v 36

publicerat i Mitt liv som jag ;);
oj 4 veckor kvar :) 34 dagar......

nu har vi nästan nyss kommit hem från farsdags firande i hallsta....hälsade även på david,ossian,gerd och ove innan vi for till janne´s föräldrar....(bor i huset bredvid typ) sen när vi skulle åka hem, så åkte vi förbi familjen Stenberg....en snabbis på 2½ timme...hehe fick ju även träffa farmor stenberg! skoj skoj... men nu är jag trött...vi fick med oss lite älgfärs hem...fick 2 så mamma fick 1 oxå. Mina fötter domnade på både upp å ner vägen....sockerdricka i dem....å inte lätt å röra på dem heller...phuu blir väl de då man sitter ett tag och så inte så rymliga skor....hade ju inga jympa dojjor:)var ju fin klädd med klänning å grejjer....tror jag får börja med sånt nu....bra mkt. bekvämare än byxor som sitter åt runt magen nu så här på slutet.....
ne nu blire lite tv. sen soooova!! ska ju iväg med tjejerna å simma imorron 10:00 så kliver nog kanske ev. upp å äter frukost med janne...så jag hinner smälta maten innan:)

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

 

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen.

 

Kejsarsnitt

Ska du förlösas med kejsarsnitt? Ungefär tjugo procent av alla förlossningar är kejsarsnitt. Av dessa tjugo procent är 40 procent planerade och 60 är akuta snitt. Det finns många olika orsaker till varför en del barn föds med kejsarsnitt.
v 36(35+0)

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av mamma:

Ja du gumman nu får du börja förbereda dig för vad som ska hända snart så du blir psykiskt stark inför uppgiften.

Kommentera inlägget här :