hallonpaj!

publicerat i Recept;

här kommer receptet jag använde mig av:

 

Solmogna hallon ger fin smak i en smulpaj. Eller spara sommaren i frysen och gör smulpaj på frysta hallon!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 deciliter hallon

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.

För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

 

receptet var snabbt och enkelt, dock tyckte jag det var svårt att få nån "riktig" färg på den, vill ju inte ha den inne för länge för då blir det ju bara mos av alla bär!

 

här kommer lite bilder!

före när bären ligger i formen med socker och potatismjöl på för de inte ska bli för sura och blöta

smuldegen på plats och snart dags för ugnen

fäääärdig!!

Kommentera inlägget här :