pepparkaks bak och mat leverans!

publicerat i Mitt liv som jag ;), Recept;
ja en helg ok dag har de varit idag fast termomtern visat många kalla grader redan från tidiga morgon... jag och pojkarna har imorse varit på ica strax efter 9, lämnat lite på återvinningen (som för övrigt var en bra dag va när de är massa minus ute:)
 
sen har vi ätit gröt lunch och bara myst, liten har väntat på att farfar och farmor skulle komma så vi skulle baka pepparkakor tillsammans, skönt med lite sällskap då de ska passa med både sovning för mini och annat...men han den lille filuren drog en lång sovning på 2 timmar ute i vagnen....var bara sista plåten jag behövde passning på då han vaknade samtidigt...så mysigt hade vi! medan vi väntade på att de skulle komma så var vi ute en stund sprang i snön och åkte pulka...jaja jag drog och filip åkte:)

filip var sååå himla duktig att baka pepparkakor, försökte verkligen kavla ordentligt och göra massa figurer, höll sig från att äta pepparkaksdegen...kanske för att både mamma och farmor inte åt nån...fick en liten snutt av de som var kvar på slutet som inte gick att baka av och såg då alldeles brydd ut, jag sa man fick äta de lilla som var kvar när man bakat klar å inte gick att baka mera:)
 
 
sen så har frysen frostats av och tamme tusan den startade igen ( inte nyaste modellen, och den ska tydligen vara självavfrostande men den funktionen verkar inte riktigt funka m.a.o) så nu är de ordning och reda i frysen och tjusigt de blev!
 
även så har veckans mat från linas matkasse kommit! längtar redan till de är dags att börja laga!!
 
 
imorgon ska mamman i familjen in på jobbet och äta julmat med många av dem! *rooligt* längtar lite efter julmat, brukar ju vara gott några gånger...sen lessnar man:)
 
nepp nu blire en dusch och sedan soooova!
 
 

Kommentera inlägget här :