1,10,25 det är hela familjen!

publicerat i Mitt liv som jag ;);

 

Denna dag:1/1

Nyårsdagen har firats sedan Julius Caesars dagar, 45 f Kr.
1529: Gustav Vasa utnämner 1 januari till Sveriges nyårsdag
1855: Telegrafnätet mellan Sveriges viktigaste städer är klart och kopplas till det europeiska telegrafnätet
1879: Normaltiden infördes i Sverige
1912: Republiken Kina grundades
1947: Personnummer infördes i Sverige
1999: 11 västeuropeiska länder enades om att anta Euron som gemensam valuta

Stjärntecken

Stenbocken är zodiakens tionde tecken och löper från 22 december till 20 januari. Det är ett jordtecken och representeras av en stenbock.

Denna dag: 10/9

1846: Elias Howe fick patent på symaskinen
1858: George Mary Searle upptäckte asteroiden 55 Pandora
1938: Karl Lagerfeld, tysk modedesigner, föddes
1960: Colin Firth, skådespelare, föddes
2002: Schweiz anslöt sig till FN

Stjärntecken

Jungfrun är zodiakens sjätte tecken och löper från 23 augusti till 23 september. Det är ett jordtecken och representeras av en jungfru.

Denna dag:25/1

1755: Universitetet i Moskva grundades
1855: Felix Mendelssohns Bröllopsmarsch framfördes vid drottning Viktorias dotter Viktorias bröllop med Fredrik av Preussen.
1874: William Somerset Maugham, engelsk författare, föddes
1882: Virginia Woolf, engelsk författare, föddes

Stjärntecken

Vattumannen är zodiakens elfte tecken och löper från 21 januari till 19 februari. Det är ett lufttecken och representeras av vattenbäraren.

söndag igen och ännu en dag går mot sitt slut...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja de kanske är dags att sova snart då sonen har fått för sig att 6-7 är en alldeles utomordentlig tid att vakna numer...även fast de är helg...längtar till han kan skilja på dagis dag och helgdag!:)

igår var vi till haga för att fynda lite leksaker till prinsen, själv fick han stanna hemma hos peppe medan jag lånade med mig memma´s (=elma enligt hur filip säger) mamma.
köpte även ett par handska till filip på handelshuset....fick ett par till av faster idag...funderar på att byta till ett par lika med dragkedja ist. för de utan som jag köpte.....måste prova imorron... måste ju börja fylla upp vinter garderoben till prinsen då de ändå kostar lite....

idag har vi badat, kört nya vagnen...eller ny och ny vagnen är nu gammal men den har hottats upp med en ratt och de var väldigt uppskattat av prinsen...han  "körde" hela vägen till badet och hem....om han inte styrde så höll han i! *söt nöt*

har nu tänt ljust i öppenspisen uppe och de är sååå mysigt!

imorron är jag och filip hemma för de är planerings dag på förskolan! så då blire lite drakborgen bus med jenny och Henrik ist.!
tänk att om mindre än 1 vecka så blir filip redan 1år och 9mån....tycker ju nyss han blev 1 och nu börjar de bli dags att fundera på både juklapp och present till fisen!

nepp nu äre dags att gå ner i källaren och hänga lite tvätt!

jo just filip lärde sig ett nytt ord igår, bara så där lixom.... pitta och de betyder pizza!

Pampers Active Fit

publicerat i Mitt liv som jag ;);
Jag har idag fått hemprover till  en ny kampanj som BUZZADOR och ska nu testa Pampers Active Fit blöja - samt dela med mig till mina vänner! Det ska bli jättespännande!Nya Active Fit - för ostörda lekstunder!

Vill du också bli en BUZZADOR? Du får helt gratis testa olika produkter och dela med dig till dina vänner och bekanta - det enda du behöver göra är att rapportera in hur det går!! Intresserad? Följ den här länken!

söndag och så var helgen snart slut igen....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja helgerna gå på tok för fort....men mycket har vi hunnit göra. började fredag kvällen efter jobbet med att åka till de gamla hemtrakterna för att fira nellys 2års dag! fick god middag och tårta!! tänk att hon är redan så stor......vilket betyder att snart är det även dags för våran prins att bli lika stor.....oj jissis vart tar tiden vägen? och jag tycker han växer så himelskt mkt. på bara 0 tid.
igår lördag så var de födelsedags lunch med familjen här hemma för att fira min älskade janne som även han fyllde år i fredags....29 stolta år! filip var med en stund innan lunchen men sedan han ätit lite så var dags för en tupplur kunde man tro men de slutade med en riktig sovning kan man säga...han slog till med 3 timmar:) så han vaknade strax efter att alla hade åkt hem, men var skönt för honom att sova länge då de kanske kunde bli sent sedan på festen på kvällen men redan 19 kastade filip in handduken:)men då hade de varit tok bus från 16-19 med många av kompisarna! ja för igår kväll hade vi ju inflyttnings partaj! TACK ALLA  som var här och hade de trevligt tillsammans med oss!

idag har vi varit lite sega tom filip höll på att somna sittandes i soffan så vi klädde på för att gå mot babysim men i vagnen dit ville vi inte sova så de kändes som de skulle bli en lagom rolig dag på badet då filip inte velat sova nått....men han var vildare än nånsinn kanske:) vi dök tillsammans till botten för att plocka upp stenar som filip plumpat i. han simmar själv med simringar och simfötter. måste nog köpa oss ett par ringar när denna kurs är över så vi har när man vill åka i väg själv sedan...de är ju verkligen kung bra jämför med de billigare som finns på affärerna annars.... men attans att de ska vara så hiiiimla dyra men de kan de vara värt, de ska ju hålla länge om man bara vårdar dem:P
efter badet så gick vi förbi spice och beställde pizza att äta hemma med familjen lilliesköld såklart!! tack för maten! vid helmer osslundsväg så for filips ögon till slut igen, fick sova i vagnen ute på gården en stund innan vi väckte honom för lite middag och sedan sängen....

imorron äre dags för jobb och förskola igen!

så nu blire sooova!

natti natti

grattis noel oxå på 2 årsdagen 1 dag i förskott önskar filip med familj!!

börjar ofta eller jämt bli långt mellan inläggen nu....

publicerat i Mitt liv som jag ;);
men har varit så trött på kvällarna nu denna veckan, men verkar iaf. som förkylningen börjat ge med sig...lite tät i näsan på morronen och får hosta till mig några gånger under dagen men de hör kanske till då man sitter i växeln oxå:) idag på em har jag tom fått både svara å knappa själv.ett litet steg för männskligheten men ett stort steg för kana :) men de kändes bra och de gick bra men de var ju lugnt oxå så de hjälpte nog till lite:)

säger som alla andra de bara ploppar upp nya ord ur litens mun mest hela tiden...inte alla ord man kommer ihåg bara så där då de ofta kommer då man säger dem och han härmar men mer och mer kommer de spontant! tycker han känns större och större för varje gång man kommer hem efter jobbet! tycker nog allt han kan ta och stanna liiiiite i växten nu! nästan så 92 börjar bli på jäsken.....iaf. sitter de på tröjor perfekt nu, klart beror väl på vem som sytt dem:)

ord han säger:
maa-ma=mamma
pap-aa=pappa
an-ka= anka
gakka= jacka
bä-bä= lamm
vov-vov=hund
fiii=filip
dää=där
mo-ma=momma
biii=bil

kommer inte just nu på några fler men mycket kommer nog från kompisarna på dagis! där han verkligen gillar att vara, frågar man på morronen medan vi myser framför musses klubbhus på tv efter välling och klädd för dagen om vi ska ta på skorna och gå på dagis så går han genast till hallen, sätter sig ner på rumpan vid skorna och lyfter foten:)

får göra ett längre inlägg längre fram nu äre dags att sova så man orkar upp imorron, hoppas på bra väder så känns de lättare....imorron får jag dessutom prova på att åka buss hem från jobbet....länge sedan man åkte bo på landet buss:)

lite ute bilder på prinsen från i söndags!!


 

 

(underbara goa unge,så glad att vi har dej nu och för alltid!)