+14 dagar och dagen D är här.....trodde vi..

publicerat i Graviditet med syskon;
ja än är ju inte dagen slut och mkt. kan fortf. hända såklart...

vi for då in  i morse, glad i hågen i förhoppning om att få träffa lillebror snart...inom de närmsta dygnet iaf.
vi fick göra CTG kurva inne på obstetretiska mottagningen, även tog de blodtryck och kollade urin och allt såg bra ut. bebisen mådde även bra trots sammandragningarna.....sen fick vi vänta 1 timme å lite till innan Dr kunde kolla hur de var med livmodertappen osv. då hon var tvungen att göra ett kejsarsnitt på en annan mamma först så vi gick ner till entren för att kika på lite folk....väl tillbaka hos Dr så såg allt bra ut, öppen ca 3-4 cm och hon kände en buktande hinna så inget vatten som kom än men ett bra utgångsläge för att bara ta hål på hinnan och sedan vänta ett par timmar för att se om de kom igång själv först....så vi blev flyttad till ett rum på förlossingen,fick lapp att lägga i bilen å sedan vänta till BM skulle komma å hjälpa oss...vi läste tidningar och surrade lite men efter 1 timme så kom hon som visat oss rummet å sa att vi måste åka hem då de kommer in flera mammor som är på G att föda (kommer som på löpande band) och skulle de då starta mig å de inte är klara så var de för lite personal för att kunna ge en god vård...därför ska de höra av sig under dagen/kvällen för att se hur lång tid de tar för dem och vi kanske får komma in då eller annars så skulle vi komma in till 8 imorgon bitti så ska de väl köra igång då...får väl hoppas på bättre tur då då....


känsliga läsare kan sluta läsa nu!!!
imorse så vet jag inte heller om de var slemproppen som for eller delar av den då de kom nå mysko på ringen när jag klev upp med nån blodstrimma i....sedan haft mkt. slemflytningar under dagen....hade även nån liten sådan flytning igår med blodstrimma i....så vem vet de kanske startar av sig själv under dan/kvällen.....å då får de väl helt enkelt ringa in mer personal...fast rummen är väl förstås slut ändå!!?
så vi får väl se då, jag tror nog inte vi får komma förrän imorron kl 8 och då kanske liten är här på söndag fm då..

+11

publicerat i Graviditet med syskon;
har idag för 1 timme sedan varit hos BM för absolut sista gången....(bortsett från efterkontrollen) fick en lapp av henne med tid och datum för igångsättning på fredag 27/4 kl 8 på obstretiska kliniken för koll först. så går allt bra så är kanske bebis ute på kvällen eller så annars senast lördag kan jag tro:) känns faktiskt lite spännande men samtidigt lite skrämmande att nu äre verkligen dags....tiden har gått så himla fort. är de lixom slut på tiden nu med bara vi 3 och hjälp hur funkar det med 4. hur ska storebror ta allt och vad är de för bebis vi får, kan man räcka till för 2 barn.....ja de är klart man kan, alla är vi ny i början men jag tror nog de kommer gå toppen bra! man kanske blir lite hysterisk ibland för man vill vara både där och där samtidigt:) men de hör väl till....snart är man lugn som en filbunke igen! stackars filip kanske blir lite besviken bara att han inte kan leka med lillebror på engång som han nu tror att man kan....

men jag tror de kommer bli de finaste 2 bröder och våra fina underbara söner!

undra bara om nått kommer hända av sig själv nu de 2 dagar som faktisk är kvar eller om vi "klarar" oss till igångsättningen....tycker ju faktiskt att de är rätt bekvämt med igångsätt. för då har man en tid då man ska vara där och sedan flyter allt bara på....klart de kan bli en lång väntan, och så blir ju det här med barnvakt mkt. enklare oxå, speciellt nu då de är helg sedan... men de är väl sånna tankar man har bara för man har varit med om det förrut och vet ungefär hur de funkar....känner nog lite lättnad nu ändå att snart är det klart, fast jag nu innan varit så hiiimla trött å less på att de aldrig händer något, nu har vi iaf. ett datum om inget som sagt händer före! de blir en födelsedags present till barnens moffa som fyller år där på måndag sista april....och sedan till momma som fyller 13/5.

+10

publicerat i Graviditet med syskon;
men nu börjar de nära mig de där BM besökte som jag ABSOLUT ville slippa...haha trodde faktiskt kanske att de skulle kunna ha hänt nått tills i helgen men icke sa nicke... men de är bara bita ihop å gå vidare:)

ställer in mig på igångsättning på fredag så känns de bättre....nog för att de skulle vara himla enkelt å vara på plats en heldag...slippa den där kollen å gå runt hemma å ha ont....men de är som att jag skulle gruva mig för igångsättning oxå denna gång då jag vet hur de går till.... inte för att de är obehagligt eller så men just att man ska ha alla sladdar å grejjer fastsatt å man blir som låst:( ett helt projekt att bara försöka gå på toaletten....sen vill jag ju gärna bada denna gång då jag blev blåst på det sist....hehe de var ju lixom nymodigheter de för 3 år sedan:)


tänk att de bara är den 23/4 idag, tycker denna månad känns lång helt plötsligt...känns som jag varit hemma mer än en månad fast vi nu bara har börjat på 4:de veckan....men de är väl nu bara för man går och väntar...

ja då har dagens halsbränna börjat oxå, den kommer titt som tätt, spelar ingen roll vad jag äter eller dricker:( så snälla lilla bebis kom hit ut så får mamman lite mera ro och framför allt får må lite bättre kroppsligt, även om de säkerligen blir mkt. jobbigare när du väl är ute för då kan jag ju inte duscha,äta, sova när jag själv vill utan då blire på dina villkor men jag slipper förhoppningsvis framöver smärtan i fogarna när jag gå, kan äta vad som helst utan att måsta få halsbränna, kan busa med storebror och fixa ute på gården när kroppen börjar komma tillbaka......ja allt har sin charm,allt är på 2 vis:)

imorse var de en trött kille som hade vaknat i natt av växtvärk å ville sova hos oss....och de var nästan omöjligt att få honom att vakna, sa till janne han får vara hemma idag å ha sovmorron....men just då stuttsade han upp å skulle ha sin välling....efter den så la han sig mot mig igen i sängen....jag sa skulle du inte på dagis eller vill du vara hemma?? jag måste sova fick jag tills var...så janne var precis på väg å ringa dagis då han helt vänder å kastar sig ur sängen för att han ska på dagis:) har aldrig sett han på det där viset...:) annars som man inte alls brukar kunna flytta sig ur sängen på morgonen för att då vaknar han på en gång, eller som kommer å väcker oss vid halv 7-7 på helgerna....dock sov han till 8 igår oxå:)

+9

publicerat i
ja dumt å bryta traditionen som visst blivit, funkar lite lugnande att få "klaga" lite varje dag:)

igår blev de ju då v 42 (41+0) ja de blev ju faktisk ny vecka  fast man är på övertid.....jaja bara de inte blir som med filip 42+3, men kommer de inte kunna bli för den här gången blir jag igång satt innan om bebisen snart inte vill komma av sig själv..... vilket jag hoppas på så får an vara med om en av varje lixom:)

hacke hackspett är vaken som vanligt oxå och dimman är tjockare än tjockast men ser ut som de kanske finns en sol där bakom så vem vet, de kanske kan bli en fin dag trots allt....

filip hade hålt sig hela tiden vi åkte till gärde igår, gick runt där och sedan åkte på ica innan vi for hem, för jag hittade blöjan på skötbordet som farmorn lämnat. ändå frågade jag honom på gärde 2 gånger om han vill gå på toaletten...men de ville han ej, vart nästan irresterad en gång när jag frågade så han var väl helt enkelt inte nödig....när vi var på ica då glömde jag det....tänkte nog lite att han har väl gjort i blöjan redan...

så vi sa de igår kväll att när han kommer in till oss på natten så äre nog egentligen för att han vaknar å är kissnödig, så man skulle egentligen ta honom på toa då å sedan sova vidare...så sagt å gjort i natt när han kom vid 02. blöjan var torr men inte poppis å gå på toaletten men de kom på en gång han satte sig där....sen tog vi på blöjan igen å gick å sov vidare....då hade han alltså hållit sig i 6 timmar *duktig kille* men sen skulle han gå på toa i morse nu vid 8 men han var nog lite nödig för han kissade nog i samma veva som han tog av sig blöjan så pyjamasbyxorna blev lite blöt å de vart en del i blöjan.....men vi ska nog bara komma in alla i en ny vana....gäller bara att vara lugn,glad och uppmuntrande :)

nu spelar han lite piano och pappan har lite sovmorron!

+7 och inte väntar vi heller....!?!?

publicerat i Graviditet med syskon;
nu ikväll efter den goda middagen som bestog av laxsås och färsk banspagettti *mums* så tog jag och bakade 2 olika sorters kakor...undrar dock hur de kommer smaka...hoppas på goda å bjudvänliga....dock så flöt den ena sorten ut en del....så kanske man måste prova sig på fler gånger för å få dem perfekta:) men ska ju synas att de är hem gjorda oxå! roligt med lite kakor oxå inte bara muffins...men skulle vilja baka bullar oxå men de får bli när bebis kikat ut så man orkar knåda å hålla på med degen:)

men idag gick de sista muffinsarna med oboy topping och silver kulor åt, de måste jag göra nya för de är ju verkligen kanon goda!

ja idag är de alltså 1 vecka sedan de var tänkt att lillebror skulle ha tänkt komma och fortfarande så väntar vi....inget är som väntans tider:(

känns som magen spänner sig allt oftare och att de känns mer och mer i bäckenet.....men tror iaf. att de är lååångt kvar, har i natt haft grym halsbränna och ont i höfterna så när pojkarna får på jobb och förskola så tog jag 2 alvedon och gick å la mig igen....somnade rätt fort å sov så skönt utan att ha ont! vaknade som en ny människa 20 över 10:)

sa nu när filip skulle sova att jag och lillebror skulle få en stor kram så vi skulle kunna sova sedan, ja och komma ut sa jag då....jag ska ha en lillebror då , du har en bäbis säger han till mig:) och när lillebror kommit så kan jag (mamma) sova med honom!och sen han hade sovit så kunde filip busa med honom.....kan hända han blir lite besviken då han märker att han inte kan busa med bror på en gång han kommer ut....dröjer nog nån månad...

+5

publicerat i Graviditet med syskon;
snart måste de väl ändå vara våran tur? eller väntar kroppen på att bli piggg!?!?ja då kommer de nog ingen bebis på flera månader till....haha eftersom jag känner mig trött nästan hela tiden....de går som upp och ner.
hoppas så innerligt att nått händer i helgen som BM sa att de säkert skulle göra:) för jag vill verkligen inte gå på en till koll på tisdag...faktiskt liiite jobbigt å gå över tiden för nu sitter man ju bara å väntar på tecken och att nått ska hända...får man innan så är man ju inte riktigt beredd å hinner inte bli nervös på samma sätt....fast förtår ju att de inte är kul att få fööör tidigt heller, men jag hade nöjt mig med ett par veckor:) men känner ibland hur det ilar i bäckenet och hugger som till i vissa lägen, så de är säkert inte långt borta. och nu kan ju faktiskt snön som kom igår få försvinna oxå först! och värmen å solen titta fram igen så vi kan gå på sköna promenader och börjat projekt få tillbaka kroppen så gott de går när de väl finnes ork för det såklart! blir nog inte första veckorna...hahavarför går de inte ladda upp bilder på bloggen för?? försökte för nån månad sedan å då funkade det inte heller.....när jag ska ladda upp den jag valt så söker den en stund å sedan blir rutan tom:(

+4 och vi gick igenom besiktningen idag med

publicerat i Graviditet med syskon;
v 41 (40+4)
38 cm å ruckbar
138 s/min
vi får väl se om BM får rätt att nått händer i helgen....annars har vi fått ny tid till på tisdag....för hon ville kolla ett blodtryck och urinprov  till innan hon ringde för överburenhetskontroll och ev igångsättning. var för lång tid  nu med 1 1/2 vecka innan de skulle vara dags för Ö.B med dagens blodtryck även om de var bra denna gång. men blire koll och igångsättning så blir de antingen fredag 27/4 eller om de har mkt. å göra så blir det på lördag 28/4...men BM trodde nog att nått skulle hända till helgen! så vi får väl se, har fått ny tid till på tisdag 24/4 kl 11, då hoppas jag faktiskt slippa komma...haha helgen låter alldeles perfekt för mig, då är alla ledig från jobbet å de är lättare att fixa passning för storebror och så så är vi hemma alla om de skulle hända nått.

men en snöig vårdag som denna vill väl ingen bebis komma ut kan jag tro, får väl se vad han tyckte av allt tryckande på magen...kanske känner sig tvungen att flytta ut:)


+3

publicerat i
tjatigt kanske nån tycker men jag tycker mest det är tråkigt, fast så länge lillebror är i magen så kan jag myyysa massor med filip! han är ju i en sådan härlig ålder då han pratar,busar och sjunger mest hela tiden....sen så kommer de såklart en heeeeel del trots å tjur oxå! men de hör ju ålder och utveckling till! bara gilla läget:)

känner mig som spänd i magen idag och börjar kanske bli lite nervös över tanken att inte veta när det faktiskt kommer att starta....men de verkar vara en väldans massa som ska ha både för och efter oss som redan har eller håller på att få så jag tycker faktiskt de borde vara våran tur snart!nu i soffan: skulle just torka av moraträsk skivan som filip ville se och sjunga till,
då jag drar upp tröjan för att torka, säger.....

Filip: där är magen, där är magen, pillar på naveln å undrar vad jag gjort där...
Jag: vad är de i magen då?
Filip: en bebis
Jag: tycker du att den ska komma ut snart?
Filip: jaaa, (springer sedan med skivan till spelaren) säger att då får jag en lillebror, när bebisen kommer ut får jag en lillebror, (sätter sig sedan i soffan) de ska bli jättekul!
Jag: ska det?
Filip: mmm

ja vi får väl se vad han tycker om lillebror, när han nu väl vill komma ut förstås...

+2

publicerat i Graviditet med syskon;
japp ingen bebis idag heller och det är absolut ingen som behöver fråga om jag har några känningar eller om det är på G för de lär höras om så skulle vara fallet!

idag har hag tagit bort bladen som hjälpt till att täcka i rabatten här utanför altandörrenå även klippt å grejjat lite där. sparkat bol med filip och varit uppe på berget å strosat....huggit till några gånger å ilat men de hör väl som till vid ansträngning...vi har även varit på Danne´s å köpt glass, satt där i solen å mös hela familjen och så de skrek vår över matfors just där! de var en raggarbil som kom en fyrhjuling å en hejdundrans massa motorcyklar....behöver jag säga att sonen var mer än nöjd och kunde knappt åka därifrån!:) var sedan hem till arne på spontan kaffe och lite mera bus, kikade på hans nya köksmöbler! riktigt tjusigt har han fått det hemma!! filip har även busat med granntjejen agnes på dan, de har spelat fotboll och bandy,hon har lyft han och tyckte han blivit tung sedan i somras....han är ju faktiskt inte sååå mkt. kortare än henne men kanske en aningens lättare:) hon är ju faktiskt 6 eller 7 i sommar... filip blir så glad när dessa tjejer kommer eller även de från dagis som kom igår, blir så mallig och vill visa alla saker han har å springer runt å blir så ivrig:) underbara unge!

och de där med kalsonger och toalett går verkligen suuuuper, tog på en blöja under kallingarna då vi for för att äta glass och sedan då vi kom till arne så ville han kissa och sedan då vi kom hem så var blöjan torr...mamma och pappa så stolta!han tycker nog de är skönt nu när de blir varmt åxå att inte behöva ha nån blöja som man blir fuktig å svettig under!

status på magen då, jodå de buffar på hela kvällen och jag blev super trött i ryggen å kroppen efter diskningen så vi har suttit i fotöljen å vilat oss å så duschat! ibland när de rört sig så har de ilat till några gånger å känts lite annorlunda men än är de nog långt kvar innan nått händer....

men nu ska vi gå och sova, hoppas vi får en god natts sömn med endast någon kisspaus!

natti natti

fredag den 13 är nu här, som vi har längtat....

publicerat i Graviditet med syskon;
men dessvärre är ingen bebis här hos oss....vilket är just de vi längtat till! men än är de många timmar kvar på dygnet och hoppet är ju det sista som överger en sägs det:)

men de lär väl bli övertid, men isf. om jag får bestämma så nöjer jag mig med 3-4 dagar.....sen är jag meeer än nöjd, är inte alls nödvändigt med 17 dagar som de blev för filip å mig....kan hoppas denna bebis vill ut nu snart, nu när de börjar bli varmt å fint ute....kan ju ändå förstå filip då var de ju ändå 20 grader kallt:)

men som längst får jag väl gå till 28/4 om inget händer själv innan dess....

får väl se vad BM säger på tisdag då vi ska dit igen....hoppas dock inte behöva gå dit! :)

nu myser vi i soffan filip å jag, väntar på att nelly och evelina ska komma å busa lite med oss vid 10 tiden!!

filip-uppdatering

publicerat i Filip uppdatering;
måste göra lite filip uppdatering oxå, har varit mkt. bebis/lillebror nu då de inte funnit så himla mkt. som annars hänt!

i tisdags, första dagis dagen efter påskledigt så ville/fick filip ha kalsonger till dagis och hade sedan haft det under hela dagen....dock hade de hänt en olycka men som faktiskt inte var hans "fel" eftersom fröken hade glömt ta på honom blöja då de gick ut :) så då fick de bli tvätt av både täckbyxor,byxor,strumpor, kallingar och stövlar när han kom hem....de hade sett hur stel han blev, var väl för han tyckte de kändes fel säkert men ändå uppe i leken....igår onsdag hade det oxå hänt en olycka som inte heller var hans fel direkt men kanske lite mer än dagen innan:) då snoppen "satt fast fel" så byxorna vart nerkissade på toaletten....hehe inte lätt å lära sig hur allt nytt funkar, lite mer att tänka på för hans del oxå! men han är så duktig å säga till då han ska kissa eller bajsa både hemma och på dagis....dock har han väl inte riktigt ro att sitta still på dagis för nummer 2 men så länge han gör sånt hemma så är vi alla nöjda....för den biten funkar faktiskt sååååå mkt bättre nu när han har bara kallingar!

vi får väl se hur lång tid de tar innan vi kan introducera kallingar på natten oxå, väldigt många morgnar som han faktiskt är torr i blöjan! är ju så himla skönt att de går så bra och att vi kommit så långt nu innan lillebror kommer....nog för att det ABSOLUT får ta den tid det det!! men att han är så intresserad och bara vill ha kalsonger! våran lilla kille börjar verkligen bli en stor kille nu!

annars så surrar han på klart och tydligt, gillar att pyssla,rita och lägga pussel, även en fena på att spela spel på ipaden som han sa redan första gången han såg den, en dator, den kan jag ha! *skratt* en lagom dos om dagen blire!

torsdag den 12:te....

publicerat i Graviditet med syskon;
ja idag är det torsdag och solen skiner för fullt ut...ska strax gå ut och sätta mig och njuta för fullt....tänk att imorron har vi äntligen nått BF datum fredagen den 13 april....kan inte riktigt redan fatta att de är så nära nu....men känns då inget i magen än som att nått vill komma ut, men kunde gärna få komma nu under helgen eller så:) men som sagt långt kvar av denna dag och även imorron finns de ju 24 timmar att hinna på:)

men jag är nog rätt inställd på övertid, kanske inte lika många dagar som sist....men skulle de gå så långt som igångsättning igen så är ju bebis ute 28-29 april:)

bökar runt i magen nu,tyckte dock igår kväll att jag hade som svaag mensvärk i magen men de kan ju ha å göra med att jag gick en del på sjukhuset å så igår oxå!

men tiden lär nog utvisa när de är dags!

nu får ni gissa!! uppdat.

publicerat i Graviditet med syskon;
Ja när tror ni liten vill kika ut!?!? längd och vikt?

Har BF 13/4. blev igång satt med storebror på 17 dagar över tiden han vägde 4096g och var 51 cm lång. BM tror att lillebror kan bli mindre om han kommer runt datum, men går jag över 14 dagar nu oxå så kan han nog oxå växa på sig:)


Så här tror ni! :


Jenny

Men jag tror inte heller du ska gå över så länge. Så jag säger istället för fredag 13:e så lördag strax efter midnatt (som Filip) 14/4 för att inte dela födelsedag med Tiger.

Anonym  (vem är du!?!)

Jag tror liten kikar ut vid 19-tiden lördag den 14 april. 3600 g och 50 cm :)

Karoline

15/4

Eva fundin

Jag tror 16 april, vikt 3650g och 51cm lång. :)

Mariana

Tro faktiskt inte du kommer gå över så långt denna gång. Såå, tro på den 20/4.. Kanske runt 3800 gram o 51 lång..
Hihi.. Spännande!!

Emses lottorad ser ut som följer:

12-04-21

joker:
3850g/52cm

Heja lillbrorsan, gör nu så Emse vinner! (eller, kom för morsans skull eventuellt ut lite tidigare) ;-)

Evelina

jag tror de blir 23/4 3750g och 51cm

 

 

ingen av de som gissat har haft rätt...vi får väl se vad som händer....har nog iaf. börjat få oregelbundna värkar så vem vet kanske händer nått i natt annars så har vi ju tid för igångsättning imorron kl 8. så hoppas verkligen att de kör igång då så vi slipper åka hem! vill ha bebis innan helgen är slut! annars måste vi ju böka på med barnvakt en gång till å pappan börja jobba.....

 

 

 

 

 

7/4-12

publicerat i Graviditet med syskon;

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.


det närmar sig med stormsteg, men hur som helst så kan de faktiskt lika väl vara 3 veckor kvar,som om de vill sig riktigt illa så kan de nästan bli ett majbarn..eller kanske kommer på moffas födelsedag 30/4 :)