söndag kväll och en dag på sommartiden har nu gått....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
har ju dock inte varit det bästa vädret idag:( snöade då jag och filip klev upp där vid 8:a sen varit grått å mulet hela dan...:( filip sov en lur mitt i dan på 1½ timme....blir oftast bara 1 gång om dagen han sover nu....fast såklart ibland kan han slå till med 2 gånger men då brukar de bli lite kortare...han ger både kramar och pussar när man frågar om man kan få:) lär sig gå i trappen och hålla i räcket (ja i pinnarna alltså)blir nästan tokig om han inte får gå i trappen...så sista trappen brukar han få gå med hjälp att någon av oss håller i andra handen!

igår var vi och snusade på bebis! lilla majken, så liten och så underbart fin!filip var dock inte lika intresserad men vart lite brydd när han inte kunde sitta i mitt knä utan var tvungen att sitta hos pappa för majken låg hos mig:)
sen på kvällen var vi och busade lite med nelly och evelina! var ju så länge sedan vi sågs!!

idag har vi först haft mys morron i sängen som annars på helgerna.tvättat lite och sen så har filip slagit på stort och sovit 1½ timme.....de var väl väldigt passande med tanke på att vi skulle till skönsberg och kolla om de fanns nå skoj kvar i birgitta kyrkan....gjorde ett fynd på 41:- 2 par byxor och 1 kortärmad och 1 långärmad tröja och en liten säl mjukis. byxorna blir nog bra till hösten och dagis!
har äve lagt bud på en ny skaljacka till filip på tradera, vind och vattentät! sen så for vi vidare till granlo för att hämta upp faster som skulle knäppa lite kort på badet idag. nästa gång ska vi låna undervattens kameran tror vi eftersom filip nu inte är nå snorig.
oj så han busade i vattnet både med armringarna och utan! nästa gång efter påsk då ska de få prova på fenor (simfötter) de ska bli väldigt skoj att se hur han gillar det...hehehe när vi skulle sjunga sista sången och vinka då vinkade filip som ria wägner alltså innåt mot sig själv...men han använde nu handen istället för att vinka med hela armen som han annars brukar....

här kommer lite bilder!

trött,ska sova snart...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
tänkte bara visa att jag lever....

gud vilket härligt väder det har varit idag...synd man måste jobba, janne han har tur som får vara hemma med filip och vara ute i solen hela dagarna lång:(
idag blev det 30 min övertid....undra när man kan ta ut det då....jaja får väl om inte annat lägga in den i systemet. tror inte riktigt detta schema kommer funka, men måste ju prova oss fram så vi hittar ett perfekt!:)

gluttar lite smått på hockeyn och timrå leder än så länge...

nee nu ska jag skala mango, lägga i en burk och sedan göra mig klar för sängen!!

jiiihoo:)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
FREDAG!

även stort GRATTIS till Linda och Henrik som blev stolta föräldrar till lilla Amanda! en tjej som hade bråttom ut till världen, 19 dagar för tidigt närmare bestämt! men sååå underbart fin! kram från oss!

nej nu går jag och sover, ögonenlocken vart helt plötsligt jätte tunga!

imorron förmiddag blire haga med evelina för att se om vi kan göra lite fynd till filip & nelly!

ja då vare söndag kväll igen då..veckorna går fort men helgerna ännu fortare...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
idag har jag haft liite sovmorron sen mys i sängen med mina pojkar....men oj vilken lång dag man får när man vaknar strax efter 8 :)

sen for vi på granngården för att köpa mat till kissarna och sedan handla lite på ica, när vi parkerade bilen så kom precis familjen fröberg så de var en jäklans bra tajming:) vart en lite prommis med dem i det fina vädret och sedan gick vi hem till oss för att busa med filip och sedan äta mellis och de gick hem till sig för att premiärbada:) ska hälsa på dem nån dag då pojkarna mina inte är så snoriga längre...men oj så liiiten och så söt hon var, de lilla jag såg där nere i vagnen.var så mysigt nerbäddad och sov så gott!

höll filip över så han fick titta ner i vagnen på henne och han pekade och skrattade och hade sig...tok pojken våran!! han gick massor ute och inne på granngården.ville även gå lite i trappen upp!

babysimmet var skojjigt idag, lite nya saker de skulle lära sig och göra! filip var så duktig!! *mamma och pappa stoltast*

janne tyckte de behövdes lite nya bilder i bloggen så här kommer några från dagen!

en modern lego tjej

 

 

 

de sprutar visst eld ur prinsens mun idag:)myser med mamma!men de är nått där borta jag vill ha.....

idag är det nationaldagen!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
japp jämtlands nationaldag!

Jämtlandssången

Så tåga vi tillsamman bort
mellan Jämtlands gröna ängar
bort mellan nyland som prunka
fulla av bröllopsblomsters prakt.

Så skåda vi med gamman hän
över berg i blåa fjärran
hän över sjöar, strömmar, skogar
jämt kring bygder på vakt.


:/: Fagert är landet som blev vår lott och arvedel

så firom dess fägring nu
med sång och stråkars spel.
Tändom ånyo det hopp som våra fäder närt!
För slit och mödor av fröjd och sol
ett mått oss beskärt. :/:

Text: W Peterson-Berger
Musik: trad.

 

Jamtlandssången (på jamska)

Ma går på stigom
åleit oss opp öve backan,
bort milla åkrom opp hitat vållom,
der bjällan pingel skvällt
i jänsmässti.

Ma sir frå höjdom

bort mot åsom,
der kjörsan står milla gålom
bort ditat fjällom vår
der Skuta står,
så gnistrenes vit.

:/: Fejen så sjong ma att JAMTLAND DE E LANNE VÅRT!

I tusen år ha ma hadd'e,
hållé därför hårt.
Ler ta den friheit som fedran ein gång at oss ga!
Hen ske ma lava å minnes allt,
som fedran oss sa. :/:


Text: P-G Norman/ Bo Oscarsson
Melodi: Jämtlandssången (trad)

 

och när jag läser Kristina´s blogg får jag riktigt hemlängtan!!

 

och sen så säger jag grattis till bla. syrran som har namnsdag idag.....grattis till alla andra viktorior oxå såklart!!

i helgen är en stor helg, 3 av filips kompisar fyller 1 år. först ut imorron är axel,söndag henrik och måndag nike!! många varma grattis kramar från oss!!

long time, no blogg...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja nu vare ruskigt länge sedan sist! men har inte haft nått att skriva och ingen direkt lust heller...var roligare på nå vis att blogga förrut då man var hemma på dagarna och knäppte kort man kunde lägga upp osv. nu handlar den lediga stunden på veckorna om att bara mysa och umgås med lilla familjen!!!

vad mkt. filip kan och förstår nu, de går ruskigt fort utan att man riktigt hänger med....säger man hämta tåget så gör han det eller gå till borgen och då går han in i borgen! han ställer sig upp från sittande på golvet och är mest överallt:) ett riktigt busfrö med massa energi som charmar de allra flesta i sin omgivning, ja de är våran son det!!

imorse var jag nästan alldeles ivrig att kliva upp! hoppades på ett glädjens sms. halv 10 tyckte filip att de var dags att kliva upp, efter att han gnytt lite vid 7 och halv 8 men inte velat nå mer än hosta. så då klev vi upp och JAA jag hade inte bara fått ett sms utan ett mms!! var tvungen att springa fort och hämta glasögonen!
Marta (filip´s gudmor) och David vart igår 22:57 stolta föräldrar till en liten Majken! längtar efter att få höra hur det gick och se och snusa på den lilla!! GRATTIS GRATTIS från oss!!

fick annars en väldigt glad nyhet imorse vid frukosten....några andra av våra vänner som oxå ska ha barn till sensommaren/hösten fick veta vid ultraljudet att de inte var bara 1 bäbis utan TVÅ, (en äggs-tvillingar) i magen. grattis igen fast denna gång * 2 :P dubblen njutning och kärlek!!

idag har nelly,evelina,elma,emilie och peter varit här och busat med oss, söndags fika som evelina och emilie hade med.
idag har vi fått ett till märke till sim-diplomet! på söndag startar sista kursen för filip! och idag var han om möjligt ännu duktigare! tittade efter sakerna som for till botten,hällde vatten med vattenkannan,åkte på mammas rygg och höll i sig SJÄLV! må simningen vara dyr, men tycker verkligen det har varit värt det! nu gäller det ju som sagt att komma iväg själv sedan! för som sara sa idag, bada är färskvara!

nepp nu blire film snart..sommaren med göran!

imorron dags för jobb igen:(

tack för nu! får se när de kommer nå bilder!

karens,14,feber,måndag,mars

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja idag är jag hemma å sjukis...började med förkylning som sedan under dagen även blev feber....även filip är snorig och inte så piggis, ingen direkt aptit...vägrat välling både igår kväll å så även idag.....så hoppas inte han vaknar 02 inatt igen. jag blir iaf.hemma imorron med så får vi se imorron hur de blir på onsdag...

idag blir lill prinsen våran hela 14 månader, fattar ni fjortonmånader!! vart tar tiden vägen!!?!? och janne är i början på sin 3:je månad som pappa ledig av 6. ja tiden går verkligen fort!

ingen direkt sugen på att blogga så blir inte mer för nu!

tack elma med familj förresten för en toppen lördag kväll! och tack för kläderna säger filip!!

köpte förrresten nya badbyxor till filip igår, turkosa och fina! har haft de andra länge nu! igår vare även dags för klädsim med blöja och flytväst....gillades väl si så där. skönast vare nog när man fick ta av allt utom badbyxan tyckte filip! han var duuuper duktig att hänga kvar själv på min rygg oxå!!! dessa bad gånger ger verkligen resultat!!hoppas verkligen att vi ska komma iväg sen framöver oxå när allt väl är slut, så han inte glömmer!!

nu blire sängen! och hoppas på att sova bättre än i natt!