårta så vi fikade tårta å te jag å sonja......clas å janne drack kaffe till ist. clas fyller ju år på måndag....då bebisen kanske oxå skulle få komma ut, får väl se hur de blir med den saken.

janne å jenny tror ju att h*n kommer idag....vem vet?!?! känns inget, men vissa symtom kan de kanske finnas men de tänker jag inte tala om här.....*yäck* men jag hoppas fortfarande på nästa år:) är ju bara FEM ynka dagar kvar...de kan du väl stanna?!?!?!är ju för din egen skull jag säger de....själv skulle jag velat haft dej här för LÄÄÄÄÄÄÄNGE sedan!!

baj baj so long!

vilken disney hero är jag.....test finns på FB.

publicerat i Mitt liv som jag ;);
You are Tarzan!
You feel like you don't belong where you live. You want to be like the others but -admit it!- you are different. But that's what makes you special and finally everyone will appreciate what you really are. You were born to be a leader. You are curious, forgiving, full of energy and want to explore new things all the time.

mättis

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja då var mättis igen. men nu börjar man oxå bli lite less på all julmaten som åker in och ut ur kylen.... imorron blire nått lättare...

ingen bebis på G! verkar inte bli nån på ett tag heller....hmm

jajajaja

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja jag får väl de men de går trögt.... nu tar vid dagarna en i taget bara..... inga långa planeringar:) idag äre ju alltså den 26 december å fortfarande har INGET hänt.....förutom att jag ibland får gå som en pingvin (som janne kallar mig) innan jag lixom kommer igång....

men uträkningen som jag la in igår skulle ju kunna stämma...får väl se vad de säger på måndag....de är väl klart att en sådan tabbe skulle kunna hända mig... fast kan jag få en januari bebis så kan jag förlåta dem:) annars äre bäst att de har en bra förklaring till varför det bidde så här... skiter i deras räkning å mätning vid UL.

ne jag tror jag ska koka mig lite gröt så de finns till imorron,nu medan janne ändå sover...de lät som han höll på att vakna där en stund då jag låg å vred på mig...själv klev jag upp 7 min över 9...

var in på facebook förrut å där verkar de va många som ska trängas på rean idag....usch så hemskt!:) de har lixom inte varit nått för mig det...massa folk som rycker å sliter...massa kö till både provrum å kassor...å sen äre mest gammalt skit de hänger fram som de vill bli av med....fast de är klart, visst kan man göra ett fynd ibland...den fruktansvärt dyra koftan kanske är med på rean....å då äre ju klart värt det. har man tur kan nått finnas kvar senare dagar oxå.... men just nu äre inget sånt jag behöver...hehe hann ju  inte tappa magen å få tillbaka lite av formen till jul....då bebis aldrig vill komma ut.

kanske inte är så här utan så här ist.

publicerat i Mitt liv som jag ;);

ja jag kanske inte är på min 12:te dag övertid...de kanske ser ut som här nedan....kan väl ha blivit gravid just den dag jag plussade?behöver ju inte gå efter sista mens... hon på ul sa ju själv första gången att man kan bli gravid när som helst, då de väl kommit in så kan de ta ett tag innan de blir nått...
och skulle de se ut som nedan så äre ju inget som säger att jag inte går över på nästa år....men som sagt får väl se vad de säger på måndag!!!

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 25 dec 2008.
Din graviditet startade Sön 23 mar 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 6 apr 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 278 av 280. (99,3%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 4 fulla dagar (v39+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 27 dec 2008
Du har 2 dagar kvar till förlossning.

måste ju förresten berätta att jag fick en glad nyhet på sms idag på em. från karin där hon berättade att oscar slagit till igår. så nu är de FÖRLOVADE!!! GRATTIS GRATTIS till er! nästan så jag kände att nått var på gång...han lät så lurig sist jag prata med honom via fb....då jag sa att de var deras tur å skaffa barn snart....fick sånt lurigt svar tillbaka...så de kanske var detta han lurade på då...eller vem vet hon kanske är gravid oxå :P

nu blire vila i soffan... å vänta på bilder från igår å idag från janne...

kanske nära,kanske inte nära....vem vet?

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja hur eller vem ska veta om du vill komma ut nu eller senare? du bara molar på som en envis mensvärk mellan varven....fast de är kanske ett bra tecken ändå som håller mamma lugn att de gör lite ont mellan varven och att du rör på dej så jag vet att du fortfarande har lite plats kvar och att du fortf. är med oss....nu när de gått så långt över tiden så börjar man ju bli lite orolig....vad du ska bli för en vacker människa,som måste gräddas extra länge :P men som man säger "fint folk kommer alltid sent!"

idag efter frukosten så klippte hjärtat lös mig.... undra om han är less å vill bli av med mig?!?! känns fortf. som om ringen sitter kvar...de var han själv som sa att jaf inte kunde ha de så där....å de var ju sant för rörde man på den så skar ju kanterna in i skinnet å gjorde ont..men de gick verkligen inte få lös på annat vis...:( men eftersom mina fingrar inte svällt förrän nu denna vecka typ så har jag inte tänkt på ringarna...då de suttit bra...men igår så började jag känna i finger lederna oxå att de ömmar då jag böjer dem....så nu är jag nog vatten fylld *haha* förut äre ju bara skorna som känts lite tajta...de låga med grövre sula....
den sitter ju ihop kanske hårt ringen även efter att den är klippt....men törs inte ha den på halsband ändå...tänk OM jag skulle tappa den...

får se om den går att laga sedan...kan ju inte ha den så där iaf.

tjing!

vaken sedan en timme tillbaka....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
som vanligt vaknar jag alltid först å kan sällan sova längre än 9-9:30....jäkla höfter....bara därför skulle bebis mer än gärna få komma ut NU!men annars känns allt toppen så om du mår bra får du mer än gärna stanna till nästa år:) mer tur för dej själv om inte annat:)

ne nu får hjärtat vakna så jag kan få lite frukost....tror jag ska börja förbereda iaf. börjar bli lite hungrig!! *kurr,kurr*


måste ju bort på ica å fixa en grej som jag ska ta med till middan hos mamma och uffe ikv.

ha en fortsatt trevlig juldag, och alla som ska ut på galej ikv. ta de lugnt å gör inga dumheter!! känns faktiskt ganska skönt att inte gå ut å betala dyyra pengar för att få träffa alla vänner..stå i massa kö å trängsel.

snart är julafton förbi för detta år

publicerat i Mitt liv som jag ;);
god jul tessan!

ja då var julafton snart förbi och de bidde inget jesus barn...*phuu*

hade lite mensvärk förrut i någon timme men de har gått över nu, nu baffas de lite igen:)

fick loss ännu en ring idag hos mami med yes å kallvatten. men janne sitter kvar....vårat förhållande kommer att hålla för evigt!!! för de är iaf. omöjligt att få av fingret....så de måste ju va ett tecken på att jag hittat min dröm-prins!?!!?tänker mina fingrar samla mer vatten så får jag kanske klippa lös den...hmm men då måste jag köpa mig en ny sedan...hehe
bebis kommer nog snart så då ordnar det sig:)

fått massa bra paket idag, även beis har fått paket....vissa har tur de fast de inte ens är födda:)

ne nu ska jag smörja fejset å sedan äre nog dags för sängen....!

natti natti!

*KRAM*

har blivit lite bilder knäppta men tror inte janne lagt in dem än...då jag inte fått några:(

orkideérna får sin sista slurk för i år:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp måste ju ge dem lite vatten så inte knopparna torkar....de gillar inte värmen från elementen lika bra som jag :P några som haft blommor har börjat tappa dem nu men snart kommer ju nya på några andra:)

har faktiskt haft en mysig julmorgon, ätit av gröten (måste ju tjuv smaka) och om jag får säga de själv, vilket jag får så var den lika god som mamma´s:) sen har vi myst i soffan å öppnat paket. ÅÅh så mkt. fint å bra vi fått! Tack tack alla!

ska snart bege mig in i duschen å sen ska vi gå till mammsen å fira jul med mat och gott sällskap!

kram kram

JULAFTON:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
jag å kissarna sitter här å bara tar de lugnt....mobilen pingar till,janne´s båda låter förskräckligt......den ena gör mål å den andra rinnner vatten så man blir kissis

tack sandra för de,vem du nu är:) men vill h*n ut så gåre nog inte knipa så lätt....då vill man nog bara släppa på,då man väntat så länge...du får väl prova när de väl e din tur....haha

snart dags för lite frukost,idag kanske man ska vänta till hjärtat oxå vaknar...de är ju trots allt jul:)

kanske ska fixa med gröten så den är klar sedan då vi ska till mammsen!

kram på er alla och jag önskar er en RIKTIGT GOD JUL!!!

nu äre julafton!!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
GOD JUL ALLA!!

nyss kommit hem från uppesittarkvällen hos mamma å uffe.... påvägen hem träffade vi på maria och offlan...alltför länge sedan vi sågs!! nu blire sängen iaf. är tröttis, fast blev lite piggare av att komma ut i kylan!:(

ja jenny vi får väl se....kanske blir den 27:de....är ju iaf. efter julen....å inte så nära årets slut iaf. haha men annars håller jag tummen för januari:) men tror inte h*n vill hålla sig inne så länge....ahah de brukar ju kika ut innan eller under de där 14 dagarna av sig självt....men skulle va lite coolt:P

natti natti eller god morron....välj själv!!


KRAAAAAM

god jul på 70 spåk

publicerat i Mitt liv som jag ;);
 *
"X"
"XXX"
"XXXXX"
"GOD JUL"
"BUON ANNO"
"FELIZ NATAL"
"JOYEUX NOEL"
"SALE NO MOBARAK"
"VESELE VANOCE"
"MELE KALIKIMAKA"
"NODLAG SONA DHUIT"
"BLWYDDYN NEWYDD DDA"
"""""""BOAS FESTAS"""""""
"FELIZ NAVIDAD"
"MERRY CHRISTMAS"
"KALA CHRISTOUGENA"
"VROLIJK KERSTFEEST"
"FRÖHLICHE WEIHNACHTEN"
"BUON NATALE-GODT NYTÅR"
"HUAN YING SHENG TAN CHIEH"
"WESOLYCH SWIAT-SRETAN BOZIC"
"MOADIM LESIMHA-LINKSMU KALEDU"
"HAUSKAA JOULUA-AID SAID MOUBARK"
"IMMIGRANT-INSTITUTET ÖNSKAR GOD JUL"
"""""""'EEN PRETTIG KERSTMIS"""""""
"ONNELLISTA UUTTA VUOTTA"
"Z ROZHDESTYOM KHRYSTOVYM"
"NADOLIG LLAWEN-GOTT NYTT ÅR"
"FELIC NADAL-GOJAN KRISTNASKON"
"S NOVYM GODOM-FELIZ AÑO NUEVO"
"GLAEDELIG JUL-NOELINIZ KUTLU OLSUM"
"EEN GELUKKIG NIEUWJAAR-SRETAN BOSIC"
"KRIHSTLINDJA GEZUAR-KALA CHRISTOUGENA"
"SELAMAT HARI NATAL - LAHNINGU NAJU METU"
"""""""SARBATORI FERICITE-BUON ANNO"""""""
"ZORIONEKO GABON-HRISTOS SE RODI"
"MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR"
"ROOMSAID JOULU PUHI -KUNG HO SHENG TEN"
"FELICES PASCUAS - EIN GLUCKICHES NEUJAHR"
"PRIECIGUS ZIEMAN SVETKUS SARBATORI VESLLE"
"BONNE ANNEBLWYDDYN NEWYDD DDADRFELIZ NATAL"
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
XXXXX
XXXXX
XXXXX
 XXXXXXXXXXXXX

tomtegröt

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja har överlevt både handling å håller nu på att göra tomtegröt....den står på eftervärme nu på spisen å ska svälla sig fin:)

nu ska vi se nån film...vet inte vad den heter....david är här å kikar med oss!

ha en fortsatt bra em.

hehe

publicerat i Mitt liv som jag ;);
jag bara log då jag kollade om jag fått några kommentarer....tack sandra:)

nu har jag pratat med camilla på UL och klockan 8 den 29:de ska jag infinna mig på UL om ingen bebis har kommit. då blir det ultraljud,träffa doktorn, kontroll med ctg och allt sånt där....man skulle ta med väskan ifall de ville starta på engång..... annars kollade man då hur bebisen mådde och bestämde dag för igångsättning....så vem vet, de kanske blir ett januari barn.... ska ju inte sticka under stolen med att de vore ju bra skönt, om inte annat för bebisen sedan i livet:) å få fylla år först i klassen...men bara för att man kanske kan få ha sådan tur nu så lär h*n väl komma snart....hehe

de brukar ju oftast ha kommit ut av sig självt innan dessa 14 dagar är över....och varför de vart på måndag var för att 42 fulla veckor hade gått på söndag å då gör de kollen på måndagen...annars hade de blivit exakt på dagen om de inte varit helg...är väl ingen bråttska så de kan vänta 1 dag lixom....hade de varit på lördag så hade man säkert fått komma på fredagen. ja så nu vet ni hur de ser ut.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ALLA!!!!

vilat/ sovit på soffan lite...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
men är nu vaken å har ringt lönekontoret, fick ju inte tag i henne igår som har hand om oss... skulle ju få lön idag och då vart jag brydd för jag är ju hemma på FP och då får jag ju bara från försäkringskassan....så jag ville ju veta om de var nått jag skulle ha eller inte....så inte man använder å så måste man betala tillbaka..skulle ju inte va så skoj. Så jag skulle iaf. ha de där, de var en summa man får 1ggr/barn. Så hon tyckte Barbro att jag skulle unna mig nått för dem:) var ju passande att de kom nu till jul....är ju så långt till lön i januari! Ganska bra jobb man har ändå då:) sånna där glada överraskningar är ju aldrig fel....MER MER sånna :P

inte har de ringt från UL än heller.... de lär väl ringa mitt i dan som sagt eller på em eller så ringer de inte alls! men har ju sovit lite till på soffan...så man kanske håller sig vaken ikv. då de är uppesittar kväll:)

ha en fortsatt bra dag!

man är ju sin egen väckarklocka

publicerat i Mitt liv som jag ;);
så 10 i 8 klev jag upp, så nu får man väl sitta här å vänta på att de ska ringa.....lär väl säkert bli mitt i dan då vi ska handla å grejja....hmm
ne nu ska jag vila lite på soffan!! är ju fortfarande lite mörkt ute....

lånad av Pernilla!

publicerat i Mitt liv som jag ;);

har lånat denna lista av pernilla

Snart är 2008 slut..

- gjorde du något i år som du aldrig gjort förr? blev gravid :)


- höll du några av dina nyårslöften? ja de gjorde jag, hade inte lovat nått *haha*

- blev någon av dina vänner förälder i år? ja jag tror alla fått barn nästan, närå men många...

- vilket datum kommer du alltid att minnas i år? 6/4 då vi fick vårat pluss på stickan.

- vad var din största framgång 2008? hmmm

- största misstaget? inte gjort något misstag...


- har du varit sjuk eller skadat dig? ramlat å gjort illa benet under knät...

- bästa köpet? Utlandsresan :)

- vad spenderade du mest pengar på? barnvagn,bilbarnstol....ja massa bebis saker...

- gjorde någonting dig riktigt glad? ja  när jag fick veta att vi skulle få bebis...

- vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008? hmm finns många...

- var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? hmm har nog varit som vanligt...kanske mer lugn och harmonisk som gravid...haha

- vad önskar du att du gjort mer? Tränat,

- vad önskar du att du gjort mindre? hmm

- hur tillbringar du julen? i år blir vi hos bästa mamma och förhoppningsvis så har bebsi kommit...

- blev du kär i år? var redan kär.

- favoritprogram på tv i år? desperate houswifes,sjukhuset

- bästa boken du läste i år?liza marklunds böcker,mamma praktikan

- största musikaliska upptäkten? ingen aning

- vad gjorde du på din födelsedag 2008? hmm vad gjorde jag då.... de var så länge sedan nu så jag har nästan glömt...(25/1) men var nog fika för familj å party med vänner...

- finns det något som skulle gjort ditt år bättre? ne de tror jag inte.... har allt.... en toppen familj,vänner å snart en bebis att snusa på...vad mer kan man begära?

- hur skulle du beskriva din stil år 2008?gravid mode:P

- den bästa nya människan du träffade? mina gravidisar som jag brukar träffa för att fika/luncha med.


hehe

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ne tyvärr petra du får vänta till efter jul....har ju vänner på samma jobb som läser...å de kanske inte har öppnat...då kan jag ju inte förstöra för dem förstår du väl....!?!?! skoj å göra nån lite nyfis:)

ja då var man duschad å lukar å känner sig fräsch igen...redo för BB om bebis vill....ehhe men lär nog inte hända...undra när de ringer imorron då...kanske måste ställa klockan så man är uppe till 8 imorron...fast bara för de så ringer de säkert inte förrän 10 eller så...haha
brukar ju va så typiskt!

ne nu blire lite mera desig simon & tomas...har förresten sett arn 2 oxå för en stund sedan, den var bra!!

hemma igen:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nyss kommit hem nästan...varit hos janne´s syster å druckit kaffe,surrat massa....janne har pillat lite med hennes program på datorn som inte ville funka.....kollat på herrarnas slalom. sen for vi vidare till mitt jobb för å hämta julklappen från fastighetskontoret.....när jag kom hem så tjuvöppnade jag den:) tung för att vara något sådant! men de bästa på länge vi fått....iaf. av de år som jag fått :)

provade ringa löne kontoret oxå....ska visst få lön imorron å måste ju höra om jag verkligen ska få det....så jag inte blir återbetalningsskyldig eller så....men först satt hon i telefon så jag fick sitta å vänta på en annan linje....sen la jag på för att ringa växel igen för å få nummret....å så säger hon att hon nyss gått hem, träffas imorron,,,...vad är de för jävla system??måste väl ta alla samtal först?!?!

ne nu ska jag gå på toaletten sen äre nog snart dags för middag tror jag... bebis har hicka känner jag:)

idag fyller förresten magnus på jobbet år! och de var visst bara jag som kom ihåg det....hehe kana hon har koll på läget hon...visste de var igår eller idag:) GRATTIS GRATTIS!!!

måndag morron...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja än så länge ser de kallt ut, har inte kollat nån temperatur än...annars ser de ut som ett vinterlandeskap utan sol...

man kanske ska gå på en prommis senare ifall de blir nån sol....jeje vi får se:)

nyss sett nya bond...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp janne å jag har nyss sett nya bond här hemma.....men jag såg bara typ halva sedan somnade vi:) buffas en del å lite ilningar men annars lugnt:(

har precis börjat med maten, började bli lite hungrig....de 2 skinkstutarna i morse har gjort klart sitt....nu skriker magen MAAAAT!

baj baj!

Daniel Craig i nya Bond-filmen "Quantum of Solace". Foto: Stella pictures

bilder...

publicerat i Mitt liv som jag ;);


nu börjar magen få fula bristningar...hoppas de ljusnar å fösvinner sedan...är inte nå djupa.min mage som varit snygg iaf. 40 veckor....hmm KOM UT NU BEBIS!!
 v 42(41+0)detta är vad jag ser uppifrån....ser ju inte så stor ut:)städar kaos lådan i köket,slår i julklappar v 41(40+4) bakifrån ser jag ju helt ogravid ut...

v 42 (41+0)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja då börjar sista veckan då....men nu finns inte längre någon text om graviditeten...men ska väl kanske gå in en magbild under dagen:) och för hoppningsvis blir det den SISTA! :) men h*n får skynda sig nu om de ska bli innan julafton!

snart drar vi till granloholm´s hooden:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
måste ju hitta på nått för att inte tänka så mkt. på dej du där inne i magen....blir ju galen av väntan å längtan!
ska till kim,elisabeth å lille oscar...äta tacos å bara ha de bra! lät som vi skulle se nån film,vi får väl se vad som händer.....själv hoppas jag mest på å slippa film å åka på sjukhuset ist. nära å bra därifrån :P
tar med oss väskan å stolen ifall nått mot förmodan skulle hända:) om inte annat får de fart på grann snacket:)

tjingeling!

vaken,hemma,piggis

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp nu är man vaken, har vaknat flera gånger tidigt imorse å haft ont i höfterna men lyckats hitta nån ställning så de inte ska göra ont....å sedan somna...men 20 i 10 så var de bara å kliva upp...kroppen känner nog att den behöver sova, vila inför de som komma skall nångång i framtiden:)
 ja som sagt så är jag fortfarande hemma....bebis å jag måste gilla hemmet lika bra eftersom h*n inte vill komma ut...men tycker h*n ska villa de nu så han får se sina 2 nya nallar som vi köpte igår...elefanten får följa med till BB å lejonet får vakta sängen. Janne tyckte h*n hade ju mina nallar i sängen, men tyckte ändå vi kunde köpa iaf. 1 egen:) så då vart de 2:)


nepp nu blire frulle!!


baj baj!

lite dålig skärpa

publicerat i Mitt liv som jag ;);
men de var på håll å dåligt ljus, men jag lyckades på första försöket å få bilden rätt:) måste va en naturbegåvning :P

lånar en bild som jag fått av söta frida oxå.... de tycker deras lilla arvid är lik min stora janne....
nu äre gjort...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nu har vi städat badrummet filip å jag,...så nu är vi välförtjänt en paus i soffan innan vi ska duscha! har startat en maskin med tvätt oxå...

sen ska svärföräldrarna kika förbi en sväng...men vet inte när riktigt! sen tänkte jag åka till birsta å fixa en grej!

tjing!

nu har jag inte mobilen i närheten så de blir ingen bild just nu frida:)

piggare,halsbränna,sött

publicerat i Mitt liv som jag ;);
fick donken lunch idag....eller fick å fick....fick köpa heter det:) gott vare...precis vad min kropp ville ha....jag fick en kycklingburgare å filip ficken en cheese som han delde med pappa:)
gick å vilade en timme där efter 2...vaknade med halsbränna....men kändes dumt å ta gaviscon innan jag hade ont....men jag hade en liten tanke om det...haha så nu är jag lite piggare ifall nått mot förmodan skulle hända snart.....:P

ååh så söt å förstående du är jenny!

tänk snart är mitt lilla klot borta....känns lite onstigt ändå,tiden har gått så himla fort...å de mest tragiska är att de kommande året då bebisen väl finns här kommer gå ännu fortare:(

Adolf Hitler

publicerat i Mitt liv som jag ;);


3-åringen heter Adolf Hitler 

De döpte sin son efter diktatorn bakom Förintelsen och andra världskriget.
Nu får sonen betala priset.
Treårige Adolf Hitler får ingen tårta på födelsedagen.

Kommer inte kopiera Hitler

- De måste acceptera ett namn. Ett namn är ett namn. Ungen kommer inte växa upp och göra vad Hitler gjorde, säger Heath Campbell.
Mamma Deborah, 25, ringde in till butiken i förra veckan och försökte beställa tårtan, men fick alltså nobben när det visade sig att sonen är namne med den tyske diktatorn.
- Vi förbehåller oss rätten att inte skriva något på tårtan som vi anser är olämpligt, säger Karen Meleta, talesperson för butikskedjan, till AP.

Tycker om namnet

Till slut fick Adolf Hitler sitt namn spritsat på en tårta på en Wal-Mart i Pennsylvania.
Pappa Heath säger att han döpte sin son till Adolf Hitler för att han tyckte om namnet och för att ingen annan i världen skulle heta likadant.
Även deras två andra barn har naziklingande namn, JoyceLynn Aryan Nation och Honszlynn Hinler, men paret förnekar att de är rasister och säger att det är blandat ursprung på gästerna som är bjudna till Adolf Hitlers barnkalas.
- Om vi är så rasistiska, varför skulle jag i så fall bjuda in dem till mitt hem?

hörre ni sandror...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
tror ni att ni kanske kan skriva lite mer än sandra, vet ju inte vem av er det är:(

nu var vi hemma från sista besöket hos gunilla! känns lite konstigt att de redan är över....men allt var bra som vanligt,magen var stenhård så jag spräckte kurvan...haha hon undra om den alltid brukar vara så....ja i stort sett sa jag. så hon trodde nog de var nära nu...men om inget hade hänt innan måndag tisdag så kommer UL att ringa mig för koll och ÖB utredning...å fattade jag rätt så skulle jag sedan då få tid den 29:de på clas och maria´s födelsedag...men tycker att om den inte kommit innan dess så kan jag gärna vänta med igångsättning tills den 31/12:)

gjorde lite ont å spännde i magen då jag ställde mig upp från brittsen....de var bara bra de sa gunilla...haha så hoppas du lill* vän vill komma snart! Vart iaf. sista besöket hos Bm händer de nått nu framöver så äre de förlossningen som gäller....vad de än är man undrar över eller känns konstigt.

ne nu ska jag gå en sväng på toa å sedan vila lite!

baj baj! förresten äre bara +4 inte som jag skrivit +5 idag.jag räknade från lucia men de är ju faktiskt dan efter jag byter vecka. så idag är alltså v 41 (40+4)

vem är de som väsnas så?

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja de är nån som började borra där runt 9...å hamra...nu har de fortsatt lite till...vem är de å va gör de? man blir ju nästan lite nyfiken...eheh

snart dags att åka till Gunilla...hoppas på sista besöket för i år!

har iaf. duschat nu å de är riktigt bökigt att få på strumpor å trosor då man är lite fuktig i kroppen å men en mage ivägen....h*n där inne tycker inte om att bli ihop klämd så då blir magen hård å så blire ännu bökigare....men vet du lille vän att de skiter mamma i just nu för är de så att du nu måste stanna där inne å tjura så ska de inte va så skönt längre! KOM UT!!!!!!!!!!!!nu vill vi se dej på riktigt, köra dej i vagnen,mysa,snusa å visa upp dej för hela världen! så kom ut till oss, du vet de är BARA några få dagar kvar till julafton...vill du ha en egen dag äre bäst du snabbar dej lite!

usch jag har en sådan där illamående känsla idag....lite bubblig i magen har jag blivit nu på slutet oxå...undra om de kan va tecken...tycker även att mjölkfabriken vuxit :P

nejdå...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
inte irreterad bara less....man behöver kanske inte fråga varje dag om de kommit nått....tror nog de skulle höras eller märkas om så var fallet....
bra att nån förstår vad jag menar,tack för kommentarerna....vämer!

och våran bil är alltid hemma då janne har jobb bil :)
tycker de är snällt att folk bryr sig och frågar...men bara för man inte skrivit i bloggen på morronen så betyder de inte att man föder barn.....kanske man kan få sova oxå....alla säger ju att man ska vila oxå, hur får ni ihop det? föd barn nu....men vila så du orkar när de väl gäller!?!?!

blir en jobbig stressande effekt av alltihop!

därför jag just inte bloggar längre heller.... inget direkt att skriva om....

SLUUUUUTA!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
tjata! tror ni på fullaste allvar att vi inte skulle ha sagt något om bebisen kommit? räcker väl att man själv väntar å letar symtom så man blir galen..utan att en del ska fråga å kolla varje dag....när någon frågar nu om de inte kommit nån bebis så svarar jag bara....jag har inte sett nån....

men vänta tills ni själv får barn....då äre pay back time :P

Kryssa i vilka barnprogram du minns & se hur gammal du är.

publicerat i Mitt liv som jag ;);[ ] 100 kilo godis
[ ] abrakadabra
[x] allis med is
[x] anki & Pytte
[ ] arthur
[x] babar
[x] bananer i pyjamas
[x] barnen på luna
[x] barnens detektivbyrå
[x] bert
Summa: 7

[ ] biker mice from mars
[ ] brum
[x] bröderna Fluff
[x] bullen
[x] dagensvisa
[x] disneydags
[ ] dj kat show
[ ] doktor mugg
[x] doktor snuggles
[x] doug
Summa: 6

[x]ducktales
[x] ebba & didrik
[x] fem myror är fler än fyra elefanter
[x] hajk
[x] hjärnkontoret
[x] ika i Rutan
[x] joelbitar
[ ] jupiter
[x] kalles klätterträd
[ ] kannan
Summa: 8

[ ] kenny starfighter
[x] kosmos & kattis
[ ] KTV
[x] leksakernas hemliga liv
[x] lilla aktuellt
[x] lilla sportspegeln
[x] långbens galna gäng
[ ] nalle har ett stort blått hus
[ ] olle ek
[x] pellepennan & suddagumman
Summa: 6

[ ] pip-larssons
[x] pippi pelikan
[ ] planeten pi
[x] pokémon
[x] REA
[x] rummel & rabalder
[x] rädda joppe - död eller levande
[x] skrotnisse & hans vänner
[ ] skuggornas hus
[x] teletubbies
Summa: 7

[x] trasdockorna
[x]
trazan & banarne
[ ] williams önskestövlar
[ ] volrammos
[ ] ökenbio
Summa: 2

totalt: 36,man ska ha barnasinnet i behåll sägs det:P


1-11; 25 år.
12-22; 20 år
23-33: 15 år
34-44; 10 år
45+; 8 år

undra om de är dags för sängen snart?

publicerat i Mitt liv som jag ;);
börjar känna mig trött i ögonen....trots att jag vilade där vid 16 tiden......men de är bra jag är trött så de inte blir som igår då jag låg vaken från 23-01:10 ca...usch:(

imorron äre tisdag,imorron måste man senast posta julkorten....hmm undra om janne kanske kan ta med dem imorron,lådan här ute töms ju 9...å så tidigt är ju  inte jag vaken...iaf. inte klar för att gå ut.


nepp nu ska jag släcka lite ljus å borsta tänderna! ta gaviscon så jag kan sova gott!

natti natti....

har vi tur kanske jag inte skriver nå mer på ett tag:)

men kanske en gottfrid då?

publicerat i Mitt liv som jag ;);
är du nöjd nu catta när jag har skrivit lite?

när man inte kan somna på nätterna så måste man ju sova på dagen....somnade inte förrän strax efter 1...först låg jag å vända å vred mig å sen så läste jag lite i mamma praktikan...

nu ska jag ta å göra mig lite frukost,magen börjar kurra lite...natten har annars varit lugn.får väl se vad denna dag har att erbjuda, funderar på en promenad men vet inte de ja...är inte så särskillt sugen egentligen. *haha*

ha de så bra alla!
nu ska jag fira min plus 2 dag med te å tunnbrödsstut!

ENJOY!

blir nog varken sixten eller sten heller...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
hmm nu har den ilande känslan som kändes mellan varven ända till ryggraden försvunnit....kändes då jag vilade i sängen förrut i 2 timmar...så nu är jag rätt pigg,hoppas dock att jag kan sova i natt iaf.

kikar på wallander nu, men just nu äre nyheter...

Nu har HON kommit!!! :)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja nu nästan nyss så har Gustav blivit storebror till en liten tös! grattis Tommy och Lillemor. Hoppas att allt gått bra och att ni mår fint!!

många kramar från oss väntande här uppe!

gravid vecka 40+0 har börjat....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
hoppas de inte blir alltför många dagar på denna vecka!

 

Barnet

Nu ligger barnet bara och väntar och gottar sig. Kanske vill det vila lite innan det måste utsätta sig för den stora utmaningen: förlossningen. Kanske har du en så skön mage som den vill stanna lite extra länge i. Hur som helst, oroa dig inte, ut kommer barnet alltid.

Mamma

Många kvinnor känner att de struntar i förlossningen nu bara barnet kommer ut någon gång. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Din kropp hinner mogna, din livmodertapp blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp dina bäckenfogar ytterligare. Det kan göra att du får en smidigare förlossning. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig. Din kropp blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer.

Överburenhetskontroll och igångsättning

När du gått cirka 41 veckor bokar din barnmorska in dig på igångsättning på den förlossningsklinik där du planerar att föda. I vissa fall får du även gå på en överburenhetskontroll. Då görs en bedömning om, när och på vilket sätt förlossningen ska sättas igång. Igångsättning av förlossningen sker senast i graviditetsvecka 42 plus noll i Stockholms län. Det finns olika metoder för att sätta igång förlossningsförloppet.

Pappa

Inget är som väntans tider. Försök hjälpa din partner att fördriva tiden. Ett tips är att göra matlådor och frysa in. Färdiga portioner att tina i mikron är ovärderliga när barnet kommit. Särskilt när de första pappaveckorna är slut och kvinnan ska hinna ta hand om sig själv, barnet och kanske ett äldre syskon.

Snart är födelsedagen här, vi lovar. Grattis och lycka till!

 

 

BF 13/12-08

publicerat i Mitt liv som jag ;);

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 13 dec 2008.
Din graviditet startade Sön 9 mar 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 23 mar 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till förlossning.


Nu har elefanten cyklat färdigt efter spåret ....om inget händer de närmsta timmarna så får han spåra vidare själv.

jag tror oxå det...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
att de är för kallt här ute....de är de h*n känner å därför stannar inne längre...kanske ska ta på mig massa kläder å svettas ut h*n!

nu har  Johanna och hennes sambo fått sin Wilmer!! GRATTIS GRATTIS till er båda! lycka till med allt! hoppas jag fårfår se bilder på erat lilla underverk snart!!! Så glad för eran skull! och för din att de inte vart alltför många dagar övertid!

nu är david här å hälsar på oss, vi har sett saw 4 den var mkt. bättre än 3an.... fikat kaffe å lussebullar har vi oxå gjort...nu kollar grabbarna på nån dålig skräckis på tv 1000.
men snart blire svensson svensson:)

2 timmar 47 minuter kvar på detta dygn...snälla lilla bebis....börjar bli bråttom nu!!

månad för månad:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
  
 v 10 (9+5) månad 3       v 16 (15+4) månad 4      v 19 (18+0) månad 5      

  
v 23( 22+0) månad 6        v 27 (26+0) månad 7       v 32 (31+0) månad 8 


v 35( 34+0) månad 9      v 40( 39+0) månad 10

            
              

Magen har vuxit lite under dessa månader.....men tycker den ser liten ut...å den är inte särskillt stor heller... 12 kg bowling klot:) SF-måttet var 37cm den 2/12 å magen har börjat sjunka så jag hoppas h*n ploppar ut snart!

haha

publicerat i Mitt liv som jag ;);
har nyss pratat med syrran typ 30 min eller så.....moster å morfar ville höra när de händer:) men än så länge äre lugnt.

hon tror stenhårt på en FILIP, en tjej finns inte i hennes värld.... hon har haft 3 rätt på jobbet när de skulle få sina första så vem vet hon kanske får rätt igen :)

tänk att jag hade rätt på min tanke om vem  som var min "faster" oxå...har inte känt dej länge catta men jag förstog nästan det var du å så var ju:) Va roliga ni är!!! hälsa alla så jätte mkt.

INGEN BEBIS ÄN :( men de är ju några timmar kvar på lucia så än finns de chans att de kommer på dagen D.


sopa

publicerat i Mitt liv som jag ;);
skrapa,skotta snö. gick knappt komma in i bilen,..kommit mkt. snö sen igår å de har frusit på bra..... sopade av tjänstebilen oxå,sa till janne att de kan ju finnas en viss risk att han måste jobba på måndag å då äre ju bättre å ta bort snön nu än måndag morron....kan ju tom. komma mer snö till dess oxå.

men de var skönt ute,mysigt med all snö...måste ju ha kommit en 30-40cm sen torsdag...

inte långt kvar nu....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
till nästa år...bara 19 dagar....fick man vänta å de skulle gå så skulle jag kunna göra det hellre än att h*n kommer på julafton!

undra om man kanske ska gå ut å skotta parkeringen å sopa bilen...!?!? har ingen direkt lust men de är ju nått som ska göras....skulle ju iaf. kunna sopa å skrapa rutorna! skottar man så tycker väl grannarna man är tokig...en del skottar ju inte ens fast de är bara 1 person:) men jag kan tycka att de är rätt skoj å komma ut å skotta lite snö....känns som verkligen vinter...

datorn har blitt tokig...nu varnar han inte för att är kritisk nivå på batteriet längre...gjorde han alltid förut. :(

hehe TACK FRIDA:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
var ju bara tvungen å göra ett inlägg nu när du kommenterat så fint:)

Ja idag är ju den stora BF dagen = Beräknad födelse...

Sen är det ju även Lucia idag!!


ha en fortsatt bra dag alla!!

*Kram*

alltså 0 dagar kvar!

nu ska jag bara se finalen

publicerat i Mitt liv som jag ;);
sen blire sängen!! får se när jag skriver nästa gång....kanske ska hålla mig härifrån ett tag så ni inte vet när vi är på bb :)
imorron är de iaf. 39+6....alltså sista dan innan övertid! vill verkligen inte gå på övertid...tänk om jag kunde ha liiiite tur då å få mammas förlossning till viss del....kan skippa de 11 timmarna men gärna ta att de blir på exakt dag:)

ilar till som sjutton mellan varven...men gör ju mkt. att jag e lite kissis oxå.haha


baj baj å natti natti!

kram

idag är förresten inte heller någon vanlig dag!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ne för idag fyller Lasse år och Pär. Stort grattis på eran födelsedag!!

herregud de snöar fortfarande....har snöat precis heeeeela dan! ja jäklar om detta försvinner till jul då gör dom de bra:) men jag hoppas de blir kvar...men all denna snö kunde ju komma nästa vinter ist. då man kan dra pulka :P ist. för nu då man ska dra vagn någon gång under de kommande året iaf. i december blir kanske inte så mkt. inte så långt kvar på den månaden!

fredag eftermiddag....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nu har försäkrings snubben varit här, vi har hbunnit vara till mamma å fixa nya datorn åt henne....eller janne har fixat, å så har vi fikat....janne har även varit duktig å sopat,å skottat våran parkering....skottat å sopat av maria å tommys bil plus parkering å sedan även skottat pelles parkering så han har varit duktig min karl:)

blir nog iaf. folksams barnförsäkring. har allt annat där och har deras gravid föräkring nu oxå så...men tog den bättre av de två som de har! den har jag ju själv haft i 25 år oxå..

nepp nu ska jag kika till maten å sedan bara ta de lugnt...har tagit upp andra tomte lådan från källaren men får se om jag plockar med nå sånt idag...ska sortera de där 2 kartongerna till en använda å en som kan stanna kvar i källaren!

ha en fortsatt trevlig fredag.....nu tänkte jag skriva lördag igen...känns som lördag då janne är hemma hela dagen!erica: jasså ni har oxå släkt där uppe båda 2....ja de finns ju en viss chans att ni inte hinner hit före bebisen kommer då tiden går ut imorron....å under veckorna jobbar janne oftast sent....

baj baj

fredag morron...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
åh 1 dag kvar till BF.men de dröjer nog länge innan de kommer nått här...ställer man in sig på det så kanske de går fortare än man tror:)

nu får janne vakna så jag kan få frukost.....klar vaken strax före 9 men drog mig till 10 över:) hur sent jag är uppe så vaknar jag vi 9 för då börjar de göra ont i höfterna...men de är iaf. flera gånger under nätterna nu som jag kan somna om....de är skönt! åh jag som skulle få sova till 10...

halv 12 kommer de nån från folksam hit å ska prata om försäkringar...inget jag känner mig jätte upplagd för, men men

herrregud så de snöar ute,tror de har gjorde konstant sen igår em...

oj är en del kändisar som gett sig till känna:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
roligt! än så länge känner jag er alla:) men sandra....är de dej jag prata med idag tro...har  ju många sandra i min närhet.

ne nu ska jag gå mot sängen snart å göra som många av er som läser....vänta på BEBIS!!

se om de går lättare att somna ikväll...gick ju bra igår oxå sedan jag gått upp igen å satt här en stund...tur de finns många på FL som har samma problem så man hade lite sällskap! men där föder de ju bar som på löpande band...borde ju va min tur snart:) en tjej som jag prata me länge under graviditeten har värkar nu å väntar på de ska bli tätare.....hon går på övertid så önskar henne verkligen lycka till!!!

h*n får in nå riktigt onda sparkar nu....och att de känns bak i ryggen....men man ska inte leta symtom...ungefär som när man vänta på mensen som inte kom exakt alla gånger...då hade man ju alla gravid symtom....tills den några dagar dök upp...haha

natti natti!!

kraaaaaaaaaaam

hallå hallå i stugan!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
hade kanske fel,,,faster bibbi kanske läser ändå...eller så är de catta som är inne å donar:)

idag har de gjort förbannat ont å gå, vankat mig fram jag som aldrig behövt de förut under alla månader å ont i svanken ner mot rumpan har jag oxå haft sedan lunchen. jobbigt som sjutton å ta sig från stan å upp till kommunhuset...backen är ju jobbig i ogravid tillstånd så ni kan ju tänka hur de kändes idag...huvva...nu blire vila några dagar framöver....

blir så avis på alla i ett forum på Familjeliv som ploppar ut bebis på löpande band nu....tror de är minst 1-2 om dan som är på G.när ska de va min tur då? typ NU skulle inte va helt fel!


vilka är ni som läser min blogg?kan väl skriva en kommentar så jag får lite överblick!!

kram kram

Idag är det ingen vanlig torsdag!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
Nä för idag är det Therese födelsedag!!! GRATTIS GRATTIS GRATTIS på just DIN födelsedag!!

Min kära faster har oxå födelsedag idag!! Hon läser troligen inte detta....inte så säker på att nån annan i släkten i hennes närhet gör det heller....men önskar iaf. ett STORT GRATTIS på även hennes dag!
Tårta till er båda!

god morron sedan en timme tillbaka:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja idag äre ju veckans HÖJDPUNKT, fika med gravidisarna!!! men jisses så ont de gör neråt...går bra å gå saaaaakta:) ändå var jag ju så gott som still igår.men kände ju av ryggen oxå så vem vet...fast jag har slutat hoppas....går säkert över 5-6 dagar.men bara de INTE blir på JULAFTON.

sen idag så blire jultallrik med jobbet uppe i parnassen å julklappsbyte. undra vems paket jag får....om de hade en lika bra som jag *skryt*

förkylningen har fortf. inte släppt....snorar än å de sitter i svalget typ oxå...hostar å harklar mellan varven så jag hulkar tom. *yäch*

nu ska jag öppna luckan!! *muuuums* de var en stjärna idag....undra vad de kan betyda.....att man ska ha kvar hoppet?:)

snart dags å sova:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
gud så besviken jag är på mina kollegor som inte kom på mötet!!

nepp ingen bebis än...men snart hoppas jag:)

då ska jag ta å kika efter dej erica....de är ju en enkel sida....bara man kikar lite:)


natti natti!

hemma en snabbis:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp om lite mer än en 1h går bussen mot stan igen...men får lift från navet å vidare....sen kanske janne är kvar i stan när jag ska hem....eller så får jag skjuts av leif.....hem eller om jag tar bussen från navet.....

var jul lunch idag iaf. de var si så där....de skulle haft de kalla så man fått ta även de själv....eftersom de blir mkt. annars de får slänga,,,,pga alla inte tycker om allt eller som jag inte får äta allt.. tror dock att jag ska trycka i mig lite reser från igår innan jag åker....om jag orkar...ska iaf. lägga mig å vila lite nu!

kanske är nått på gång snart.....lite ont i svanken å spänn över nedre delen av magen då jag åkte in till stan i fm. å flera på forumet så har de börjat så.....så hoppas hoppas...:) men gick väldigt bra att gå,gjorde inte alls ont...känns lite mer nu när jag skulle hem...

nepp nu blire en power nap!

duschad och frukosten äten

publicerat i Mitt liv som jag ;);
bara tänderna som ska borstas å klä på mig! bussen går 10 över 10 så måste skynda mig lite nu...

ska ju på altinska å äta jullunch med styrelsen...hoppas de har god mat! spännande å få se hur de ser ut där och vad eleverna kan!

nu ska jag öppna lucka 3!

gott med mat..

publicerat i Mitt liv som jag ;);
tyckte iaf. jag! bidde grillkorv i bröd med egengjorda klyftisar ....mums! nästan synd att jag ska äta jullunch imorron...men kanske får äta de till middag imorron innan jag åker till fackmötet....kommunal sektion 7 möte 18:30 imorron på kristinelund! hoppas de är många medlemmar som kommer!

ne nu ska jag lägga mig till rätta å se lite tv!

janne fick nå jobb samtal, låter nästan som han kanske måste jobba....hoppas inte.

tröttis....men oooh så skönt

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja nu har jag precis klivit upp sovit 1½timme ca....skönt vare....men jag har vaknat å lyssnat på radio mellan varven...så de var sömn blandat med vila:)

nu skulle de snart kunna va gott med lite mat....men dröjjer många timmar innan hjärtat kommer hem.....blir grillkorv å egna klyftisar då han kommer hem....snäll som man är så kunde jag ju inte låta honom äta fil:)
åh jag ville heller inte ha mer köttfärg idag....hehe

baj baj

idag blire nog inte mkt. till middag...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
hjärtat skulle visst inte komma hem förrän närmare 20 ikv. maten jag tänkt göra är inte särskillt rolig att hålla varm så länge så då blire inte nått... tänk om man kunde veta på morronen hur dagen skulle se ut eller om de var samma lika varje dag....vad bra det skulle vara tycker jag!

nu ska jag fixa de sista blommorna sedan lägga mig lite på soffan å vila!!

seen lunch!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
Erica! gå in på sidan som står angivet på bilden....sen följ instruktionerna där....minns inte riktigt hur jag gjorde....men vart brydd då jag fick till det på en gång:)

nu har jag nyss ätit sen lunch! blir ju sen middag oxå då janne kommer hem runt 19 tiden på kvällarna...alltför att få vara ledig med mig på fredag....haha lät ju bra men tror de är mest för kollegan som bor på hotell å vill jobba så mkt. som möjligt bara för å få längre helg å inte vill lligga på rummet hela kvällarna...å de kan man ju förstå..händer ju inte så mkt. i den här stan på en vardag kväll...

håller även på att vattna mina orkidéer lite....var några knoppar som börjat torka på min nya:( men de var ju så små knoppar....blir väl så då de ska aklimatisera sig här ist. för i en stor fuktig butik i birsta:) sen den som nästan inte hade några rötter hade oxå ena knoppen torkat....hmm blir de ingen mer blomma så slänger jag den snart *hota*

skulle ju vila efter lunchen men nu vart jag ju nästan pigg....kanske var lite energi som saknades? skulle vilja baka bullar oxå men har inte alla ingredienser hemma...eller falska potatisbakelser....men kanske kan följa med janne på ica i em om han ska iväg å hämta mammas dator.....hehe. är ju så kallt nu å ingen motorvärmare i å de gillas inte att man startar utan den.....så jag får vacker vara hemma i myskläder i soffan...inte heller helt fel:P

har satt in lite foton i album oxå men nu är de fullt så jag måste köpa mig ett nytt! Filip har fått några nya i sitt album med!

ne nu ska jag kika till blommorna i diskhon!

var visst många i min närhet som heter just ANNA!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
GRATTIS till alla jag känner som heter ANNA....grattis till er andra som läser som oxå heter det:)

Även stort grattis till Johanna som fyller 26 år idag!!! Hoppas du får en bra dag!

idag var det en 4 klöver i lucka 4.....undra om den har tur med sig till mig?!??! *hoppas*

bara 3 luckor kvar att öppna nu....tänk om jag kunde få öppna alla på samma gång för att de var på G nu :P *gott de skulle va*

grattis till mig!! :)

publicerat i Mitt liv som jag ;);

för idag har jag namnsdag! Janne kom in till mig innan han gick till jobbet å sa grattis...*myyys*

Anna eller Anne är ett kvinnonamn, med största sannolikhet med ursprung från den grekiska formen av hebreiska Hanna, och med betydelsen 'nåd' eller 'den benådade'.

Anna är bergsbrukets beskyddarinna.

Anna är ett av de vanligaste kvinnonamnen i Sverige och har haft flera popularitetstoppar under 1900-talet. Senast namnet var i topp var 1972, då det låg på andra plats i topplistan. Under 2000-talet har trenden varit avtagande. Den 31 december 2005 fanns det totalt 311 196 personer i Sverige med namnet, varav 121 549 med det som tilltalsnamn/förstanamn. År 2003 fick 3 075 flickor namnet, varav 395 fick det som tilltalsnamn/förstanamn.

Namnsdagen är 9 december.

 

har inte bara lakan i liften.....har både: madrass,lakan,fäll,kudde,täcke å så 2 överdrag,de som hör till liften plus det som är till vagnen.och när de är riktigt kallt tänker jag inte va ute....har en voksipåse om de skulle va så att vi vill gå ut då.

antar att den anonyma är anna??

publicerat i Mitt liv som jag ;);
eller har jag fel....inte har väl du shampo till fällar heller....ska va ull shampo sa hon på barnens hus...men den där behöver man väl mest tvätta om de blir spill eller kladd på den...beror på om man får en kräk olle*haha* eller läkande blöjor...

vilket märke är bäst på blöjor....vad säger ni som har erfarenhet?

snart 100%

publicerat i Mitt liv som jag ;);

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 8 dec 2008.
Du är på dag 275 av 280. (98,2%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 1 full dag (v39+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 13 dec 2008
Du har 5 dagar kvar till förlossning.v 40 (39+0)

alldeles perfekt!!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
vilket ögonmått :) passade perfekt i liften!! både på längden å bredden...men då måste de alltså va en större till nästa år kanske då så den ligger kvar på sittdelen...

se så mysigt de blev!

en del uträttat

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp nu är presenten inhandlad, hittade även den perfekta julklappen på s...vart tom dubbel S, de ni! ;)

de enda jag inte hittade var julklappen som jag skulle ha, får nog kanske åka till stan imorron iaf, å cervera. beror på väder å hur pigg jag är...var varmt å jobbigt idag å gå på BC. orken börjar nog minimeras nu...

sen köpte jag konstsnö på lagerhaus..till mid adventsljusstake med blockljus! fiint de blev...lite mer vinter å roligt än med bara röd sand å kulor...

avslutade turen på barnens hus...filip fick en fäll till liften så han inte ska bli kall om baken då vi ska åka barnvagn i vinter...funkar ju till pulkan oxå sedan! får väl köpa en större till nästa år då de ska va i sittvagnen...ville ju ha en svart men BH hade bara dessa men de funkar bra...lagom strl annars blire för trångt.
måste dock köpta shampoo till den sedan, de hade slut just nu!just ja, måste öppna lucka 5 de har jag glömt bort....huvva, de går ju inte:)

ska bädda ner den i liften så kanske jag tar ett kort på hur de blev oxå:)

ny duschad,redo för vad denna dag har att erbjuda!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp nyss duschat å klätt på mig.väntar för att se om mamma hör av sig om hon ska med eller ej till birsta.usch så de snöar....blir nog en vit jul iaf.:) *myys*

ska gå in på en sida här på nätet nu å se vart presentkorten gäller...måste ju använda upp dem ju..så de inte går ut...men hatar när de inte går på alla affärer:(

bye so long.

måndag å snö....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
INTE så mkt. väntan.... de kan gå ända upp till 14 dagar till om man har riktigt otur!

nu blire frulle snart å sedan ska jag en svängis till birsta för att köpa present å leta en julklapp för 30:- som börjar på S.hur lätt är de på en skala.....spec. i den prisklassen.

iaf, 5 dagar kvar till BF.snälla kom nu under veckan!!så kan vi mysa å äta lussebullar till helgen!! blir mumma det!

nu har det...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
buffat i magen mer eller mindre hela tiden sedan vi kom hem från eva där runt 19 tiden....ibland så kommer h*n åt så de ilar till annars buffar de som jag vet inte vad....å de håller på än, så länge å mkt. har de aldrig tidigare varit...vad är det som händer!?!??!

natti natti!

nu ska jag å vilden gå och sova så vi orkar åka till birsta imorron å köpa julklapp!

Stulen av...

publicerat i Mitt liv som jag ;);

.... Linda

1. Hur gammal är du om fem år?

31 år (redan?!?!)

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?

Janne, Eva och magen:)

3. Hur lång är du?

170 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?

Saw 3

5. Vem ringde du senast?

Thomas

6. Vem ringde dig senast?

Thomas

7. Hur löd det senaste sms:et och det sista du fick?

- Grattis grattis!på just din stora dag!tyvärr får du ingen bebis i present.inte än iaf.men du får ett presentkort på valfri fika/lunch.janne hälsar oxå. kram

- Tack tack :)vilken trevlig present:) vi får hoppas bebis tittar ut snart.Hälsa tillbaka.Massa kramar!

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?

blir mest sms då alla jobbar å man inte vill störa,men går fortare att ringa!

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?

Skilda

10. När såg du senast din mamma?

Igår (lördag)

11. Vilken ögonfärg har du?

blå

12. När vaknade du i dag?

ca 10:10

13. Vilken är din favoritjulsång?

Last christmas

14. Vilken är din favoritplats?

hemma

15. Vilken plats föredrar du minst?

hmm,svårt

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?

I ett hus med janne å våra barn och djur

17. Vad skrämde dig om natten som barn?

tomte masken i klädkammaren å spöken under sängen

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?

Eddie, när jag nyss hittade honom i bebis liften...

19. Hur stor är din säng?

180 cm

20. Har du stationär eller bärbar dator?

bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?

Utan.

22. Hur många kuddar har du i sängen?

3, 1 enkel och 2 på varandra....bra å ha då halsbrännan slår till...

23. Hur många landskap har du bott i?

3 med där jag bor nu...

24. Vilka städer har du bott i?

Östersund (Brunflo), Helsingborg (Åstorp)Sundsvall (Långliden,Hällsjö, Johannedal)

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

strumpor,barfota...inomhus..strumpor och skor utomhus:)

26. Är du social?

oooh ja!

27. Vilken är din favoritglass?

hmm svårt val

28. Vilken är din favoritefterrätt?

har ingen spec. favorit, gillar alla efterrätter :P

29. Tycker du om kinamat?

Mycket

30. Tycker du om kaffe?

i lagom mängd

31. Vad dricker du till frukost?

Oboý

32. Sover du på någon särskild sida?

höger eller vänster sida....då de är svårt med mage å rygg nu.... men längtar tills jag kan sova på mage igen:)

33. Kan du spela poker?

ne

34. Tycker du om att mysa/kela?

självklart!

35. Är du en beroendemänniska?

kanske,beroende av närhet!

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?

ja 2 eller 3 till..

37. Vill du ha barn?

absolut, om inte annat är de för sent att ändra sig nu....bara 6 dagar kvar till BF....men jag vill h*n ska komma ut NU!!

38. Kan du några andra språk än svenska?

Engelska, har läst franska men kan inte mkt.

39. Har du någonsin åkt ambulans?

Yes

40. Föredrar du havet eller en bassäng?

Havet

41. Vad spenderar du helst pengar på?

Kläder.

42. Äger du dyrbara smycken?

Ja, några.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?

Desperate housewives, sjukhuset

44. Kan du rulla med tungan?

nej,måste man kunna det?

45. Vem är den roligaste människan du känner?

hmm

46. Sover du med gosedjur?

nej

47. Vad har du för ringsignal?

Trasdockorna

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

ja stickade i en kartong

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?

Min mobil

50. Flirtar du mycket?

nej de kan jag inte påstå

51. Kan du byta olja på bilen?

Inte byta men fylla på! :)

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?

nej nej, men jag tror att de är den enda slags böter jag kommer få om jag nu får någon...

53. Vilken var den senaste boken du läste?

minns inte, nu läser jag bara mamma praktikan när jag byter vecka:)

54. Läser du dagstidningen?

JODÅ,skumläser den...

55. Prenumerera du på någon veckotidning?

nej

56. Dansar du i bilen?

sjunger med om de är nån bra låt:)

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?

Mix megapol

58. Vad var det senaste du skrev ner på ett papper?

minns inte....var nog inköpslistan igår

59. När var du i kyrkan senast?

sista helgen i oktober då jag var med styrelsen till stockholm

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?

hmm, fanns de nån favorit? säger som linda, Mats om hon tänker på han som hade biologi:)

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?

aldrig campat i tält

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?

janne

nån som trott att jag varit på BB idag??

publicerat i Mitt liv som jag ;);
lessen att göra er besvikna! inte hänt ett smack:( ja nu börjar jag längta riktigt....
idag har vi faktiskt varit på julmarkanden på norra...janne´s syster eva var oxå med,länge sedan vi sågs! sen vart de en fika med henne å så ringde vi ner thomas oxå till stan...fikade på barista utanför sax o kam. gottigt....skogsbärs paj med vanllijskum.....*MUMS*

sen for vi å köpte julklapp till svarisarna från oss barn....bidde en takfläkt så jag hoppas ju nu verkligen inte att de köper en själv ändå....annars brukar ju någon annan ska prova först innan de köper:)

vi har nästan nyss kommit hem från eva, fixat med datorn å bara umgåtts....en hel dag verkligen....vi ses sällan men när vi väl gör det så blir det heldagar:) *like*

buffar som attan i magen nu när vi kom hem oxå.......kände lite ilande i bäckenet hos eva oxå då vi kikade på tv men annars äre som sagt dött som i graven:( så maria jag tror nog kanske att vi måste göra dina tankar besvikna.....men de är ju några timmar kvar på dygnet...

ha de gott alla!

vecka 40 (39+0)

publicerat i Mitt liv som jag ;);

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne och nästan omöjligt att röra sig.  

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 fullgångna veckor + 0 dagar till 41 fullgångna veckor + 6 dagar. De flesta förlossningar sätter igång på natten. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!

 

söndag natt..

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nu har jag precis gått in i v 40 (39+0) å än är allt lugnt....*suck*
ne nu ska jag sova så jag orkar gå runt på julmarknaden på norra senare idag! uppdaterar mer senare :)


6 dar kvar till BF

nu snart så...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
är middan klar...den är iaf. i ugnen nu:) hungrig börjar jag bli!!
har även hunnit med att baka muffins till kaffet:) varit på ICA å handlat men såg inte Maria :( duschat å tänt lite ljus.....janne spelar julmusik så de är riktigt mysigt här nu!!
har burit i spjälis till sovrummet, tagit upp liften från bilen så jag kan fixa till den men täcke å kudde...bara svarta fällen som saknas...men den har vi ju inte köpt än....

ne nu ska jag vila mig lite....ont ont i svanken....inte bra alls å stå, å när jag satt på huk vid spisen förut å böjde mig fram så kändes de nere i magen...tänk om de händer nått....*haha*

tjing!

lördag å de snöar så fint ute!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
hittills idag har jag hunnit både köra igång en maskin med tvätt,strykit jukdukar,lagt på dem...dammtorkat å gjort tjusigt....nu äre bara tomtarna som ska upp...men lådan står i köket. sen har jag förberätt för middan ikv. som vi har bjudit hit mamma å uffe på,...men inte hört nå svar än...men 16:32 ska de vara här om de kommer:) men de sover väl än tonåringarna :P

janne han har dammsugit å torkat golv. men nu har jag vilat en stund, känns lite bättre bak i svanken ner mot rumpen....har ju diskat å oxå så blev nog mkt. stå för min stackars rygg....men gör ju allt för de ska hända nått:) Johanna sa igår att om jag har så ont nu så kanske jag får en lätt förlossning....man kan ju alltid hoppas.....isåfall har de ju varit värt smärtan nu på slutet...hehe å då har de ju verkligen varit en LYX graviditet.

7 dagar kvar till Lucia, alltså 7 dagar kvar till BF....ska ta mig chokladbit nu å fira!

hade tänkt å baka till fikat efter maten oxå men vet inte om jag pallar stå å göra det....hmm vill ju ha efterrätt ju...

usch va dåligt

publicerat i Mitt liv som jag ;);
sista avsnittet av OTH var!!! bläää nu vill man ju bara vänta på nya å se vad som händer!!

undra om man ska nanna snart! å om man kanske skulle på norra imorron å kolla in julmarknaden,visst var den väl i helgen?

kram på er alla mina söta vänner!

lång väg till birsta idag:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
åkte vid halv 2 å kom hem nu strax efter 20....var först på ica å hämta janne´s paket,sen vidare tillbakbyproffsen å hämta vagnen.sen till mitt jobb träffade kollegorna å hämta jultidnings beställningen från matilda....sen vidare till granloholm för att janne skulle hjälpa kim å bära nya tv:n sen vart vi kvar där å janne och kim åkte hit för å hämta borrmaskinen å tog med mat tillbaka!

känns som lördag idag bara för janne varit ledig tror jag...

idag är ju dessutom ingen vanlig dag! nä för den är evelinas 20 årsdag!! GRATTIS GRATTIS vännen på just din stora dag!!

ne nu ska jag höra om vi kanske ska se lite oth.

bye bye!

8 dagar kvar men känns som en evighet inget märkvärdigt som händer där inne:(

är nog bara en lättare förkylning....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
hoppas de iaf. snyter mig alldeles klart...
men ska ta mig en alvedon å gå till sängs nu... janne lär väl oxå komma strax. kan ju dock ta ett tag att ta sig från timrå efter en match. då slutar alla lagar att fungera, de är då som djungelns relgler kommer fram......alla på en gång:)

natti natti!

hemma igen efter en lite tripp!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
vart IKEA, kunde ju inte vara utan adventsljus....men vet inte vart jag har staken i år...om den är nere i källaren...så jag köpte 4 blockljus,sand å fat på ikea ist. men skulle haft lite glitter runt oxå nu vart de bara nå blå kulor jag hittade.....men de där kan man ju ha tänt ett tag å de räcker till nästa ljus...vanliga vill man ju snåla med för de brinner ju så fort....
så vart de lite doft ljus oxå:) luktade så gott då jag kom till bilen från coop:) var in där å köpte nattbindor...de är ju stora å sånna kan behöva efter förlossning har jag hört, stjärnor *mums*, badolja ...så nu är badet klart:) vart även en palmoliv yoghurtwash eller vad den heter..hade en innan..luktar så gott! men sist jag handlade så hade inte ica den...

ne nu ska jag vila mig lite,hämta vatten å slå på tvn.

ha en fortsatt mysig torsdag alla!! de ska jag ha nu när jag har ljus runt om kring mig :P

längtar riktigt tills vi får se o köra våran nya vagn imorron!!! *spännande* snälla bebis kom ut nu då så jag får ta en premiär tur!!!ska nog byta dukar imorron eller till veckan åtminstonde....till RÖDA!!
torsdag!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nu har jag ringt babyproffsen för å tala om att vi kommer å hämtar vagnen imorron, precis som vi kommit överrens om de och jag.
janne kom hem med lite mAx middag till mig,duschade,klädde på sig igen å for in till stan för att äta middag med jobb-grabbarna för att äta på tandorri tror jag de var...sedan ska de åka på hockey!
själv har jag sovit en stund på soffan...pratat med min chef som ringde å tala om att den 11 ska de ha ett litet julbord å så ska man köpa ett paket för 30:- som börjar på S. hon undrade även om ingen bebis kommit.....neee sa jag...och att jag skulle komma på julbordet om inget annat hänt! Mina jultidningar hade oxå kommit...så vi kanske kan åka förbi imorron å hämta dem...så matilda får pengarna för dem...ifall jag inte kan komma till veckan ....tssss.

undra om man skulle åka på ikea...alltså på själva ikea.kika på ljus.men orkar egentligen inte....skulle kanske ha varit på gallerix för å köpa julkort oxå....usch så jobbigt allt blev...men jag får inte sova så mkt. mer nu för då kan jag inte sova i natt säkert.
What to do?

nästan nyss..

publicerat i Mitt liv som jag ;);
kommit hem från maria o tommy..surrade lite med maria medan tommy låg i soffan,kikade på tv å hade ont i magen! *krya på dej* fick se bilderna från UL oxå....ååh va gulligt...skoj å se dem på den lilla tunna bilden lixom! känns mer verkligt när man fått sett han,hon eller dem på den där bildskärmen!iannan känns de så otroligt overkligt att de ska kunna växa en människa i ens kropp....spec. från början då man inte känner nå sparkar eller nått...mer än att man blir tjock!känns lite bättre dock då magen blir tjock å fast....så de börjar kännas som en gravid mage:)

ne nu ska jag lägga mig lite i soffan å vila! tar hårt på kroppen att vara både gravid å förkyld!

ha de så bra alla vänner å andra som läser!

jo klart de är....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
litet, allt blir stort på nära håll:) men nu har jag blivit förkyld så nu lär h*n väl vägra komma ut:(

usch så hängig jag var då jag var upp på toa sista gången då janne klev upp.....tog en alvedon å sedan somnade jag skönt till klockan rinde halv 9....ställde om till kvart över å gud så fort de 45 minutrarna gick:)

har iaf. bara varit upp 2 ggr i natt.... blir typ varannan timme....la mig vid 22:30 var upp 00:40 nånting första gången sedan 03:15 ca andra gången....men varje gång så känns de som man sovit en evighet.

nu ska jag göra mig lite te å macka...börjar bli hungrig å så jäklans snorig...ska klä på mig oxå!.

aj som faen så ont de gör..

publicerat i Mitt liv som jag ;);
att röra benen...hoppas de blir bättre tills imorron så jag kan åka å träffa tjejerna i stan! behöver komma ut lite å surra av mig:)

nu blire sängen å vila!hoppas kunna sova bra i natt....är riktigt trött nu!!

så nu är allt skrubbat

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja med prefect å svamp med grönsida blir de mesta som nytt:)

har nu iaf. skrubbat både baljan,tunnan för blöjor å så hokus pokus matstolen....den vart nästan som ny....har nog varit använd till fler än 2 tror jag...lixom repig, men de blir de ju då den används å gungas på golv å så....sen har den nog stått i nå förråd....bra grejjer håller i evigheter! står på tork i duschen nu!

 
men nu är väl allt gjort, kunde inte låta de där stå i duchen nå längre....skönt å få de gjort, dynan tvättade jag med kläderna imorse.så nu ska de där få torka å sedan ska de ner i källaren i helgen! inget som kommer att användas nu mer än badbaljan förstås!

här kommer en bild på läckerbitarna :P

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp vart många bullar iaf. stog 30 i receptet men de vart 42 tror jag de va ja räkna till...har stoppat i frysen nu till lucia iaf.!
har nyss kommit in från en kort prommis runt kvartert med ofelia....maria´s voffsing.skulle kissas men vart både de ena och de andra....men fy vale vad de luktar om hund bajs...trodde jag skulle spy där i diket:) inte riktigt vad....vi drog åt varsittt håll hon å jag på rundan....sa till massor,så hon vet att hon ska lyssna på jag!men förstog ju varför hon hade så bråttom...höll ju på att göra i byxorna ju :) sen vart hon en snäll vovve sonm gick fint....tills vi kom mot soprummet för då ville hon busa med kopplet.vart lugn å go då vi kom till porten. men fy vilket slaskigt halkigt väder ute:( man går på hel spänn så de känns mer i både rygg å fogar....nu blire viiiila resten av kvällen!! pratade lite med grannen här bak i gula huset oxå hon sa hon var riktigt sur idag....jag sa de beror på vädret....hon klagade massa på han som kör snön här att han e värdelös....gatan blir mindre å mindre..men han har visst fåttt vara kvar i 12 år ändå som de hördes.....

tog en bild uppifrån på magen oxå mendan jag satt på stolen i köket å vänta på bullarna! buffar på som attan där inne nu!visst ser de smarriga ut,förstår ni kanske varför jag måste göra varje år!!!
tur jag hann:)mitt lilla bowling klot:) v 39 (38+3)

2:a jäsning!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
yes, nu äre inte långt tills jag får smaka nybaka bulla:) gått ganska fort ändå...men känns i ryggen av att stå å rulla å rulla..men de blir ju så gott så de kan de va värt :P blev 2 plåtar ca. alla vart nog inte riktigt lika stora å ur tjusiga....men ingen ork till de i år...då de värker i ryggen...men nu äre gjort, får hembakta även i år:) nu får du mer än gärna komma bebis för nu är jag absolut klar med de jag tänkt göra!!!!

glömde ju berätta igår tror jag att ett par från FUB-gruppen fått en lite flicka för några veckor sedan....BF var egentligen 6/12 tror jag.....grattis Linda & Lennart!! så nu får jag vänta på att få se er i tidningen!!

så nu är vi bara 3 par kvar som inte fått våra små änglar än. men BM trodde ju som sagt att jag iaf. skulle få innan jul! så får väl hoppas på det...hon kanske får rätt av nått hon trott. antingen vikt & längd, kön eller före jul!

nu ska jag vila 15 min innan första omgången ska in i ugnen!

hej hej!!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
då står degen på 1:a jäsningen......känns riktigt bra, åh va kul att va 2 som bakar:) ser de kommande lucia baken framför mig å längtar redan, när vi får baka på riktigt tillsammans!!
lyssnar på julmusik å har de bra! lite slem skit i halsen som gör så att de känns som jag skulle vilja kräkas men inget händer....dricker massa vatten iaf. de är ju bra mot halsont.ska göra mig lite te sedan....men en nygräddad lussekatt kanske...fast då får jag nog allt vänta nån timme:)

tror jag sover dåligt eller oroligt för att de är nära å jag bara väntar på att nått ska hända....sen så tror jag att kroppen är pigg å utvilad efter de få timmarna jag får....eftersom jag inte gör så mkt. på dagarna så är väl kroppen inte så trött som de var då jag jobbade.... inte på samma vis iaf. men ska nog vila mig en stund sedan:) men man känner sig duktig då man är uppe i tid. varför jag klev upp så snällt å erbjöd mig göra frukost i morse var ju mest för mys att ha nån å äta med:)skulle ju även kolla på adventskalendern å se om den vart nå bättre efter en 2:a titt...men jag började ju vattna blommor ist. *hehe*var ju så länge sedan sist.

nu kom maria förbi en snabbis med nyckel...ska gå ut med ofelia vid halv 2 på en kisstur...

ne nu ska jag se om tvätten e klar!

tjing så länge!!

lånad av annelie!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
Naturlig eller barbie?!

Du har:

(x) Mascara över 100 kr

(x) En plattång

(x) En locktång

(x) Designparfym

( ) Foundation över 200 kr

(x) Ögonfransböjare

( ) Olika sminkborttagningsmedel

( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska

( ) Läppglans över 100 kr

(x) Hårinpackning

(x) Bodybutter

(x) Bodylotion

(x) Parfym över 300 kr

Summa: 9


Du:

( ) Använder locktång/plattång varje dag

( ) Använder foundation varje dag

( ) Använder mascara varje dag

( ) Använder kajal varje dag

( ) Använder läppglans varje dag

( ) Använder bodybutter varje dag

(x) Använder bodylotion varje dag

(x ) Använder ansiktsrengöring varje dag

( ) Använder hårinpackning varje dag

( ) Använder hårspray varje dag

( ) Tränar på Gym

( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa: 2


Du har:

( ) Tonat håret

(x) Färgat håret

( ) Hårförlängning

(x) Piercat dig

(x) Tatuerat dig

(x) Tagit hål i öronen

Summa: 4


Totalt: 15

0-10 Naturligtvis naturliga tjejen

10-15 Konstgjord behandlad blomma

15-20 Kanariefågel i nordisk miljö

20-25 Fryst jordgubbe

25-30 Barbiedocka. Bara plast


Resultat: Konstgjord behandlad blomma eller Kanariefågel i nordisk miljö :)

 

Utmanar alla som vill och orkar....hoppas de blir nån iaf.!

ja då var man klädd i mysisar

publicerat i Mitt liv som jag ;);
å väntar på att rix kan börja på tv så man kan se lite innan baket startar:)
somnade iaf. mellan halv 5 å 6 på soffan....hade ställt klockan på 6 å de var tur de för då var jag visst trött:) gjorde iaf. frukost som jag lovat,diskade undan den å nu har jag börjat vattna mina orkidéer:) blir ju torr lite fortare nu när jag har elementen på,men de är tur de vill svälta lite:P än så länge har jag inte upptäckt varken stängel eller knopp...brukar ju hitta nått då jag vattnar, men nu vet man att de är då de brukar synas så då kommer de väl inga....hmmm

mysigt ute nu när de är mörkt å man sitter inne med advent i fönstren tänt...ska skrubba stol å balja sedan oxå som vi hämtade igår....ska nog gå att få till som ny!

god morron vinterland...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nu ger jag upp,sätter mig här en stund så får jag se om jag somnar den sista 1½ timmen i soffa.....var nyss upp 3:dje gången...gick ju å la mig sent så jag måste ju va uåå varannan timme eller så...*kollar inte klockan* kan de va ett tecken eller är de bara för att jävlas denna veckan? ont i halsen har jag iaf. ska dricka te idag medan jag försöker mig på öussebullar....fast vet inte vart jag ska lägga dem då de är fullt i frysen...hmm skulle kanske inte handlat igår:)

snöat massor har de iaf. gjort i natt...de håller på att skotta för fullt nu!

10 dagar kvar till BF

nyss kommit hem från vattjom:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
jepps har varit hos sandra,mante å barnen å hämtat matstol,balja å en kunna man kan slänga blöjor i.ska skura de i morron om tid finnes....beor på om de blir lussekatter eller ej:) har nog stått i ett förråd eller så...
jäklarns vad mkt. snö de kommit medan vi var hos dem...slutar ju inte...vräker ner fortf.

tack för tipset jenny men vill gärna känna på grejjerna å se datum...mysigt å gå runt å plocka på sig:) hade ju tur grannen kom...annars brukar vi ju alltid handla tillsammans!

ne nu ska jag nog lägga mig å läsa lite å sedan soooova! imorron äre redan onsdag,tänk vad veckorna går fort

natti natti!

*kram*

usch vilket väder,men ut har man varit ändå:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
typiskt att de ska snöa då man väl måste ut....men har ju fått en del gjort. tog med mig soporna då jag gick,sopa å skrapa bilen....pelle sa jag skulle köra försiktigt. tog även med mig basen till bilstolen,måste ju börja tömma lilla rummet nu så de blir lite ordning....spec. ifall vi måste ha vagnen där innan vaktis fixat där vi ska ha den! satte även fast den....åååh nu lägtar man ännu lite till efter bebis:) men barnmorskan tyckte jag såg framåt iaf. då jag pysslade med advent å var på firmafest.
alla värden var som vanligt bra. SF måttet var 37...1 cm på 14 dar..nu har de börjat sjunka rejält. hjärtljudet var på 146. Blodtrycket var 129/68 och vikten var 88kg, så 12kg har jag gått upp sedan inskrivning. man brukar gå upp mellan 10-15kg så även där följer jag boken sa hon...*haha* och de bästa av allt huvet är nu FIXERAT!!! men de är ju inget som säger de händer nått i natt för det....men de är en bit på väg:)fick känna huvet oxå med ena handen å de gick inte flytta på som sist jag fick känna....häfitgt...bebis vart lite arg då hon kände på klämde....magen vart alldeles hård:)

sen efter jag varit till BM så har jag varit på ica å storhandlat lite.... måste va massa vuxenpoäng att göra det själv:)
4kassar med massa mat...lite till som behövdes....men de får vänta till senare, inget akut.....ska ju bära upp skiten oxå...men grannen mia kom samtidigt som mig så hon erbjöd sig att hjälpa mig med några,då de vart så tungt annars....så vi fick 2 var!! *tack tack tack för hjälpen*
 tro om hjärtat är påväg hem så man ska börja med maten....fast den går ju rätt fort att göra! blir soppa idag...bra med värme för mig ömma hals...glömde te, tur jag har hemma iaf. så jag kan dricka ikv.!

ha de så bra så länge alla!!nu ska jag gosa lite med eddie som sitter bredvid å är sällskapssjuk!

kram
här gåre undan minsann!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp idag fick jag övveraskningen som jag blvit lovad från lilla mirakel. fick jul fel påslakan igår som jag även fått vänta 1 månad på.....så ajg skulle få en överraskning för att jag fått vänta men när jag öppnade paketet så fanns där inget mer än de jag beställt....å så skulle de va betalt den 12/12....å precis när jag slängt in de i tvättmaskinen så kom jag på det....att beställde inte jag tummen, de pratade jag å anna om i veckan ju...men detta är ju laban...men jag stoppade in de ändå å körde igång sen gick jag å kolla beställningen å jag hade rätt.....jag hade fått fel. så överraskningen som jag då skulle få var att jag inte behöver betala förrän 31/12 (jag hade frågat de först innan jag såg att allt var fel,tyckte jag kunde ta de som övverraskning) + att jag fick behålla laban för vagn plus att hon skulle skicka tummen påslakan till mig. men då frågade jag om jag kunde få de till spjälis ist. för jag behövde inge mer till vagn....å de fick jag...så alldeles nyss kom det med posten.....oj så fort de gick, men de är skickat med 1:a klass:)
så ett påslakanset alldeles gratis är inte illa....de är ju rätt dyra, de kostar å göra så mkt. fel! men de var ju mer än jag begärt så de var ju snällt av dem fö å behålla kunde å rekomendera dem vidare...

nu blire dusch å sedan ica innan jag ska möta janne hos BM om han nu inte är så nära så han kan plocka upp mig...
beställde även reflexer som jag tänkte hänga på vagnen!

usch vilken natt...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
blir tokig av att springa på toa,tror jag varit upp3-4 ggr ist. för som vanligt 1-max 2ggr.....sen janne klivit upp så ställde jag klockan på 7, för å se nya julkalendern....nått man måste göra minst en gång varje jul! men den där behöver jag inte offra nån fler morgon på! usch vilket crap!

så efter de så kikade jag på rix men la mig till rättta i soffan med täcket å somnade om ist. när de var slut så hade jag så ont i ena höften så jag var upp en sväng sedan gick jag å la mig på andra sidan ist. ställde kockan på 10:30 så nu är jag vaken igen!tänkte ta å göra mig lite frukost,börjar bli lite hungrig! sen kanske man ska klä på sig å ta sig bort på ica för å handla lite?!?! eller om jag ska göra det sen jag varit hos BM.....får se hur jag gör..kan va kul å ha nått å göra nu med..får handla små lätta saker:) ska iaf. handla till lussebullarna!!! tror jag ska försöka mig på att göra dem imorron!

nepp nu frulle...

11 dagar kvar....

hmm inte nå mer sjuk än andra jular ju....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
mamma tycker jag är mer pynt sjuk denna jul men jag har ju faktisk inte nå mer i år än andra....mer än att jag köpte kransen å tornen....granen brukar jag ju alltid ha men på olika ställen bara:)de är de ända som är mysigt med jul så äre allt mysljus å gardiner....blir så myyys då...har ju även lyssnat på julmusik idag....men har nog tappat bort en skiva tror jag....ska kolla imorron....en en som jag saknar...kanske ligger under tv, men de borde den inte göra.....för den bänken hade vi ju inte förra julen....
annars får jag väl köpa ny, är ju en såda dubbel som brukar komma varje jul:) nu blire lite karra tror jag å ladda inför sjukhuset.

mättis igen!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
dennis kröp in under kudden i fotöljen där de är fullt med sängkläder som pär hade i helgen.han är bra rolig den katten alltså...älskar å mysa in sig, som han gjorde med täcket som jag tvättade för nån veckan sedan, som ni kanske minns....

snart middag.

publicerat i Mitt liv som jag ;);
å hjärtat e hemma strax.nu kom han (1min senare)
har även satt upp adventsgranen som jag surrade om idag....fint de blev med lite mera ljus. thomas har precis ringt oxå för å höra hur allt är....skulle ringa om nått hände:)

baj baj!

ja då var man klar då:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
men ena gardinen såg jag var sne när jag hängt upp den, jävla skit postorder....satt i en nål så de ska hänga rakt...men tänker inte hålla på att skicka tillbaka! tur de var den bakre:)
vart ju väldans så bra iaf.! jul i alla rum iaf. mer eller mindre:)kom på nu vart jag kan ha min lilla adventsgran....får se om jag fixar det sedan eller om jag ska ha nått å göra i veckan...men vart himla nöjd med vad vi åstakommit idag!

bara 2 kvar..

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp bara 2 panelisar kvar att fålla å hänga upp....sen är allt klart....välkommen bebis! :)
sparkar på å bökar där inne å verkar ha de väldigt så bra....hmmmpf

kanske ska göra ett försök att baka lussebullar nån dag här i veckan...imorron äre ju BM dags så då kanske inte är så bra men onsdag då kanskse...jeje får väl köpa hem ingredienser så får vi se hur de går:)

dags å fortsätta...kommer bilder sedan!

dags för lite frukost kanske?

publicerat i Mitt liv som jag ;);
har varit uppe i snart 1 timme...ska ju vila denna veckan har jag tänkt, så då var skönt å ligga så länge de gick i sängen!
så nu ska jag göra mig lite frukost, sen ska jag sätta upp ljusstaken i vardagsrummet å stryka gardiner till köket! å prova dem som ska vara här inne....måste ju ev lägga upp dem:(