hemma igen efter massa mat!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja nyss kommit hem å bytt om efter att ha varit på svartviks herrgård på julbord....massa mumma var det...men risalamaltan var goare på aveny i fredags....å de var även rödbetssalladen....annars var jag mkt. nöjd å vart väldigt mätt...klänns som jag ska spricka...*haha*

nu ska jag kolla timern på balkongen...de lyser inte *hmm*

1 advent idag!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
å jag går in i v 39....ååh häftigt...ska klä på mig nu å sedan äta fruksot å sedan börja adventa lite:)
gardinerna som ska läggas upp kanske jag gör i veckan ist. får se

sen efter julbordet ska vi ev. till vattjom å hämta lite barnsaker hos min kollega!

Vecka 39 (38+0)

publicerat i Mitt liv som jag ;);

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova vila istället. 

Pappa

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. 

Hos barnmorskan/kontroller

Nu kan det vara dags för sista besöket hos barnmorskan före förlossningen. Men försök att inte bli allt för besviken om det blir några besök till. Barnmorskan kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Om du inte fått din journal än så får du den nu. Du ska du ta med den till förlossningen.

 

tro om de är natti snart...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
behövde ju inte hämta janne å pär iaf. de var halt ute så janne tyckte jag skulle stanna hemma.....lika så bäst de för jag är så trött ....bidde ju inte så mkt. sömn i natt då man kom hem sent å upp tidigt....så jag ska nog gå och sova strax så jag är pigg tills imorron då de ska adventas å sedan julbord....
 
imorronn äre ju faktiskt 1:a advent! kom på nu att jag faktiskt inte köpt några ljust till advents ljusstaken.hmm kanske ska hoppa över den i år...har ju massa andra ljus ist. men i fönstret ska de upp stjärnor,stakar å ljuskrans....även slingan på balkongen kanske kommer på plats om den passar som den ska!

nepp nu dricka vatten borsta tänderna.....ta lite gaviscon så man är säker på att få sova utan halsbränna iaf.

mot toa springande finns inte mkt. å göra mer än vänta på att bebis ska komma....men då byts de mot amma å blöjbyten ist.!

natti natti

KRAM

nästan nyss kommit hem från en dag i birsta:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp kom dit vid halv 12 å hemma igen vid kvart i 5. köpt julklapp plus att jag köpte ett 2-pack av amnings BH. men tyvärr kunde man inte prova då de satt ihop dem med varandra plus att larmet gick rakt igenom...vet inte hur de tänk att man ska veta vad som passar.....men fick ta några strl större då evelina sa vad hon hade så fick jag ju lite å jämföra med! så ska prova dem snart så får vi se....annars får man väl lämna tillbaka!

idag har jag även fått tag på dem på babyproffsen, då de hade ringt å lämnat meddelande. nu finns vagnen att hämta i butiken.skulle bara ringa dan innan vi kom så de hann montera den! sa vi skulle komma på fredag men skulle ändå ringa då på tors ifall de inte skulle bli så....så var den ju mer skyddad i kratongen ist. för upp packad på deras lager!

var in en sväng på buketten oxå....hittade mig en orkidée dä för 149:- tyckte jag var bra pris.... en stängel men massa grenar på den å knoppar:) så den står nu å pryder i vardagsrummet. bidde en vit.hadde olika andra oxå för 99:- sån där som ser ut som en pelikan:Plördag och 14 dagar kvar...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
tack veronica för komentaren! vart väldigt nöjd med håret precis som vanligt då jag varit på sax o kam

nu äre snart dags å kliva in i duschen! ska lägga in lite bilder från igår då jag mejkade mig för första gången på en heeeel evighet:) sen så ska jag göra mig klar för att kika på julklappar med evelina å nelly i birsta!
men aj och oj så ont jag har när jag ska flytta benen efter gårdagens personalfest...vart ju lite dans...måste ju försöka få nån fart på det hära...så kanske h*n vill komma ut snart!!

många som undrade hur många månader jag hade kvar å blev alldeles chockad då jag sa att de bara var 15 dagar....på lucia äre sagt.

nepp nu blire bilder.bild på lille magen oxå v 38(37+5)strumporna hade jag ju naturligtvis inte på mig senare på kvällen, hade ju
 pumps....men ville ha strumpor i stövlarna på dit vägen:)hyffsat bra bild,tycker jag ser konstig ut...fast de är klart, jag är ju gravid :P

böjda bananer...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
hmm har jag ciquita bananer i håret månn tro? tekniken kallas för böjda bananer...ehhe men bra vart de som alltid....var ju till min kära anna idag...har inte varit hos henne på evigheter men litade fullt på vad hon skulle göra...hon fick göra vad hon vill å jag fick godkänna innan de vart så....men ändå så gjorde hon nå hockus pockus men kanon blev resultatet som alltid! nu är jag redo för kvällens parsonalfest! men blir nog mest mat å lugnt för mig.....får se hur länga jag orkar med alla mindre nyktra...

vart en kort mysig fika oxå med gravidisarna före frissan....synd bara de vart så kort tid jag hann vara med....alltid då man skulle kunna stanna som längst...men men hinner kanske med nästa vecka oxå....å dessutom så kanske de blir tidigare än fredag så fler kan följa med som inte kan nästa fredag....*skoj*
har bytt batteri  i min klocka idag oxå...skönt å ha ett armbandsur att kolla på nu när man är hemma å inte har mobilen i närheten.

15 dagar kvar!!


snart dags att bege sig till la stada!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
och ännu en mysig fika/lunch med gravidisarna!! *myys på en fredag* sen efter det så blir fixa håret hos Anna på sax o kam.....längtar!!! var så länge sedan vi sågs..å törs inte vänta nå längre nu med å fixa håret...vill ju va fin när lill*n kommer!! å de kan ju bli väldigt snart om man har tur!!!snart kanske man kan se fötterna igen då man ligger i sängen:)! fast mång som sa igår på mötet att jag inte var så värst stor för å snart va dags...å att jag hade en fin rund mage *stolt*

var ju ersättare för en igår.ska vara 3 men så var en av de andra oxå borta.....så då sa vi de att han är i magen..så om de blir röstning så är vi 3:) de tyckte vi alla var så skojjigt!


ha en bra fredag!! det ska jag ha!

nu äre gjort!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja nu är golvet lagt:)

fiiint blev det...johan å janne har varit duktiga!! här kommer lite bilder....inget från hur de var innan men de finns ju med på nån av de tidigare bilderna under renoveringen!

linsen är lite smutsig på kameran tror jag....därav fläckarna på den lila väggen....

nu äre bara listerna å fixa runt elementet som är kvar,sen ska spjälisen in, sen äre bara bebis som saknas!!

Utmanad av Veronica!

publicerat i Mitt liv som jag ;);

Jag har blivit utmanad!

 

Svara med bara ett ord:

 

Var är din mobiltelefon? Hallen

Var är din (o-)äkta hälft? Sovrummet

Ditt hår? Färgat

Din mamma? Bäst

Din pappa? Snäll

Syskon? Syster

Det bästa du vet? Kramar

Din dröm inatt? Inget

Din dröm/ditt mål? Hus

Rummet du är i? Vardagsrummet

Din hobby? Shopping

Din skräck? Mörker

Var vill du vara om 6 år? Sverige

Var var du igår kväll? Birsta city

Vad du inte är? Smidig

 En sak du önskar dig? Bebisen

Var du växte upp? Brunflo

                                                                                     Det sista du gjorde? Diska

Dina kläder? Mjukisar

Din TV? Plasma

  Ditt/dina husdjur? Katter

Dator? Absolut

  Ditt humör? Glad

Saknar någon? Ja

  Din bil? SAAB 9-5

Något du inte har på dig? Långärmat

Favoritaffär? MQ

Din sommar? Nykter

Älskar någon? Absolut

Favoritfärg? Blå

 När skrattade du senast? Middan

När grät du senast? Längesedan

 

jag utmanar: Jenny, Maria,Linda,Frida

torsdag 16 dagar kvar....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nu kom hjärtat å johan hem!!!

kom hem för en timme sedan från härnösand...har varit på repskaps möte....höst beslutande i kommunal....och för er som inte vet vad kommunal är så är det facket!
fick  present när vi kom till mötet....en tändare med flasköppnare...väldigt praktiskt! sen fick jag ju även mitt arbetsplatsombuds arvode på 400:- oxå....

sen när jag kom hem så hade jag fått paket....min personliga almanacka hade kommit!!

så hittills idag så har de varit en bra dag.... var grymt trött i morse men vart bättre då vi väl kommit iväg. Janne fick lite sovmorron imorse för han var snäll å skjutsade in mej till facket så slapp jag halka mig runt å få mer ont än jag redan har....

här kommer en bild.

först stan sen birsta

publicerat i Mitt liv som jag ;);
med mamma på stan, kom hem halv 4 sen åkte jag med maria till birsta city å rusta vid 5....nu är jag trööööött och ont i fötterna...känns även i fogarna som jag känt i några veckor men som annars varit bra nu i veckan....var väl kanske inte heller helt bra å bära in golvet igår heller....
träffa mariana på jc idag oxå å jag fick säga grattis, då hon hade en liten mage.....bf 4/3 tror jag de var...sen när jag kom hem fick jag veta att ett par vänner till oss ska ha barn oxå till slutet på sommaren början på hösten....var nu bara i v 6. grattis grattis.

nu när vi kom hem från birsta så ser jag vad många som börjat adventa runt om kring....herregud de är ju inte förrän på söndag....tom jag som är gravid å kan få bäbis när som har brörjat än...jag har ju iaf. ne  verklig anledning om jag nu skulle ha gjort det....men de är så att de ska fram på första advent i fönster å på bord...granen dagen/kvällen innan julafton. men alla har vi olika tradition.....jag äter inte lussebullar före lucia heller:) inte dem jag gör själv iaf.
herregud de är som affärerna som säljer lussebullar å semlor långt innan säsong!

ne nu blire lite efterlyst å sedan sooova!! trött trött....ska väl kliva upp med janne imorron..då jag ska vara i stan till halv 9 å ska duscha å tvätta håret oxå hade jag tänkt före.så äre väl bra å kliva upp i tid så man kan ta de lugnt!

natti natti!

*KRAAAAAAM*

17 dagar kvar...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
hur kan man undra när bebis kommer....är ju en nedräknare här på sidan....å oftast så skriver jag ju det i nått inlägg varje dag:)

nästan nyss klivit upp,ska bara kolla runt de jag brukar å sedan äta frukost å klä på mig....ska ju först flytta allt som står bara framför min garderob....*schysst*

sen ska jag åka till stan med mamma å kolla på lite julklappar!

nepp nu blire frulle...trött är jag oxå, sover inge bra på nätterna även om jag kan ligga läggare nu iaf. då magen sjunkit men är så varmt å bara snurrar.....å när man blir arg, lessen så kan man då rakt inte somna! varför ska man inte vara lika rädd om mina saker som sina egna!?!? *usch å blä*

ha en bra dag! ska leta fram nå kläder nu...undra vad jag ska ha för å inte frysa arslet av mig!?!?! skulle haft nå sköna skor som inte är pikiga...hmmm


baj baj!

ååh

publicerat i Mitt liv som jag ;);
verkade intresssant de där med frågor!

duktiga ni varit alla som svarat! lite klurig fråga de där med tv:n å vilket exakt datum vi blev tillsammans...hehe
idag vart de pankisar till middag.....mums! bättre än soppa som de var tänkt:)

nu blire dusch sedan sjukhuset!

igår var de inte mkt. bloggande...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
tisdag å 18 dagar kvar till BF. hehe grått å trist ute idag oxå:( men uppe är man för klockan ringde halv 9....ska tävtta 2:a täcket klockan 10.

igår vart jag bjuden på go fika hos maria och djuren. varm choklad å limp macka!! *mums* var nog där  surrade massor i 2 timmar nått....pratade om allt å inget:) riktigt mysigt hade vi tycker jag! fick md mig några förpackningar krossade tomater hema oxå då maria inte klarar äta sånt längre....tack tack!

sen hem å göra middag! spagettti å köttfärssås,efter de vidare till mamma då janne skulle hjälpa henne med datorn som pajat, jag han kika på både sjukhuset och design simon & tomas,,,,fikade å tog en choklad:)

nepp nu blire frukost! sen vidare mot tvättstugan då:(

måndag å 19 dagar kvar...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
usch känns som en evighet....
ska gå till maria på fika å surr nu! annars idag har jag tvättat lite pratat med johanna å micke på msn.

gott med choklad på morronen iaf.

jäkla skit väder ute:(

baj baj

ny duschad...varmt å skönt!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
först middag, stekta lax filéer,pasta å smögensås....muuuuums säger jag bara... sen blev det en låååång varm skön dusch! tvätta barret å gjorde även en inpackning...kan behövas jag som fäller som jag vet inte vad...men på fredag ska jag få bli ännu vackrare än vad jag redan är *haha*

buffas i magen inget tecken på att du vill ut du käre vän!vill ju se vad du är för en filur....pojke eller flicka....vem du är mest lik...vilket namn som ser ut att vara du! jaja du får vänta 20 dagar...eller snart bara 19 men sedan får du ta dig ut innan de blir för kallt....vill inte vänta nå längre än utsatt datum!

bara janne har duschat klart så ska vi bege oss ut mot söråker till hans ena kollega å kika på datorn.... sen blire hem för lite kvälls mys innan de är dags för sängen, för mig är ju morrondagen ännu en dag hemma men för hjärtat är de jobb som väntar. funderar på om jag kanske ska baka lite muffins imorron....sen annars i veckan kanske jag ska våga mig på lussekatter....vet ju inte hur länge jag törs vänta med dem :P

nepp nu ska jag fixa håret!!

baj baj!

lite bilder på nya rummet....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
bara halv färdigt än! men blir riktigt snyggt när de blir klart tror jag!

enjoy!!

eftersom sängen står mitt på golvet så fick jag sova på janne´s sida inatt....för att slippa mosa honom då jag måste upp på toaletten under natten....förstog ju att denna natt inte skulle vara nått undantag.. :) men sov bra för att ligga där oxå...fick ju ha mina kuddar:)

lägger in lite bilder på bollarna i fönstren oxå som hängdes upp för nån vecka sedan!!! köpta i åre på glashyttan för ett år sedan då vi hade våran romantiska weekend på holiday club...äntligen har de fått tråd så de kan få visa upp sig i fönstret. såååå fina!!

v 38 (37+0)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. 92 procent av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Därför kan din graviditet ofta liknas vid din mammas eller någon nära släktings. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.


Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.


Pappa

Förlossningsväskan bör packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, necessärer, musikspelare och lite snacks. Du kan ta som ditt ansvar att ta med en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå.

 

 

v 38 (37+0) 20 dagar kvar

 

orkar inte skriva nått särskillt...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nyss ätit hemlagade taco biffar,färsk pasta,kantarellsås å tsatziki.....*mums* men de vart lite små sedan de legat i ugnen lite men då vet man till nästa gång!

nu ska jag putsa lyktan...sedan sätta ut den på balkongen med ljuset vi köpt på ica idag!!

kram på er alla!

lördag å 21 dagar kvar...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
å jag har fått en lite dos av choklad:)

nu är 2 väggar klar...just the rest! tror de blir skit bra när de väl e klart!

kom på igår oxå att presentkort på duka funkar oxå bra till jul, har hittat bestick där som jag gillade....:)

nu ska vi åka iväg å fixa mera color å så golvet då eventuellt!


har förresten sovit jättebra inatt.... vaknade halv 2 för å gå på toa å då låg jag på samma sida som jag somnade, så jag rör mig nog inte nått då de gör ont, inte ens i sömnen! sen var jag upp 10 över 9 på toa igen...rekord natt...gick sedan innan de var dags å kliva upp riktigt bra å ligga lite på rygg oxå...kroppen kanske är bedövad av allt sidoliggande under natten:)

ha en fortsatt bra lördag!

KRAM

idag är förresten ingen vanlig dag...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nej för de är thomas födelsedag...ja må han leva,ja må han leva......GRATTIS!!!!

har nyss kommit hem från mamma å uffe....åt god kladdkaka å glass, å till det drack vi kaffe....alla utom jag hade nått lite starkare till oxå...får ta igen de sedan nångång...just nu ger jag bort till alla andra att de får dricka ist. för mig :P då mår man ju bäst imorron oxå *haha* inte för jag tror de är nån fara för de övriga heller...

rätt åkte ur idol...:)

ne nu blire borsta tänderna,sänka värmen på elementet å sedan sooooova....ska väl snart upp igen misstänker jag:(

natti natti..


kram

glömde ju säga att de var faktiskt första gången jag gjorde kladdkaka.....å hade jag väntat tills den kallnat lite så hade den nog blviit helt klart peeeerfekt! var kanon god som de var oxå men blir ju mjukare då den är varm såklart....men var ju så sugen på kladdis så jag kunde bara inte vänta!! Alla vart nöjda å glada iaf. å sandra vart sugen av lukten i trappen...hihi

fredag kväll.....skööönt:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
har nu börjat måla lite i sovrummet....sååå fint de blir,får se imorron då de torkat till...skoj med lite nytt! han är så duktig min sambo!!

Åkte ju som sagt till birsta city idag iaf. för my skulle ju dit å luncha då ev. så då bestämde vi träff,sen så messade jag med evelina oxå för å höra om vi skulle ses idag ändå då när jag nu ändå råkade hamna på BC.som inte var direkta tanken imorse efter att hon hade tänkt ha en hemma dag.... vi gick runt lite medan vi väntade på att my skulle komma,nelly vaknade å villa ha blöja å mat så då gick vi till amnings hörnan...då kom sara å leo dit, kul å få träffa de lilla busfröet! så de gjorde sällskap med oss bort till charm där vi åt god lunch....sen jag ätit klart tog jag nelly så att evelina skulle få äta lite oxå....då tyckte nelly att hon kände mig så hon la en kräk på min tröjärm....ehhe så nu har hon lagt ribban å vi är bästisar....nästa gång äre min tur:)

sen träffade vi på lina som oxå är från våran mamma grupp....då visade de sig ju att hon känner millan,kompis sen skolan i matfors (träffas ju tyvärr inte längre,springer på varandra titt som tätt...men var länge sedan nu:( ). som vanligt så är de ju så att ALLA känner ALLA!!! :P har slutat bli förvånad.

christian kom in på charm oxå...han vare lääääääänge sedan jag sist såg...vi kände iaf. igen varandra...de var skoj:) stötte verkligen på många idag som jag känner....vänner, bekantingar å kollegor.

de ända som jag shoppade var lunch och amningsinlägg :) alltså BARA nödvändiga saker!

mamma de fanns en annan pump på apoteket i birsta city....den vi såg i bydalen plus en till alltså...men kikade inte så mkt. på den...

ne de var allt för nu...

blir en lunch i birsta ist.

publicerat i Mitt liv som jag ;);
my skulle dit å äta sen hon klippt sig då kunde vi träffas å äta lunch där ist. då vi ändå blev bara 2....sen så ville evelina å nelly ha sällskap å kika på julklappar så då blir vi några iaf.!

har iaf. packat lite till bebis i en väska nu....plus lite till mig själv. bara hygienartiklar kvar å lite till pappan sen så äre nog färdigt...kamera å så ska ju oxå med förstås....å ENERGI i form av karra eller så:)

blir inget idag...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nepp de blir ingen lunch med tjejerna idag...var så få..vi skulle typ bli 2 så då skjuter vi på det tills på fredag ist. å hoppas på att fler kan då!!

kanske ska åka till birsta iaf. eller så blir jag bara hemma å vilar mig ist. :) ta fram en väska kanske å börja packa lite kan ju kanske oxå vara en idé :P


22 dagar kvar...men räcker med 11-12 dar till för mig *haha*

fick ju se bild på victor å pernilla´s lilla tjej igår oxå...så sööt!

kväller....23 dagar kvar..

publicerat i Mitt liv som jag ;);
snart bara 22 dagar kvar....åh egentligen så kan h*n komma PRECIS när som helst.känns lite konstigt faktiskt....tycker tiden har gått hyffsat fort, de trodde jag inte den 13/5 då vi var på inskrivning å BM sa att de är ju snart sommar å sen kommer hösten fort å sedan äre dags...de kommer gå fort....å lite rätt hade hon nog iaf. :)

nu ikväll har thomas varit här å fikat....tog med 3 bananisar som jag beställt, sen har jag fixat lite i lilla rummet...packat bort lite lösa saker från golvet å i bokhyllan..
vi har även plockat ner de sista från väggen i sovrummet....dammsugit väggarna å plockat knappnålar (vill du ha tillbaka dem med glas huve nu mamma???)å krokar....skruvat ner bokhyllan från väggen...börjat spackla lite ikväll så nu äre bara å köra igång! måste komma ihåg att ta före,under å efter bilder oxå:)

nyss så har karin och oscar lämnat oss...de var på genomresa mot stockholm där karin skulle på tennis match. *lycka till*
karin hade fått lååångt hår sedan sist vi sågs...(var ju ett bra tag sedan sist) å oscar hade klippt av sitt, vart väldigt så mkt. bättre!

ne nu ska jag nog fixa lite å sedan vila innan de är dags för sängen...så man orkar upp imorron, är ju fika/lunch dags imorron klockan 11 på innergården....maria och annso vill ni följa med?

kliver nog upp med janne så jag får lite frukost sällskap å kan ta de lugnt innan bussen går skrax efter 10....janne åker ju in till 8 då han ska på fack möte...

nu bidde de ett ganska långt inlägg...de var ett tag sedan:) men ingen bild tyvärr...

ha en fortsatt bra kväll så hörs vi mer imorron!!

*KRAAAM*

hemma med hjärtat:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp klev upp 9 imorse....skulle ju va inne på jobbet till 11 då de var APT-möte å vi skulle gå igenom skyddsronderna.

hann med att både äta frukost,diska,plocka ur diskmaskinen,duscha och torka bordet,städa kattlådan innan vi for in mot stan...fick lift med janne som ändå skulle på jobbet å hämta nå kläder han beställt...

sen åkte han å hälsade på elisabeth medan jag var på mötet...efter det så åkte vi till bauhaus för att köpa färg å grejjer...sen på ica å handla....blev en synar middag på vägen hem oxå, for förbi på mAx :)

ne nu ska jag vila...ont ont att gå å stå så mkt. :( läsa min nya tidning som jag fick på affären.

ha de så bra så länge!!

har beställt en personlig

publicerat i Mitt liv som jag ;);
almanacka idag...har ju haft en sådan nu året som varit oxå å tycker den funkat kalas bra...så de blir en ny till nästa år...tog en annan färg på den:) så nu äre bara å vänta 14 dagar eller så....spännande:)snart kommer hjärtat hem oxå!!!

bidde inge mer städa,men varmt vart de iaf. :)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nepp fortfarande kvar att damma å städa badrummet....har ägnat mig åt att vila sedan....med guitar hero hela dan....så möblerna började rör på sig....då vart de paus för choklad,macka och ägg....
då ringde fredrik(vaktis) för å höra om jag var hemma idag, å de var jag ju....så nu har han varti här å fixa till de 2 felande elementen...så nu äre varmt å skönt i både bebis rum å köket.

nu trycker bebis mot blåsan HELA tiden....kissnödig för jämnan!
å när h*n börjar sparka å böka så trycker de mot blåsan så då måste man gå på en gång....svårt å hålla sig då de blubbar runt i magen:)

aj o aj

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nu har jag plågat mig igenom dammsugningen gick ju hyffsat bra men känns både fram å bak...så de var nog sista gången med magen nu...luftat elementen har jag oxå gjort.. kök å lilla rummet har jag nu ringt om oxå så får vi se när de hör av sig.... är jag inte hemma så får de gå in med nyckel. 18 grader på fönsterbrädan i köket,....de är ju inte normalt...fast nu när man dammsög så vart det varmt *pust*
håller på att vattna orkidéerna oxå...så de blir nå mer knoppar å stänglar:)

ska vila mig lite i soffan nu först,bebis är alldeles stilla.....nästan iaf.

sen är ju städning av badrum kvar å lite dammtorkning....men de kanske blir imorron oxå...


förstår att du är less vännen...vill du prata eller ha sällskap så är de bara att komma förbi,jag är hemma idag:)

kram

titta,titta,TITTA!!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja nu äre 9:de månaden:)
shit baaaaara 24 dagar kvar....hoppas inte på nå fler...inte mer än 2-3 till iaf.

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 19 nov 2008.

Din graviditet startade Sön 9 mar 2008.
Du är på dag 256 av 280. (91,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 3 fulla dagar (v36+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 13 dec 2008
Du har 24 dagar kvar till förlossning.

nu har jag öppnat en lucka:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
för enkehetens skull så börjar jag bakifrån:) nu kommer man ju längta som ett lite barn tills nästa dag! kan ju hoppas bebis kommer tidigt så jag får många karameller på en gång:)

ne nu blire frukost!!

alltså 24 dagar kvar till BF. ska lufta elementena i sovrummet sedan å se om de blir nå värme....så jag vet vila element de är fel på innan jag ringer...


undra om....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
jag ska lägga mig i sängen å läsa Familjeliv´s tidning som kom med posten idag...eller boken som man fick som premie så man tog en prova på prenumeration av vi föräldrar.....

läste just igenom lite bloggar i pausen på hemma fruarna...där fick jag se i petra´s blogg att victor å pernilla fick en liten flicka den 16/11...1 dag efter BF. janne,jag å thomas som pratade om de senast i fredags att de hade BF på lördagen....vilken tajming!! Hoppas allt gått bra för dem! har ju haft lite struligt i slutet på grav. men sjukhus vistelser å så...
GRATTIS victor å pernilla till den lilla!!

nepp snart natti natti!

viktökning sedan plusset...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
6/4     Plussade
14/4   74,8 kg ( 1 månad innan inskrivning)
2/8     81,4 kg v 21(20+6)
27/9   84,8 kg v 29(28+6)
15/11 85,7 kg v 36(35+6)

viktuppgång = 10,9kg

detta är som jag vägt å kollat hemma....minns inte vad jag vägde 13/5 på inskrivningen å inte exakt vad de var nu i måndags heller men tror de vart typ mellan 10-12 kg enligt deras våg...men då väger man ju med kläder....

så jag har inte gått upp särskilt mkt.

choklad kalender,fika,frissanm apoteket

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp var på ica förut idag å köpte mig en chokladkalender.....får öppna första luckan imorron:) första gången som jag har en sådan kalender i mitt liv...å jag får börja öppna före alla barn:)
sen åkte jag till mammas frissa å fick där kaffe å 2 finnskorpor *mums* åkte på apoteket där efter å så vidare hem....åkt middag här hemma å drack kaffe å dumle muffins.
kikar nu på äntligen hemma....har även luftat elementen men bidde inge varmare i köket....ska lufta i sovrummen imorron å se om de blir nå varmare annars får jag ringa castor så får de skicka hit nån som får kika....i vardagsrummet vart de varmt iaf.!

nepp nu blire tv ända till 22 ikv. de är ju TISDAG = desperata hemmafruar:)

nyss fikat

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp har lagt i tvätt i maskinen,var upp till mamma å väntade tills den var kvar...sen var jag hem å hängde tvätt jag hade här, gick sedan till maria å fikade varm choklad å limp smörgås *åååh så gott det är* var sedan ner å startade om torktumlaren...då var de redan en där som till sist frågade om hon kunde börja å jag sa de gick bra....hennes tid började 13....så hon var 1 timme innan....undra om hon tänkt starta annars utan å fråga om jag inte kommit....sånt gör mig lite irrre....borde finnas en lista på vad alla med plopp heter så man kan gå dit eller ringa å fråga om de går bra....inte bara ta för givet. sen när jag gick därifrån så kom både sonen (tror jag de var) å pappan med tvätt så de hade nog tänkt börja...men de gick ju bra då jag ändå bara använder tumlaren...å jag får ju egentligen torka 1 timme in på deras tid....så egentligen äre ju dumt å börja så långt i förväg om man inte tänker torka hemma förstås....

nepp nu blire dusch å sedan hämta täcke å lägga i källaren å sedan åka vidare mot ica å hämta mamma sen...

måste bara lägga in....

publicerat i Mitt liv som jag ;);


Dennis är helt enkelt tokigaste katten jag vet....men han låg nog där bara 10 min sen vart de nog kanske varmt....ahha man får sig många goda skratt med honom i närheten:)

vem är du som kommenterat anonymt?vill man va med så får man skriva vad man heter iaf.

stängel,knopp,blomma :)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
hihi åååh så roligt....tittade ut nu nyss när jag höll på med frukosten å då hittade jag en början till stängel med knopp på en orkidée i köksfönstret....den jag har adopterat från mamma....*häftigt* roligt när man bara tittar så där utan att förvänta sig att se nått....
så nu har jag knäppt kort på alla de som tänker blomma snart eller har börjat blomma:)


ENJOY!!denna fick jag av david,ossian,gerd och ove då de var å hälsade på....
tror de var tidigt i våras.nu ska den blomma om:)denna har jag köpt själv,men tror ena bladet
håller på att ruttna..hmmfin fjäril va?denna köpte jag förra hösten om jag inte minns helt galet på
plantagen, nu ska den blomma om igen...den gillade lite kyla ute på
balkongen nu i höst :) tänkte kasta den då jag tyckte den var ful...men fick
 stå ute ett tag å då hittade jag en stängel när jag tog in den....så de fick plats i köksfönstret ist.denna har jag köpt på blomsterlandet i våras....min Första orkidée som nu har fått en ny stängel....de har på den gamla stängeln blommat 2ggr så jag trodde inte de skulle bli nå mer på den....hehe, vet inte riktigt hur länge jag haft den....måste ha varit sen slutet på förra sommren början på hösten kanske...eller ännu längre..Dagens fynd!! Denna har jag adopterat från mamma nu i höst. *hihi*

45 min innan klockan...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp då vaknade man.....var så kissis så de gick bara inte plåga sig kvar som man i normalt tillstånd kan göra....hmm men är väl piggis egentligen... la mig ju 20 över 22 igår somnade väl vid 23 . var upp vid 2 i natt för att gå på toa annars sooovit:)
de snöar ute:( tror jag ska trösta mig med lite frukost tror jag....

åh jag som ska gå till tvättstugan idag oxå....blääää


måste åka på ica idag oxå å köpa en choklad kalender...har för mig att jag sett en sådan där....*hoppas hoppas*

rörlig,ruckbar,fixerad!?!?!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
Rörlig, ruckbar och fixerad – vad är vad?
Vad innebär fixering?
Fixering innebär att bebisens huvud sjunker djupt ner i bäckenet och blir fixerat (”fastnar”).

Förstagångsföderska vs. omföderska
Det är vanligare att bebisen fixerar sig hos förstagångsföderskor än hos omföderskor. Anledningen till detta är att livmodermusklerna är mer elastiska hos en omföderska och trycket nedåt på barnet blir därför mindre. Dessutom vidgas ofta bäckenet något efter en graviditet och förlossning och detta kan göra att nästa barn har tillräckligt med utrymme för att inte fixeras (kallas ofta ruckbar).

När fixerar sig bebisen?
Vanligtvis så vänder sig de flesta barn med huvudet nedåt innan vecka 36 och fixerar sig för förstagångsföderskor relativt kort därefter. Men det finns bebisar som faktiskt fixerar sig betydligt tidigare, kanske redan innan vecka 30, likaväl som det finns bebisar som fixerar sig mycket sent. En del bebisar fixerar sig aldrig utan sjunker först djupt ner i bäckenet när förlossningsarbetet redan börjat.

Kan bebisen inte födas om den inte är fixerad?
Jo, det är inga problem. Så länge bebisen ligger med huvudet nedåt så är det ok.
En del bebisar är väldigt sent ute och fixerar sig inte förrän sista dagarna innan förlossningen eller tom när själva förlossningsarbetet startat.
Fixeringen i sig har inget med förlossningsstart att göra så du behöver inte oroa dig ifall din bebis inte ligger fixerad.
Andra bebisar ligger som ruckbara, eller tom rörliga, på slutet.

Vad innebär ruckbar?
För omföderskor, ja och även vissa förstföderskor, så fixerar sig inte bebisen. Det finns ofta en bra anledning till varför det sker och det vanligaste är nog att mamman har ett rymligt bäcken. Det är helt enkelt inte tight nog för att bebisen ska ”fastna” med huvudet.
När barnmorskan kan rucka på huvudet (alltså vicka det fram och tillbaka med sina händer när hon klämmer långt ner på magen) så kallas det att bebisen är just ruckbar.
I praktiken så spelar det ingen roll om bebisen är fixerad eller ruckbar så länge den ligger rätt.Vad innebär rörlig?
En del bebisar vill inte glida ner i bäckenet alls. Dom ligger kvar högt upp så som dom gör under graviditeten ända in till slutet. Varför det är så är svårt att svara på men det kan handla om att mamman har ett mycket rymligt bäcken, att livmodern är extra rymlig eller att bebisen är lite mindre (och därmed inte tar så mycket plats utan kan röra sig mer). Sedan finns det naturligtvis fall av rörliga bebisar som inte har med någon av ovan anledningar att göra. Det kanske bara är så att bebisen är rörlig, utan anledning, helt enkelt...

ne nu äre nog dags för sängen...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ska ju upp vid 9 imorron....tvätt tid klockan 10:)... har inte tvättat i tvättstugan sen vi skaffa egen tvättmaskin,så de ska bli ooooootroligt spännande *not* men ska tvätta ett täcke å då behöver jag torktumlaren....det andra täcket får jag ta en annan dag....man hinner väl inte få de torrt på 3timmar...

nån annan av er här hemma i området som kanske vill låna en maskin eller två?å torkrum:)?bara höra av sig!

natti natti!

kram

ja då vare kväller då...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
den här dagen gick då väldigt fort förbi!
gick alldeles utmärkt hos BM idag. Har gått upp 10kg sen inskrivning. Blodtrycket var oxå bra.
Barnmorskan sa att jag fortfarande hade en snygg mage:) SF 36cm, hjärljud 148s/min,huvet ruckbart. inte undra på de gör så ont nere i blygdbenet....håller väl på att borra sig neröver. Gunilla sa när hon kollade på alla hjärtljud "ja de är en tjej" ja vi får väl se sa jag....nä man vet ju aldrig sa hon då,....så nu vart jag ju ännu mer nyfiken på å se vad det blir:) skrev förlossningsbrev sedan oxå....v 37 (36+1) idag.

var sedan iväg på h&m för att kika efter omlott bodys...fanns dock bara med knappar....då ska man inte få nån sprattlande bebis....då de var både tröga å många..sen köpte jag med bullar å fikade hemma hos mamma.

nu har jag både,gjort middag,diskat å ätit.....makaronipudding  *mums*

tror jag ska spela lite mario nu....innan de är dags för sjukhuset senare ikv.!


vad tror ni som läser att de blir då? pojke eller flicka?

MÅNDAG!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
åh hjärtat har åkt igen...men kommer hem ons eller tors...sen blire nog hemma jobb.
om 1 timme är de dags att åka till barnmorskan gunilla....14 dagar sedan sist jag var där...idag ska jag visst vägas oxå, får se hur mkt. jag gått upp sen inskrivningen...spelar ju inte mig så stor roll egentligen då jag bara fått en liten mage:) inte så stor den heller då inte ens naveln ploppat ut än...
men nu äre jobbigt å sova...hittade ingen skön ställning att sova i natt....har vaknat massor med gånger för att vända mig. annars tror jag att jag ligger still på den sida där jag somnat bara för de gör så ont...

ne nu ska jag vila mig lite!

ha en fortsatt skön måndag i solen!

26 dagar kvar!!!

söndag kväll!!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja frida sömnlösa nätter.....tur man är lite van vid rubbade sömntimmar nu redan...då man ska upp på toa.....läst ST idag förresten? jenny å max hade gjort reportage om lilla maja. ja jag börjar längta nu...men får gärna vänta till nästa vecka då de är fullgånget å inte räknas som för tidigt född längre. snart bara 26 dagar kvar:P känns lite konstigt att de är så nära helt plötsligt...nu ska man lixom vara klar för det här:)

idag har jag tvättat sängkläder, ska väl bädda rent i sängen snart..... eller iaf. innan de är dags o sova:) sen var vi på ica å handlade med marta å david.... var in en sväng på gallerix å kejll&kompani oxå. sen var vi hem till dem å fikade å sedan åt middag...avslutade med en film innan de var dags att gå hem...så david kan få gå och sova om några timmar....han som ska upp mitt i natten å jobba! bidde iaf. klyftpotatis,god sås å älgstek....så hela helgen har gått i älgens tecken:)

nepp nu ska jag gå en sväng förbi toaletten å sedan göra lite chokladpudding å se om jag lyckas bättre idag än sist....

ha en fortsatt bra söndag kväll!!

tjing!

vecka 37 (36+0)

publicerat i Mitt liv som jag ;);

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

 

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat.

Pappa

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.

 

Hos barnmorskan

I vecka 37 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Hon känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Barnmorskan kollar att du är förberedd och vet vem du ska kontakta när det är dags. Din partner är fortfarande välkommen med på besöken.

                                                                           v 37 (36+0)

 

Uträkning utgår från dagens datum: Sön 16 nov 2008.
Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 13 dec 2008
Du har 27 dagar kvar till förlossning.

snart blir de nog 9:de månaden, för idag har det blivit 10:e graviditetsmånaden.

 

 

gick till mamma för å fika...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
kom hem både fikad å nyäten...:) ibland har man tur! får bjuda igen nån helg framöver här!
har hängt lite tvätt sen vi kom hem å ska snart hälsa på sandra å peter bara de kommer hem från bua.

fortf. grått å trist ute....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
har nyss duschat å klätt på mig.....klänningen såg lite annorlunda ut då jag inte hade nån mage....iaf. inte så här stor:)

har iaf. flyttat kistan å stolen i sovrummet....de har fått byta plats...ställde den vid fönstret då de är enklare å dammsuga under där än nedanför sängen där de blir så trångt med garderoberna så nära...
sen har jag rensat på janne´s sida av sängen å skrivbordet....ser ut som ett soprum nu i hallen:) har gjort massa påsar av alla handdukar oxå som låg i kistan däar jag lagt sängkläder nu...
har lagt böckerna i fotöljen inne på kistan tills bokhyllan kommer in dit.så nu har jag en fotölj i v-rummet....skulle haft en fotpall oxå....den vi har är ju sveriges dyraste kattsäng :P

nepp nu ska vi ta med filmer å gå till mamma å fika lite!!

kram kram så länge!

28 dagar kvar...å snön faller:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
tror de ömma har med allt annat ömt att göra....spänner mig nog ute på halkan för att inte ramla....vore ju inte så lyckat nu...
idag när man vaknade så snöa de ute....men nu tror jag nästan de övergått till regn....VARFÖR?!?!?! de bllir ju så halt då! :(

ne man kanske ska lyxa med lite frukost nu när hjärtat äntligen vaknat.

början, mitten och nära slutet:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);

v 10 (9+5)                            


v 20 (21+20+0) Halvtid


v 36 (35+0) 4 veckor kvar till BF

Lite skillnad har de allt blivit ändå..

När jag pch My stog i kassan på innergården,sa my" vi är i samma sällskap så vi behöver bara 1lapp till maten"(ställer den på bordet för å veta vart alla sitter) då  så sa hon i kassan ja å ni ska föda samtidigt oxå....nä de är dags till lucia för mig, ja och jag ska ha 2 månader efter nästan....(slutet på januari) då tyckte hon helt plötsligt att jag var liten då de var bara 29 dagar kvar...(my har ju 2 barn sedan innan så då blir man ju större lite fortare)  men jag tycker inte att jag är särskillt stor för att de snart ska va dags...jag som trott hela tiden att jag kommer bli gigantisk som en flodhäst eller så:) men jag undrar så jag håller på att dö vad de är som är där inne....ehhe snälla kom ut så jag får se dej du lill* vän!
*Mamma älskar dej där inne!!*

här kommer en dagens...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
mysigt med lunchen på stan med my, sen kom ida lite senare för 2an från bredsand gick inte så hon fick åka njurunda buss ist. då hon inte får köra bil pga medicinen som hon äter för att hon kräkts i 17 veckor.men idag såg hon mkt. piggare ut och har visst mått bra den veckan som varit utan kräks, så de var kul att höra!

sen så hämtade janne mig å vi åkte till birsta city för att fika med svärföräldrarna...janne å clas åt mat medan jag å sonja fikade.så idag har bebis fått 2 koppar kaffe...så nu håller h*n sig pigg hela dan säkert:)
sprang även på kim,elisabeth å oscar så de kom å åt vid bordet där vi satt...oscar var nyvaken, blyg å ville inte alls äta medan vi alla var där...men när vi gick så reste han på sig å kollade efter oss...sen åt han...s.ötisen då:)

gjorde grymt ont å gå ute idag när de var lite halt...man spänner sig ju då oxå.sen hade jag en öm punkt i höger skinka oxå kände jag...var iaf. mkt. skönare å gå innomhus på BC.

nu ska jag ta med eddie till frisören å se om vi lyckas bättre idag än för nån dag sedan!

kommer en dagens bild, ursäkta spegeln....men de verkar damma igen bara över nån dag:( hmmv 36(35+5)

29 dagar kvar.....de ni!!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
helt otroligt under 30 redan, men som jag har väntat.....

har sovit hyffsat bra i natt...varit upp 1 gång...sen vaknade jag å behövde en gång till men då var de så kort tid tills jag skulle upp bara typ 1½timme så då knep jag:)
men vaknade till i natt att jag råkade lyfta på ena benet häftigt i sidled å de du de känndes i fogarna å bäckenet kan jag LOVA!!! USCHA!

snart ska jag gå till bussen för att åka in å träffa brudarna gravido :) alltid lika roligt! men just nu är jag mindre sugen...mkt pga vädret....sen så känns de som gröten sitter i halsen å som de ska snurra runt i magen....ska kila en sväng på toa innan jag tar på jackan å drar... känns som jag inte gör annat än går på toa på morronen....först när jag kliver upp, sen innan duschen, sen efter duschen å sen jag har böjt mig för å klä på mig.....går mkt. papper...kanske ska söka sponsor?!?!?! :P

men idag blire de nog en kortare träff med tjejerna, janne ska hämta upp mig så vi ska träffa svärisarna nu när de är nere...

FUCK nu vart de upptaget på toa! min buss som går 10 över...

ha en bra dag mina kära vänner!!

KRAMAR

dåligt med bloggande idag...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
redan 10 över 6 ringde klockan imorse....då var jag trööööött!!
åkte med bussen 20 över 7 för att gå på byggmöte...strax efter 10 så vare klart...gick upp till bagetterian å köpte med 2 bagetter å dricka för att åka hem till mamma för å äta lite lunch...då hade ju klockan hunnit bli halv 12 så då var magen lite hungrig....

sen kom janne hem efter 4 å då vare middags dags...nu är han på styrelsemöte här i föreningen,jag är hemma å kollar på tv å tar de lugnt i soffan. har sån fruktansvärd halsbränna mellan varven:( blir som små rapar ibland så de känns som jag skulle vilja kräkas....ska ta gaviscon innan de är dags att sova!

ne nu blire lite tv!! imorron har jag lunch med mamma- tjejerna att se fram emot!!

natti natti inge mer uppdate idag!

lussebullar...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
de har varit prat om lussebullar länge på FL oxå, börjar nästan bli sugen själv....undra hur länge man kan vänta innan man måste baka dem för att hinna innan lucia å bebis:) får nog ta de nån helg då janne är hemma ifall jag behöver lite hjälp:)

snart äre dags för sjukhuset, tror jag ska ta mig en choklad mums till det, de är jag värd idag:)

hoppas bäckenet känns bättre imorron då jag ska ta mig till bussen å jobbet....de är ju så att man inte är van att ha ont, då jag har haft lyx alla dagar innan typ....därför de är jobbigt nu, fast är detta de ända bekymmer så ska man väl egentligen inte klaga, jag vet. men hatar att ha ont å vill inte ta en massa tabletter heller, å då får man ju helt enkelt ha ONT. men är inte så säker på att nått skulle hjälpa heller! å då måste man ju kolla vad man får äta oxå....alvedon vet jag ju....nee struntar i det, tar en kaka ist.!

nyss prata en sväng med thomas....han är väl för go han som ringer för å höra hur det är...å när ingen svarade så trodde han vi var på bb...men han vart lugn då jag ringde upp:) man måste väl få gå på toaletten...får ju inte så fort å ta sig fram längre...*haha*

kväller...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja nu vart de kväller....har tänt lite ljus här hemma för å få lite mysfaktor......tände även 2 lyktor på balkongen...skulle haft min stora där ut ist. så kunde man haft ett större ljus som brinner lite bättre där ute....brinner klent när de blir kallt.... så skulle jag haft en annan här inne,har sett en på buketten men får se om den finns kvar tills bidraget kommer om nån vecka... :)

ätit middag har jag gjort oxå....hittade en paj matlåda i frysen de var mumma det! oj vilken kock jag är... undra vad jag ska göra för middag imorron då....kanske lite makkis pudding innan purjon blir förstörd. får väl se vad herrn vill ha då han kommer hem!

ne nu blire lite vila innan jag ska se sjukhuset.
å imorron blire tidig uppstigning...måste nog åka med bussen som går kvart över 7 (måste se hur bussarna går) ska ju va på jobbet 8 å byggmöte halv 9...

ååååh nu äre janne´s å min låt på rix Fm, e-type med låten life.....gammal den nu:) oj bidde alldeles pirrig i kroppen tror jag *käääär*

hihi ännu fler som vill blomma igen:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
här kommer lite orkideé fynd...som jag hittade nu när jag håller på att vattna dem! *roooligt*

kaktusen å röda ampelfacklan får vara med oxå som bonus bilder:)ser ni där mitt upp på:) en stängel...å här en knopp, men svårt å få till en bra bildnovember-kaktusenröda ampelfacklan har oxå massor med knopp, här är bild på 4:)

prommis,ont,trött,blommor

publicerat i Mitt liv som jag ;);
har nästan nyss kommit in från en 1timme och 10 minuter lång prommis i lugnt tempo med maria å ofelia! skönt de var fast lite halkigt på vissa ställen...mötte märta nu när vi nästan var hemma å hon sa de, akta så du inte halkar..nu när de är så nära så vare de ju inge bra...mysigt när tanterna är rädda om en:)
är fortfarande kall om kinderna....gick ju med soporna först men då kände jag att de ändå gjorde ont i blygdbenet....(hade inte gjort de uppe innan) så då gick jag hem igen å hämtade bältet å tänkte kanske de skulle bli bättre...men de blev det inte..nu sitter värken lixom för långt ner tror jag för att de ska hjälpa...?!men när vi var nere på grusplanen nu för att offlan skulle få springa av sig så kände jag att jag var trött....ville hitta nått att sitta på:) så när vi gick från föreningshuset å hitåt så kändes vägen så lång å jag var helt slut.....så nu blire nog bara vila i soffan tror jag....iaf. en stund:) har plockat fram en paj ur frysen oxå....blir middan idag det!

håller på att vattna mina orkideér nu oxå:)

nu vila!

morron morron!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja då vare onsdag då! sovit ganska bra även i natt, med radion på....så när man vaknar kan man lyssna på lite musik å sedan somna om igen:) men imorron blire inge sovmorron för då ska jag inte på byggmöte på jobbet  halv 9. men måste på jobbet före för å se om tjejerna undrar över nått, har ju inte lika koll själv längre då jag inte jobbar:)

ska kika lite här nu sen ska jag göra mig lite frukost!

bye så länge!

full fart nästan hela dan...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
har nästan nyss kommit hem å bytt till myyyyskläder...
först så kom ju söta petra förbi en kortis där vid kvar i 1....jag skulle ju iväg kvart över 2 så där av kortisen...skulle ju på FK på information. sen vart de en middag på donken för mig för jag var sååå grymt hungrig efter infon...å så var de inte så länge tills jag skulle iväg å träffa janne på sjukhuset för infon där om förlossning å grejjer....så jag han med att äta, handla lite smått på ica å hem med det....sen iväg igen.
var många på förlossnings infon som jag kände/kände igen...janne kände oxå några.... sara från FUB var där, tänkte på henne bara här om dan, undra om de fått snart....men så var inte fallet...fick för mig att de skulle ha i början på nov.men kollade papperet nu å där står de 7/12....så vi kanske är på BB samtidigt:)
sen så var ju sara från FL-fikat där oxå...surrade lite påvägen ut å då jobbar hon ju med ida-marie å så känner hon vist elin morelius....världen är liten:) såg några från yogan oxå.

mysigt å träffa hjärtat ett tag innan han var tvungen å åka uppöver mot kramfors igen.

ne nu ska jag bara ta de lugnt...man blir trött efter all info man skulle ta in idag....så om man har tur kanske man sover bra i natt med...

imorron blire kanske en prommis om vädret tillåter....sen ska jag försöka mig på lite dammsugning iaf. sen om jag orkar blir de lite mer städning....för imorron har jag ingenting inplanerat.....skööööönt.

natti natti

snart dags för deperata hemmafruar:) sen sova!

hej hej alla glada!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
lyckades somna rätt så fort igår....och har sovit hyffsat bra i natt oxå...vaknat till några gånger men sedan somnat om....men när man ligger bara på sidorna så får man till slut ont i höfterna...haha men lyckades sova till 20 i 10 ca.....fast jag vaknade både 8 å 9....men tänkte passa på idag då...

imorron har jag inget inbokat så då ska jag se om jag kan dammsuga lite å städa.....ser ut som 7 svåra år men de är inge roligt å dra runt på damsugaren för då blire bara värre i kroppen...men man måste väl försöka iaf. nått rum:)
nu ska jag iaf. duscha innan petra kommer vid 20 i 1.

sen strax efter 2 nångång så måste jag åka till stan för då äre dags för försäkringskassans info till blivande föräldrar. sen ikväll så ska vi på besök på sjukhuset för att se hur förlossningen ser ut... så idag äre som fullt upp, men då går dagen fort!

men de innebär att jag missar sjukhuset ikv. på tv och jag tyckte de verkade intressant då jag såg trailern igår.hmmpf får leta reda på reprisen!

nupp nu blire duschen!!

idag är förresten ingen vanlig dag för idag fyller Ando 8år!! stor killen då! tycker nyss han föddes mitt kusinbarn! GRATTIS GRATTIS!!

bye bye!

ne nu äre dags å sova kanske...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
se om man lyckas somna på en gång....
om man vaknar i hyffsad tid imorron innan klockan ringer så kanske man ska ta sig en prommis innan petra vännen kommer förbi en sväng där vid 20 i 1. sen imorron ska jag på info på försäkringskassan å sedan kommer janne hem å vi ska upp på sjukhuset å kika på förlossningen....vi får väl se om de blir rundvandring eller om de blir bara bilder på tv som min BM sa sist....hoppas på det första,men förstår ju om de inte går...

annars vill jag att janne ska komma hem NU!! trist å ensamt på kvällarna....blir lite otrön:(fast bra å få in nån extra slant oxå nu när jag ska va hemma.....får väl se efter denna veckan om dej behövs borta nå mera....annars får vi se hur länge jag låter han vara borta. Har ju iaf. sagt de att jag sover bättre då han e hemma....är väl orolig i de undermedvetna om nått ska hända på natten då han inte är hemma....på dan kan man väl alltid få hjälp av nån...men på natten blir man väl helt snurrig själv oxå....innan man får på sig kläder å allt som ska med!

ne nu ska jag borsta tänderna å försöka sova!!

de har förresten ringt en gång till från ett 0200 nummer....kvart över 8. ringde ju förrut då stog de inget alls på telefonen...brukar ju alltid stå skyddat eller anonym om inte annat...första gången vare bara en signal....hade visst stått om nått sånt där fall i ST idag....så passa er alla! äre nån ni inte känner eller pratar engelska så lägg på luren bara!

NATTI NATTI

*KRAM*

simma,fika,stan,mys å lite ont...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
klev upp kvart över 6 med janne för å äta frukost så den skulle kunna hinna smälta innan jag skulle iväg å simma kl 10. gick iaf. å la mig en timme till...men låg nog mest å blundade å fick halsbränna.....
träffade marta på bussen så vi surrade lite på vägen in...sedan klev jag av bakom jobbet å gick till badet...gjorde lite ont i bäckenet då oxå....benet som går mellan jömskarna är de alltså som jag känner av.... inte hela bäckenet...så de kanske låter mer än de är...fast de gör riktigt ont då man blvit stel...
simmade några längder...vilade å sedan tog vi några till...sen vart de dusch, bastu å göra sig klar...vi tog en prommis efter ån in till stan... träffade cicki östman på företagshälsovården efter vägen....tyckte de var kul att se mig så rörlig:)
sen vart de lååång fika å massa surr på charm.Träffade Frazze där oxå. Lina å jag hade massor att prata om, en enkel mysig tjej.....känns som vi känt varandra länge:) sen var vi på gina å jag hittade en klänning där...vill nog ha mer sånt nu när jag börjar bli mer orörlig....skönt att inte ha nått som trycker runt magen... och ett par svarta leggings från h&m...sen vart de ett frimärke på pressbyrån å kika på vinterjacka på stadium.
men vill ju inte köpa nån jätte jacka då de inte är såååå långt kvar...sen kanske man har tur att magen försvinner fort,då är de ju bara onödigt att köpa en stor jacka....får ta på en kofta eller nått under å så halsduk som hänger ner...blir nog bra det! träffade ju tessan på stan å surrade en stund oxå...hon berättade att erika en annan tjej som jag gick paralellt med i högstadiet ska ha sitt 2:a barn i april nästa år om allt går som de ska....fick sitt första januari i år...så hoppas att allt går bra för henne!! tessan skulle hålla koll på mig där runt lucia å se om jag var inne på förlossningen....hon jobbar ju på sjukhuset....

trött är jag så jag skipper gravid yogan idag fast de är sista gången...men är så trött efter simning en idag. nu ska jag iaf. fixa middag till mig å bebis..... mamma börjar bli hungrig nu!! blir pärer å fiskbullar idag..blev så sugen på de i helgen.. har varit de länge så nu ska de äntligen bli av!!

skriver kanske mera sedan....

bye bye

v 36

publicerat i Mitt liv som jag ;);
oj 4 veckor kvar :) 34 dagar......

nu har vi nästan nyss kommit hem från farsdags firande i hallsta....hälsade även på david,ossian,gerd och ove innan vi for till janne´s föräldrar....(bor i huset bredvid typ) sen när vi skulle åka hem, så åkte vi förbi familjen Stenberg....en snabbis på 2½ timme...hehe fick ju även träffa farmor stenberg! skoj skoj... men nu är jag trött...vi fick med oss lite älgfärs hem...fick 2 så mamma fick 1 oxå. Mina fötter domnade på både upp å ner vägen....sockerdricka i dem....å inte lätt å röra på dem heller...phuu blir väl de då man sitter ett tag och så inte så rymliga skor....hade ju inga jympa dojjor:)var ju fin klädd med klänning å grejjer....tror jag får börja med sånt nu....bra mkt. bekvämare än byxor som sitter åt runt magen nu så här på slutet.....
ne nu blire lite tv. sen soooova!! ska ju iväg med tjejerna å simma imorron 10:00 så kliver nog kanske ev. upp å äter frukost med janne...så jag hinner smälta maten innan:)

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

 

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen.

 

Kejsarsnitt

Ska du förlösas med kejsarsnitt? Ungefär tjugo procent av alla förlossningar är kejsarsnitt. Av dessa tjugo procent är 40 procent planerade och 60 är akuta snitt. Det finns många olika orsaker till varför en del barn föds med kejsarsnitt.
v 36(35+0)

nyss kommit hem från en tur med bilen..

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja först hamnade vi på granngården,...köpte kattsand å en ljusslinga till balkongen. sen får vi till volvo i nacksta men där vare stängt....så då åkte vi till handels huset i bydalen ist. men de hade inget som passade mig...tänkte ju hitta en billig större jacka men de var bara längre i armarna...gick ju igen å så men de är ju ett tag kvar å jag vet ju inte om jag blir nå mkt. större eller ej. så de vart janne som köpte sig ett par mjukisbyxor ist. de är ju bra att de är nån som hittar nått.....synd de inte var jag som behövde nått!

enligt...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
kinesiska kalendern väntar jag en Flicka.
men testet igår tydde ju på Pojke....Du kommer få en pojke om....


du inte var illamående de första tre månaderna

du får torr hy

håret på benen växet fortare under graviditeten

du lättare får huvudvärk

din urin är klargul

 Du kommer att få en flicka om...

din bebis hjärta slår fortare än 140 slag/minut

 du inte luktar starkt efter att ha ätit vitlök

du sover på höger sida

din urin är mindre klargul

 

de som är med fet text är de som stämmer....

här vart de oavgjort :)

ja de är verkligen spännande å jag är så nyfiken nu!!

ja då va re lördag då...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
oj så skönt jag sovit i natt.....måste va för att prinsen är hemma! dock har jag varit upp 1gång i natt å 1 gång i morse för å tömma blåsan:) men oj å aj så ont de gör i bäckenbotten....sen när jag skulle vända mig i sängen när janne var på väg upp så glömde jag bort hur ont jag får,då vart det ajaj....fick ligga så en stund sedan...glömmer bort att inte sära på benen :P men när jag väl kommit upp å gått lite så kommer man som igång...fast måste nu mer försöka komma ihåg att sitta för å ta på mig byxor å skor...svårt å lära om nått man inte är van...

äntligen har de bytt ut takidas låt på rix mot en annan ny gammal!!alla låtar är ju bra men man blir less på rix som spelar sönder dem...så då behövs ett byte ibland.


har iaf. hunnit med att äta frukost, starta en maskin med tvätt,strykit å hängt upp nya gardiner i vardagsrummet....å ändå klev vi upp 10 i 10 tror jag... funderar nu på om jag ska ta mig en dusch å klä på mig....vi ska köpa kattsand i dag. funderar på om man ska gå förbi ett apotek oxå kanske för att fixa de sista....amnings inlägg,salvan å lite sånt.

ne nu blire dusch!

ha en fortsatt bra lördag mina kära läsare!

vem är de tro?

publicerat i Mitt liv som jag ;);
som måste va anonym?måste väl kunna stå för vad man tror eller säger? samma med sånna som är anonyma som syger runt på familjeliv oxå...kan väl va kul å träffa nya, tycker iaf. jag! jeje alla får väl vara som de vill....

ne nu äre nog inte långt till kana å bebis ska sova...se om jag sover bättre när hjärtat är hemma, se om de är det som de beror på...

natti natti!

alltför idag!

Tänkvärt!

publicerat i Mitt liv som jag ;);

Ta dig TID!!

En liten flicka springer runt sin mamma och säger;
- Mamma, gissa vad, gissa vad!
Mamman blir lätt irriterad och säger;
-Nej, jag orkar inte gissa, gå in på ditt rum.
Det blir tyst en stund och flickan säger; -okej.
Hon går in på sitt rum, men kommer ut en timma senare och säger;
-Mamma, gissa vad, gissa vad!
Mamman blir mer irriterad och säger;
-Nej, jag vill inte gissa. Gå ut och lek.
"Visst" säger flickan med besviken röst. Hon går ut och leker på gatan.
Hon hoppar hopprep och hennes mörk bruna glänsande hår leker i vinden.
Men flickan varken hör eller ser bilen som kommer körande.
Hon blir påkörd med bara ett brak.
Mamman kommer ut och får se sin lilla flicka full av blod.
Flickan säger -mamma gissa vad, gissa vad!
Mamman ser på henne med tårar i ögonen och säger;
-Nej, jag kan inte gissa vad.
Flickan tar sitt sista andetag och säger;
-Jag älskar dig, mamma. 

buff buff

publicerat i Mitt liv som jag ;);
åååh så mysigt de är med buffarna i magen då man är hemma själv med kissarna...tror bebis saknar pappa´s röst...men senast fredag får vi ses alla igen å kramas!! *längtar redan*(tokiga pappan)(tokiga mamman)

nästan nyss kommit hem

publicerat i Mitt liv som jag ;);
från en mysig fika å surr stund med söta jenny , vi hamnade på bakgården´s café...mysigt å sitta där på kullersten å de började tända ljus för kvällens resturang...
hittade en klänning/tunika på gina som var skön...man kan bestämma längd på den själv då det är resor längst ner...så jag kan ha den både som tröja till jeans eller som tunika till leggings...perfekt nu när det börjar bli jobbigt med nått som trycker över magen. bidde en mössa på veris oxå...la undan en tröja å väst där oxå tills imorron...vill ju kunna piffa upp mig lite, har ju bara tråk kläder hemma...å de där kan jag ha sedan oxå, lär ju inte bli pinn-smal med detsamma jag kliver ut från förlossnings rummet antar jag :P även om man önskar det....så ska prova det imorron efter att jag varit till BM, får se om mamma vill följa med...eller orkar för nacken vill säga.

bebis gillar iaf. å åka bil med mamma å poppa nightwish:) var in på ica oxå innan  jag åkte hem för å köpa två korvar med risgrynsgröt...så jag får lite matigare frukost.

var in till therese å klippte lite på luggen oxå, så nu känner man sig lite fräschare igen:)ne nu äre dags å göra sig klar

publicerat i Mitt liv som jag ;);
å bege sig mot staden å jenny gumman! japp idag ska vi dejtas, var ju ett tag sedan sist! ska mata kissarna oxå!

skriver nog mer ikv.

kram så länge!

haha jag har lämnat 40 strecket nu....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
39 dagar kvar till BF och lucia idag!! nu ska jag å plutten äta frukost....h*n har både hickat å sparkar nu.... i natt har jag fått vara upp 2ggr på toa.hmm sovit skit dåligt,vänt å vridit....
sen när jag satt här i soffan så sträckte jag ut höger ben för å kliva upp å gud i h-vete vad ont de gjorde i jömsken då....är nog nått där nere nu...är nog därför de gör så ont i bäckenbotten å fram hela tiden oxå...får väl se vad gunilla säger imorron när hon ska klämma å känna på magen igen:)

så här ser de ut idag...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
Uträkning utgår från dagens datum: Mån 3 nov 2008.
Din graviditet startade Sön 9 mar 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 23 mar 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 240 av 280. (85,7%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag (v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 13 dec 2008
Du har 40 dagar kvar till förlossning.

thomas hade brått hem till middag å byta lampa på bilen, så jag fick inge kaffe å kaka...hmm vad ska jag hitta på?

oj så gott de var

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp nu är man mättis ett tag igen...såg nu till middan att vi måste köpa fler lådor som går att frysa in...blir ju mat över varje dag....haha. men kan ju inte ha för många i frysen heller för då får inte all annan mat plats....så imorron blire nog soppa till middag....då blire inge över :P

har startat en maskin med tvätt nu....fullt i korgen, funderar på att göra nå gotta....men vet inte vad det ska vara...?? nja få fundera,de kanske går över om man har tur...eller så kanske thomas kommer förbi å vill ha kaffe så jag kan få en chokladmums iaf. chokladpuddingen från igår är fortf. inte klar....måste va nå fel med pulvret,gjorde precis som man ska,som jag alltid gör men den vill inte stelna:(

idag blire gratäng till middag.

publicerat i Mitt liv som jag ;);
carbonara närmare bestämt....mumma!

undra vad man ska hitta på för spännande till middag imorron då....några förslag?

åååh så gott:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
vart ingen bild på dem då de var klara...men har ätit några nu med smör å ost på och en stor kopp te till...fick ju fika sällskap då en förkyld janne kom hem.. de där kan man nog göra mer av men i mindre form så de blir lite högre.
får kika på ica va som kan passa bra i strl.

har fått lite gjort ändå...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
men vi får väl se vad resultatet blir...haha...på brödet alltså, de står i ugnen för gräddning nu. *spännande*

ja de måste ju va förvärkar...men de gör inte ont....

kommer lite blandade bilder från idag å helgen....fina tv:n, den andra har nu flyttat till kramfors....fina blommor av sandra å peter då de var här på middag i lördags!vad är de där för bär,någon som vet?inte så stor ändå som många säger...v 35 (34+1) 40 dagar kvar till BF.Fin Eddie då!!Nyvaken Dennis!Se så fina de är, inte alltid båda tittar i kameran eller är på samma ställe samtidigt:)Bebis har fått sin första veckopeng idag....100:- som vi fick i somras av Janne´s mormor! Blir nog inte så stor veckopeng sedan *HAHA*Brödet, nyss inställt i ugnen...ser rätt gott ut. Luktar iaf. väldigt gott:)

// Detta var allt från nu:)!

nu jäser de under duken....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp, nu ska degen jäsa för första gången. Ska bli spännande att se vad de blir av de hela...
men vad jag inte kan förstå är varför jag ska bli skakis innan jag ens börjat göra nått...blir så less....började redan efter frukost...sen satt jag ju bara här de kan väl inte va ansträngande?å jag drack ju choklad och åt 2 mackor...kan ju inte äta mer än jag orkar....nu känns magen spänd å jobbigt att andas.

ska vila lite nu medan de jäser i köket

trött,ont,vattnar,frukost,inge yoga:(

publicerat i Mitt liv som jag ;);
trött är jag idag...vaknade 8 men somnade om till 8:55...men låg kvar till halv 10.
åt frukost, sen började jag vattna orkideérna som inte fick nått i helgen....så de står i diskhon nu...
ååh jag har så ont i bäckenbotten å fram...så idag blire nog inge gravid yoga...jag som brukar se fram emot den varje måndag...hmm får gå nästa ist. då de är sista gången!

funderar på om jag ska prova baka de där brödet, då står man ju iaf. still. jeje får se vad som händer...fast måste väl börja snart om jag ska hinna innan de är dags att börja med middag..*haha*

lite bilder från idag...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nu står pajen i ugnen....ååh kan den va färdig snart,jag är tok HUNGRIG!!
fixat en ljus lykta på sideboarden....fiin blev det! Filip fick ställ å korgar till garderoben på ikea så den är nu monterad, inställd å har även lagt i lite saker....kläder å filtar.
köpte korgar å ställ till garderoben,ljus hållare liten,gardin knoppar (fanns tyvärr inga roliga,så de blev samma som i vardagsrummet, sen köpte vi ett dubbelfäste till gardinstången här i v-rummet oxå....allt detta på ikea. sen vart de ett lysrör på coop oxå så nu lyser de fint ovanför diskbänken igen:)

nu ska jag kolla in pajen!

här kommer iaf. lite bilder! ska få mer från andra kameran oxå bara janne länger in dem på datorn.


mycket gjort på veckans stora vilodag...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp klev upp strax efter 10. åt frukost vid halv 12.sen har jag tvättat 2 maskiner,slösurfat lite...plockat ner annan tvätt,diskat och gjort pajdeg som nu ligger för vila i kylen,...

ska åka en sväng på ikea å nu å fixa gardinfäste...sen blire hem å göra middag....börjar bli lite hungrig nu...

ikväll äre ensam mamma söker, vad de är för film 21 vet jag inte än....men nått bra kanske det är.

v 35 (34+0)

publicerat i Mitt liv som jag ;);

Barnet

Nu är barnet ungefär
45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så.

Pappa

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde.

Har ni inte varit på studiebesök på en förlossningsavdelning än är det hög tid nu. Barnmorskan har information om en förlossningsklinik nära dig.

 

god morron/god natt igen...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nu har vi precis kommit hem från en varm lägenhet hos sandra å peter....chrille,veronika och tobbe kom oxå dit plus massa ljus...snacka om varmt:) men mysigt, blev skönt då de öppnade ut en stund..

nu äre dags å sova...iaf. så är de v 35 idag...*najs* närmar sig saaaakta men säkert.
lägger in mer senare idag...har inte fått nått mail än med veckans info. sen så ska jag fixa bild denna vecka som jag lovat!!

natti natti

färdig tränad...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp har precis stängt av wii fit...skojjig sak men fick lite ont i fötterna...är nog bra sedan då man får börja träna hemma sedan bebis kommit,....
var en trevlig sväng till huddik iaf. vart lite inhandlat på albert & herbert...var även en sväng in på kalle´s nånting...minns inte vad det hette...hade blommor å lite annat...sen vart de dollar store å lunch på donken....sen begav vi oss hemöver....sandra å jag satt bak då de var vi som tog oss ner...vi var trötta allihopa...peter somnade i framsätet sandra läste tidning bak,janne körde å jag skulle kunna ha somnat om jag suttit lite bekvämare...:)

hej igen världen!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
nu äre iaf. morron/förmiddag! ska ta en dusch snart så jag vaknar till...sedan ska vi åka tillsammans med sandra å peter till albert & herbert i Huddik....ska bli skoj, har aldirg varit där visste inte ens att de fanns en affär som hette så.... inte så där just nu iaf. ser jag de så kanske jag känner igen men inte till namnet iaf.

Sandra å Peter var här igår och åt middag med oss, sedan vi alla in till Mia medan de skulle röka...där vart de lite karra å sedan tillbaka hit för kaffe å efterrätt... Proppmätta i kistan satte vi oss till rätta i soffan för lite bowling å annat skoj! känns bra idag men jag har ju vanan inne nu fast det var gryyyymt länge sedan! tok inte i så mkt. heller då jag har en lite i magen:) har rörde sig rejällt där några gångernär jag satt i soffan, efter efterrätten å alla upp å ner i soffan då jag spelade...börjar bli klumpigt å ta sig upp snabbt å smidigt:)

var upp 10 i 5 imorse för att gå på toa sen somnade jag om skönt....men vaknar säkert 2-3 ggr per natt när jag vänder mig av att de gör ont... idag gjorde de tom ont i ryggen då jag skulle böja mig fram för att bädda sängen:( nu blire lungt å vila fram tills det är dags!

kommer bilder från gårdagen lite senare...ska hoppa in i duschen nu bara janne blir klar...jag får väl börja med att borsta tänderna...håller just nu på att vattna orkideérna i diskhon....några av dem....de som är i köket utom 3 som inte fick plats!

ha en fortsatt solig å skön 1 november och allhelgonahelg!

*KRAMEN*

god natt eller god morron välj själv:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja till veckan blire nog en tur till gina å stadium...den som lever får se,nu blire iaf. toaletten sen borsta tänderna å sängen....så man är pigg imorron då vi ska upp halv 10!

natti natti