tips- Filip 3år uppdat

publicerat i Filip uppdatering;
* presentkort på Polarn & Pyret
* kläder i strl 104, tänk på att han inte är så rund om magen bara:)
* Cd-spelare att ha på rummet, för att lyssna på musik å sagor
* lyftkran (om han själv får välja just nu:) )
* små bilar från cars filmen, har bärgarn och blixten ( kanske finns olika modeller, men de kostar 99:- på lekplaneten...samlar modell eller vad de heter)
* barnkammarböcker (har den silvriga och gyllene boken)

* andra roliga lärande saker önskas, pussel behövs inga fler nu då han fått många i julklapp!

filip- mamma i stora sängen i morse innan de var dags att kliva upp:

Filip- gattish
Jag- Vad säger du?
Filip- man hurra!
Jag- Menar du grattis å hurra?
Filip- Jaa, ja fylle år, inte samuel
Jag- ja du fyller år snart,samuel har fyllt redan, vet du när du fyller?
Filip- måndag,tisdag
Jag- näe, du fyller på söndag, 1 januari
Filip. söntag,1 januali
Jag- hur gammal blir du då?2 år? 1 år?
Filip- jaa
Jag- näe du blir ju 3 år (visar med fingrarna)
Filip- jaa 3 år.


Goaste stora killen våran! <3<3


nu kommer lite bilder....var ju ett tag sedan;)

publicerat i Mitt liv som jag ;);
lite bilder på frissan och lite bilder som jag försökte få till på filip inför tidningen kanske, men får nog göra nytt försök på närmare håll...men väldigt glad å sprallig så de är svårt å stå still:)


Nyklippt och färgad den 22/12


Paddan 22/12, v 24 (23+5)


Filip har öppnat julklapp från julstrumpan på morgonen å ska nu spela memory


Julgranen klädd på julaftons morgon!


Våran busig snart 3åriga kille! annandag jul påväg till momma och Ulf!

God fortsättning på julen alla!

juldagen, en dag i lekens tecken...

publicerat i Filip uppdatering;
ja idag är dagen då man leker med klapparna man fick igår! filip har lekt med alla sina om och om igen....först den ena sen den andra osv.

här kommer en lista på vad han fått....så kanske de inte blir nått lika dant när han fyller 3:

* bilgarage
* blixten Mcqueen telefon men lärande av siffror och annat skoj
* en radio styrd racer bil (köra fram och snurra runt läge)
* skjorta och byxor (skjortan ska dock byta då han hade en lika dan igår fast i annan färg)
* pussel från 3 år bamse i ram med bamse motiv.
* pussel från 4 år 50 bitar utan ram med bamse motiv
* byggplatta till smålego
* memory från 4 år med bamse (så han kan ha de ett tag)
* barbaskön figur 12cm tror jag den är
* litet pussel i ram som är köpt i jultidningarna...även det med bamse..
* små lego med blixten å francesco tror jag det var, (från 5 år som pappan å filip ska bygga)
* snö lasse
* en röd filt med vita stjärnor
* en liten handduk med mumintrollet på

tror det var allt:)

nu ska den gravida kroppen gå och vila....är såååå trött..

24/12-11

publicerat i Graviditet med syskon;

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 169 av 280. (60,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).

Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.

Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.

dan före dopparedan!

publicerat i Graviditet med syskon;
och oj så ont de gjorde å ta sig ur sängen i morse och fötterna fastnade i täcket å de var bara stök.....tur sonen hittar själv till toaletten:)
men nu är vi iaf. uppe å kikar på tecknat på tv å myser! får väl vila i mellandagarna då filip å jag ska vara ledig, då blire hårdträning a la kalsonger:) verkar redan vara på godväg! men som vanligt så får vi se hur det går och de får ta den tid de tar! men skulle väl vara skönt med blöjfri runt 3 år även för killen själv:P

satan i gatan så ont de gör precis nu...

publicerat i Filip uppdatering;
är nog dags att sova strax så kroppen får ligga plant å vila sig i form!

idag var lilla killen duktig att ha kallingar på sig, sa till att han var kissnödig, höll sig mellan benen på väg till toa och sen så stannar han upp en stund och jag säger gå på toa då, (ringen å pallen är på plats) men när pappan kommer dig och han behöver lite hjälp å få av kallingarna så slappnar han nog av för han är framme vid målet, så de kom på golvet å i kalsongerna....men övning ger färdighet! bara fortsätta öva denna vecka när vi ska va ledig prinsen å jag! himla stort framsteg att han säger till en bra stund innan det händer jämför för nån vecka/månad sedan då de orden kom efter de hade hänt...duktiga stora killen!!

idag har jag hängt upp gardiner i vardagsrummet, gjort janssons frestelse, varit till frissan å blivit fin i håret innför jul,årets slut och nästa års början!:) slagit in både julklappar och 3års presenter. (skönt å ha de gjort), har även hunnit köra 2 maskiner med tvätt....resten tar vi imorron!!

vi har även handlat all julmat idag och janne har gjort skinkan å hängt upp gardinerna som jag strykit,hjälpt till med lite inslagning av paket oxå!

imorron så blir städning,koka gröt, göra omeletten å trilla köttbullar!ta fram och klä granen och lägga dit lite paket, seeeen kan julen komma!

6 månaden:)

publicerat i Graviditet med syskon;
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 4 fulla dagar (v23+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012
Du har 114 dagar kvar till beräknad förlossning.

tänk att de redan gått 6 månader, tycker nyss de var v 5 å vi fick de glada beskedet på den där lilla plast stickan:) det är så mysigt nu när man känner rörelser nästan hela tiden....vi har en väldig tur vi mammor som får vara med om den där häftiga känslan, blir ju inte riktigt på samma vis för dem att bara känna utanpå...jag kände de igår när jag åkte in till MVC att gud så jag är glad, vilken tur jag har som har mina prinsar och paddan i magen!att jag har körkort och hus....allt som man vill ha, nu är det bara leva å göra sätta sin egen prägel på allt på nå vis :)

20/12 en underbar dag!

publicerat i Graviditet med syskon;
ja för idag har jag börjat dagen på bästa tänkbara sätt, nämligen med första besöket hos BM sen inskrivningen. kollade blodtryck,blodsocker, mätte magen å lyssnade på hjärtljuden allt såg bra ut och vi ska fortsätta som vi gjort hittills:)
klämde och kände först på magen innan de var dags å mäta å lyssna, bebisen sprattlade lite innan men buffade till riktigt då BM skulle lyssna så hela magen rörde sig och de tom hördes i doptonen (eller vad de nu heter) tror jag de att paddan blev arg då hon först klämt:) men de var så mysigt, de varn en pigg vaken bebis sa hon!

SF mått med  Paddan:                                                           Hjärljudet var:

20/12-11     23 cm   24(v23+3)                                             136 slag/min


SF mått med Filip:                                                               Hjärtljudet var:

25/8-08      26 cm (24+0)                                                   148 slag/min

ååååh stolt mamma!

publicerat i Filip uppdatering;
ja idag när vi nästan var hemma efter våran lilla tripp till västra så säger filip nånstanns vid nedansjö/hällsjö att han är kissnödig.....precis efter att pappa sagt att han inte mår så bra och måste på toa han oxå...(var nog nått han ätit, nån allergisk reaktion eller nått för nu mår alla bra) och då säger jag att vi är snart hemma....du får hålla dej då så får vi gå på toaletten på en gång vi kommer hem...och janne sa lika dant till honom (tänkte inte säga att ha kunde kissa i blöjan) och när vi kommer hem så gör filip klart med ringen å pallen och jag hjälper honom med byxorna så tar han av blöjan själv...och på en gång han sätter sig så kommer de kiss....mallig han var! och blöjan den var nästan tom som vi bytte innan middan och sedan for vi ju hem på en gång efter...men bajsa skulle han inte göra....ska du göra det sen då sa jag ? jaa fick jag tills var:)

sen senare ikv när jag höll på att packa upp ur väskan och nyss hade gjort rocky road som skulle hårdna i kylen så säger filip att han kissar....då säger jag att de gör man väl inte i blöjan, gå på toaletten då....och då var de samma visa igen han fixade med ringen och tog själv av blöjan som denna gång var en up ´n go. kissade och sedan så skulle han inte bajsa men satt där en stund och filurade och rätt som de är så säger han till mig som håller på att packa ur väskan att nu kommer de bajs, va bra sa jag....å så la jag inte kläder till dagis imorron på toa och då ser jag hur han håller på och jag går snabbt därifrån....å sen så säger han att han är klar och reser sig snabbt därifrån....sen torkar vi rumpan å tar på blöja för natten....men han fick både en stjärna och ett klistermärke...(lite belöning så där för att få fram intresset, klistermärkena följde med pottboken så de är ju tänkt så....sen har jag sagt att han ska få visst många guldstjärnor så ska vi hitta på nått som belöning.....tänkte först 10 men får se om de räcker...) och just att han ska säga till själv att han behöver gå på toa...ja så där som han gjort nu 2 gånger!

men så duktig kille!! nu sover han sedan nån timme tillbaka, tittade lite på bambi på tv men gick bra ändå att lägga sig och somnade ganska fort...vi har tänt de 4de ljuset i staken och har myst med lite kvällsfika, skönt med lite anna-carin och janne minuter innan de är dags att sova och sedan kicka igång årets sista arbetsvecka imorron....iaf. för mig för jag och filip jobbar/dagis bara 3 dagar sedan gör vi jullov, pappan är oxå hemma med oss tors-fre men nästa vecka är det bara jag och filip som får mysa! så efter denna vecka kommer vi inte tillbaka till kommunal regi förrän nästa år! :) känns som en evighet dit men så himla långt äre ju inte....ska ju både hinna fira jul, nyår och 3års dag!

18/12-11

publicerat i Graviditet med syskon;

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.


Din menscykel är ca 28 dagar


Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 163 av 280. (58,2%).

Du är i vecka 24.

Du har gått 23 fulla veckor och 1 full dag (v23+1).

Du är i 5:e kalendermånaden.

Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.

Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012

Du har 117 dagar kvar till beräknad förlossning.

4:e advent å fyra ljus nu vi tänt...

publicerat i Mobilblogg:;
Å snön den bara vräker ner mellan varven.vi har varit ute på gården å invigt nya overallen på filip,åkt pulka å skottat snö:) vi var även till hästarna å gav dem lite åpple å klappade dem....mysigt tyckte filip som gärna ville gosa och klappa dem,lille harry var nog mysigast som var en pytte ponny som var i lagom höjd för att filip skulle nå upp till hans ansikte! vi ska åka hemöver efter vi ätit middag....kanske finns lite snö hemma å skotta oxå?! skönt nu är att de bara är 3 dagar,för sen är det jullov .fiilip å jag är åter i kommunens regi nästa år! alltför nu!!

Vecka 24 idag

publicerat i Mobilblogg:;
Idag går vi in i vecka 24...men vecko infon kommer imorron då vi kommer hem till datorn igen....så bökigt å kopiera å grejer på fånen:) men paddan rör sig mer och mer för varje dag tycker jag,vissa stunder!de är så mysigt....längtar tills de börjar synas på utsidan oxå!! Nepp nu blire bröllops fixaren på tv.....

finaste lucia tåget har vi sett idag!

publicerat i Filip uppdatering;
alla Tuvans fina barn var med! var så mysigt å de var så duktiga att sjunga! 

idag så vart det roligare att lämna pepparkaksgubben på dagis än att hämta filip:) märktes att den där halv timmen tidigare imorse gjorde en del samt en halvtimme senare hämtning...men efter mkt. tjat och lite tjaffs vid middan så var till slut vänner å mös i soffan till lite scoobi doo.

var även på toa och där gck de oxå bra för prinsen idag...visade att man inte skulle hålla emot å spänna sig så som han brukar gör å upp med händerna med ansiktet utan ta iii å så visade han det...sen tog det bara en stund så kom det:) kissa ville han dock inte och ville gärna ha kalsonger ist blöja och innan de sedan var dags för pyjamas å borsta tänderna så frågade jag om han ville sova i kalligar eller blöja men då valde han blöja:) men innan vi tog på den så var vi tvungen å kissa sa jag och då gick han på toa, tog av kallingarna och satte sig å nästan på en gång kom det...ååh nu kommer kiss säger han då:) duktiga killen! hoppas allt ska släppa nu med bajseriet att han inte vill hålla emot och att han ska börja säga till mer att han vill gå på toa. vore ju himla skönt om de var klart till april/maj eller helst feb-mars så de hinner gå ett tag innan de är dags för bebis att komma....så han hinner få in rutiner och inte lika lätt falla tillbaka å bli "bäbis" för en sådan risk finns ju alltid. men som med allt annat så får de såklart ta den tid de tar!! han är ändå bäst!

 

nä nu äre dags att sova! eller iaf. göra sig klar för sängen! janne han sover i brunflo han i natt....så vi ses inte förrän imorron kväll!

Sankta Lucia....

publicerat i Filip uppdatering;
åååh så duktiga de var på lucia tåget kl 7 imorse på Tuvan, alla barnen var med...de var de stora som sjöng mest, de har ju varit med "förr" medan de små var nog fascinerade över alla som satt i de skumma rummet som sedan visade sig vara allas föräldrar och en del syskon:) många sånger sjöng de

sankta lucia
socker bagare
peppar kaksgubbarna
tomte far
i ett hus i skogens bryn
tipp tapp

och filip han var så stolt å mallig över sin pepparkaks dräkt som han skulle ta på sig, den var lite tunn så  jag tyckte han kunde ha en tröja under men serrö de gick inte! :)10/12-11

publicerat i Mitt liv som jag ;);

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.

Din menscykel är ca 28 dagar

Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 155 av 280. (55,4%).

Du är i vecka 23.

Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).

Du är i 5:e kalendermånaden.

Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.

Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012

Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.

långt mellan gångerna..

publicerat i Graviditet med syskon;
men dagarna går ju så fort och denna vecka har de varit lite uppbokningar på kvällarna för min del...ikv är första kvällen denna vecka som jag varit hemma med prinsarna och pysslat!

hade köpt med mig en kavel till filip hem idag och han gillade den skarpt och ville baka på en gång:) han kavlade på sin mage och på benen och överallt:) så i helgen kanske de blir lite pepparkaks bak....om inte annat så ska vi göra lussekatter på lördag eftermiddag eller imorron kväll!

annars kommer helgen bestå av 3års kalasande i dagarna 2.


vill även skriva ett stort grattis till kusin Patrik och hans Catarina som nu fått sin efterlängtade lilla bebis, en fin pojke som fått namnet Sebastian! alldeles lagom stor för att ha kommit många veckor för tidigt, BF  slutet på januari. hoppas ni alla mår bra och att ni får komma hem snart! vet ju att mamman är rätt less på sjukhus miljö och sängar som legat där sen början på förra veckan! längtar redan tills vi ses nästa gång och man får snusa lite bebis:) nu längtar jag efter våran egen ännu mer men den får mer än gärna stanna flera månader till :P

tänk att om bara 24 dagar så blir Filip 3 år. undra vad han vill ha för tårta på kalaset....funderar på att fixa med nån sån där disney bild eller så....får väl se.

idag när han låg och mös i soffan innan läggdags så börjar han sjunga lite på tipp tapp...trippa fram på tåna:) han verkar så himla stor när man hör han prata och tycker det blir renare och renare för varje dag som går!

bebis rör sig mer och mer för varje dag och känner lite hicka mellan varven....gör gryyymt ont i fogarna fram, blir bättre när man gått lite så kroppen blir varm men de gör fortf ont:( men klart man måste väl lida lite för det fina som kommer ut av det hela sedan!!! <3 på lördag blir det ju 23 veckor, tänk så tiden går..


ne nu kanske de är dags å sova om man ska orka upp imorron, veckans sista dag!

4/12-11

publicerat i Graviditet med syskon;

Din menscykel är ca 28 dagar


Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 149 av 280. (53,2%).

Du är i vecka 22.

Du har gått 21 fulla veckor och 1 full dag (v21+1).

Du är i 5:e kalendermånaden.

Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012

Du har 131 dagar kvar till beräknad förlossning.
Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.


2/12-11

publicerat i Mobilblogg:;
Lördag å vi sitter nu i soffan å jäser med varsinn karra skål....till narnia:( filip han sover efter en dag med massa intryck å upplevelser.jag som trodde han skulle vara uppe en stund till så vi hade hunnit se bilar 2 som vi köpt till honom idag....eller nån av de andra 2 filmerna som han fick av faster...men de hinner vi nog med imorron efter frukosten....innan de är dags att åka hem,hoppas de är bättre väder då bara än nu,nu regnar det å är som storm ute här i handen.... idag blir bebisen 22 v (21+0) tänk vad tiden går, de har faktiskt gått bra å gå idag trots att jag råkade glömma fogbältet hemma här i resväskan....men lite känns de allt i framfogarna

1 december...

publicerat i Filip uppdatering;
var tar tiden vägen? idag blir stora killen våran 35 månader....alltså bara 1 månad kvar till 3år...

imorse så sa filip hej storkillen till pappa när de skulle kramas å säga hejdå innan vi skulle fara på förskolan. säger även att bebisen i magen ska heta pappa och att jag ska få en lillebror å han en lillasyster:)

nu ikväll var filip jätteduktig, som vanligt men han chockade nog sig själv...skulle gå på toa å kissa innan ny blöja och pyjamas...men filip skulle inte kissa så vi sjöng lite pepparkaksgubbar å rätt som det är medan han lyssnar å är nöjd så hör vi hur det skvalar....hehe där lurade jag han allt:) men han sa själv att han inte gjort nått, så vi sjöng lite till läste bamse  osv. å efter bara en kort stund så säger han "de kommer bajs" å tar upp händerna till ansiktet som han gör då de är dags....trodde de skulle bli som de blivit senaste gångerna att han spänner sig på nå vis å så går de över...men rätt som de är så hör jag massa plumsar och han vart själv mer än nöjd! duktiga killen som bajsar å är duktig 2 dar i rad som annars bara brukar göra #2 varannan dag......hoppas de fortsätter!

nepp nu blire lite mys under filten innan de är dags att packa väskan för storstan!


bebis har idag buffat massor efter lunch å nästan hela dan, är ju så mysigt...man får ett leende på läpparna varje gång! 

*kärlek till mina pojkar*