28/1-12

publicerat i Graviditet med syskon;

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.


Din menscykel är ca 28 dagar


Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen)

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).

Du är i vecka 30.

Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).

Du är i 7:e kalendermånaden.

Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester tre.

Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012

Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

se dagarna krymper....snart äre bara 60 dagar kvar:)

mvc v 29( 28+5)

publicerat i Graviditet med syskon;
har varit dit idag på koll....nästa gång är den 23/2 å efter det blir de sedan var 14:de dag!!! ska dock in på en glukosbelastning den 10/2....nu har lill magen gympa, tycker den har de lite titt som tätt hela dagarna faktiskt....även ibland då jag vaknar på nätterna för att vända mig eller kanske gå på toa eller så bara för att kika på klockan....tycker ju de är så mysigt med dessa rörelser!

livet i 20 års åldern är över och livet som 30 åring tar över...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
tänkte försöka återberätta lite i punkter om vad som hänt de 10 åren i 20 års åldern....har ju faktiskt hunnit med en hel del....

* började ju 20 års åldern med att träffa Janne, som visade sig vara mannen i mitt liv...dock var jag bara 19 då vi blev ihop men fyllde ju 20 14 dagar efter:)

* jag var kombo med Sandra  och blev sedan sambo med Janne, hade katten Pyret sedan innan dem båda och bodde i min lägenhet på 3 rok i Johannedal.

* jag och Janne förlovade oss 11/1-03

* fick en tillsvidare tjänst på Sundsvalls Kommun Städservice som de då hette, som sedan bytte namn till Galant Kost & Städ. Blev fackligt engagerad och invald i styrelsen

* skrev in mig på checkers trafikskola här i stan och klarade körkortet 1/10-07

* vi plussade på stickan den 6/4-08 och vårt liv förändrades och lyckan var total, jobbade på som vanligt och fick 14/10-08 Havandeskapspenning pga mitt jobb. träffade många mammor/ blivande mammor här ifrån stan som vi var ett gäng som träffades på fika/lunch 1 ggr/v ca.

* har vidarutvecklat mig lite och lärt mig sundsvalls kommuns växel och sitter nu där sedan snart 1 år tillbaka på heltid, fick chans att börja lära mig där efter semestern -10 men har mer eller mindre suttit där på heltid då behovet har funnits...tycker de varit/är himla roligt att få prova på nått nytt och känns lite som ett break från städ eller som en nystart lite vilket jag är glad jag fått chans att prova då jag hela tiden sagt att jag inte ska städa tills jag dör...men blir ju lätt att man blir kvar då man får TV och sedan skaffar barn och hus, då blir man lite bekväm och framförallt så behöver man ju lönen varje månad och en viss säkerhet på ett annat sätt än iaf. innan barn.

* har ju hunnit med våran första gemensamma utlandsresa som gick till marmaris i turkiet hösten -08 och jag var gravid i v 26....himla härligt skulle vilja åka nånstanns snart igen!

*förlovade oss igen 26/6-05 igen efter olika anledningar och privata skäl, dock är jag nu sedan annandag jul -08 utan ring iaf. då Janne var tvungen att klippa upp den då den inte gick att få av eller röra på fingret i samband med grav och svullna fingrar.

* vi blir husägare till vårat dröm hus hösten - 10, känns verkligen som hemma och så himla skönt att slippa trapporna och ännu mer då vi nu ska snart ska få tillökning i familjen och de då kan vara skönt att bara öppna dörren på sommaren så strorebror bara kan spinga ut på gården å leka och samtidigt kunna utnyttja vagn och allt enklare för sovstunder ute i den!

* 20 års åldern avslutas på bästa sätt ,få plus på stickan ännu en gång den 12/8-11.få fira våran underbara son Filip´s 3 årsdag.

30 års åldern börjar ju såklart på bästa sätt oxå med att vi snart om 10 v +/- 14 dagar får träffa "paddan".

tror jag fått med det mest betydelsefulla i 20 årsåldern. Är så himla glad och lycklig för alla fina männsikor som jag har runt om mig varje dag i form av familj, vänner och kollegor!


blir inget firande av mig nu i dagarna mer än för familjen nu på lördag, vännerna får vänta å se vad som händer till sommaren, lättare och skönare att "fira" när bebis är utanför magen än nu med mage, halsbränna och foglossning.....så lugn! Inbjudan kommer!!!

21/1-12

publicerat i Graviditet med syskon;

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.


Din menscykel är ca 28 dagar

Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 197 av 280. (70,4%)

Du är i vecka 29.

Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).

Du är i 7:e kalendermånaden.

Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester tre.

Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012

Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

äntligen fredag igen...

publicerat i Mitt liv som jag ;);
har nu ikväll pysslat med att tvätta och slå in paket, ja för vi ska ju på kalas på söndag då finaste Elma fyller 3 hela år, stora tjejen!

imorron då ska pappan åka till gävla och hjälpa henke att hämta hem lite grejjer, filip å jag ska hälsa på momma och uffe efter att vi ätit lunch!

ska kanske kila in på ica oxå å handla lite då vi ändå åker förbi där...frågan är vad vi ska äta till middag imorron...

tror snart jag ska sova, är sååååå trött och har ont i mina fogar, väldigt jobbigt har de varit i slutet på den här veckan...har även känt när jag gått i nedförsbackar att de tryckt på lite neråt och så får jag sammadragningar då jag går lite för fort eller om de blir halkigt å man spänner sig...men de är ju faktiskt inte så lååång tid kvar har ju gjort 70 av 100 %.då äre ju nästan ingen tid kvar:)

har även sovit dåligt i veckan eftersom man inte får samma djupa sömn när man har ont å till slut vaknar vissa gånger när man ska vända sig...även lite mera kissis, kan ju dock bero på att jag druckit mkt. vatten dessa 2 veckor pga den jäkla rethostan och slemmet som inte försvinner:(

nepp nu blire natti natti

7, 7de,sju månader

publicerat i Graviditet med syskon;

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).
Du är på dag 196 av 280. (70%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 6 fulla dagar (v27+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012
Du har 84 dagar kvar till beräknad förlossning

tänk att de redan är månad 7, vet väl inte om de vart just idag då jag inte var in å kikade nått igår då familjelivs sida inte riktigt ville funka då jag skulle logga in. är ju faktiskt snart bara 2½månad kvar :) för januari är ju snart slut....känns konstigt att vi snart ska bli 4:a. men de ska bli så himla mysigt med en till liten familje medlem! har även läst mig lite till att man ska nog prata om våra kommande nya roller som 2 barns föräldrar, så att man hjälps åt å dra de "nya" lasset tillsammans! men jag tror de ska komma att bli super! ♥

lördag å mitten på januari!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
idag har vi varit på badhuset här i matfors, vaaaarmt å skönt! å lite barn så de var kanoners! familjen lilliesköld gjorde oss sällskap som alltid! de är våran grej det helt enkelt att bada med tillsammans med våra barn! blev bara en miss i morse då vi bestämt tid 09:30 å när vi kom dit för att fixa mitt simkort så visade det sig att de öppnade inte förrän 11...så då tog grabbarna en prommis hem igen och jag fick åka med emse och barnen i bilen ist. ja vi var ju duktiga att gå till badet idag fast de var lite kyligt....
så då bidde det en fika här hemma hos oss å barnen busade lite!

efter badet så for vi till arne för att hämta jannes mobil som han lånat ut och sedan slutade det med en tripp till stöde för att hälsa på mats,sofie och barnen. avslutade med kvällen med en middag på resturang dinos här i matfors...helt ok var det men rödvinssåsen var ingen hit:( men man måste ju prova vad de har för nån mat här i byn....får väl testa dunja nästa gång!

när vi kom hem så kikade pojkarna på tv å åt lördags godis...jag passade på att ta ner julgardinerna och dukarna....så nu är de fixat, även ena stjärnan åkte ner och en lampa kom upp, filip fick oxå sin lampa tillbaka ist för ljuskransen....bara stjärnan i hoppyrummet kvar, kransen på dörren och dörrmattan....sen är julen helt borta för denna gång:)

kikar nu på film och myser innan de är dags att sova....trött efter en sen kväll igår och tidig morgon i morse.....och imorron äre ju janne som har sovmorron....*suck*

en riktigt mys helg har vi haft än så länge!!

14/1-12

publicerat i Graviditet med syskon;

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.


Din menscykel är ca 28 dagar


Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 190 av 280. (67,9%).

Du är i vecka 28.

Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).

Du är i 6:e kalendermånaden.

Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester tre.

Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012

Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.

vad händer i v 27?

publicerat i Graviditet med syskon;
Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen.

Fostret väger runt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Håret kan ha börjat växa ut. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds.

Det finns ännu gott om plats för fostret att röra sig på. Många foster är mer vakna på kvällen, då man kan märka att det sparkar mer i magen. När fostret rör sig tränar det upp sin fysik för att bli starkare i kroppen.

De flesta barn skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt. Varje vecka, även dagar, gör stor skillnad. Om barnet skulle födas nu klarar tarmarna av att ta emot modersmjölk. Lungorna har utvecklats mycket, men även om barnet nu skulle klara av att andas luft behöver lungblåsorna ännu mer tid för att utvecklas fullt ut.

åå redan snart mitten på januari:)

publicerat i Filip uppdatering;
ja känns som januari snart är slut.... *gillar´t* idag har de varit en kall dag ute men skönt det så snön stannar kvar:)
har haft hostan från helvete flera gånger idag, är såååå jobbigt då slemmet ska till å lossna å man får den där hemska rethostan som man tycker är så störande för alla....hostar så de gör så ont ända ner i bröstkorgen:(

tycker paddan rör sig mer och mer för varje dag, de är så himla mysigt:) nästa gång vi ska till BM är 26/1 på barnens mosters födelsedag, även min ena chef fyller år då!

i helgen har de varit kalasande för filip, lillstackarn tror ju han ska få paket varje helg nu sedan de var jul å de visst blivit så...eheh men OJ så himla fina saker han fått av både moster och moffa som var här på lördag och firade och sedan igår då flera av hans jämnåriga kompisar och några från dagis var här! han var så mallig för att de kom hit och busade med honom, de hade jagis här ett tag och lekte riktigt bra ihop så roligt å se men ojsan så skönt de blev då de tillslut bara var vi hemma å huset var tomt....vi satt allihop i soffan å tittade på toy story som de visade på Tv:n å njöd av lugnet....var nog minst lika trötta allihopa:)

senare på kvällen så kom malin och hjälpte oss med lite av sista delen tårta som bidde kvar...busade lite mera med prinsen och sedan surrade vi lite medan pojkarna gick och sov.! även så var david och karin till oss fredag-lördag...paket å julklapp fick han därifrån å den var mkt. uppskattad!sköt kanon hela fredag kväll å lördag morron:) vi har verkligen haft en kanon helg, men den har känts lite kort även fast de var en dag extra:) men så har de ju varit fullt upp med baka tårta,laga mat och kalasa:)

tror de är dags för sängen snart, tröttis efter toa spring och hosta i natt!
även att de fortsatt på jobbet med hosta...innan jag gick hem hade jag hostat så mkt. så jag hade ont i huvet tom:(

7/1-12

publicerat i Graviditet med syskon;

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.


Din menscykel är ca 28 dagar


Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 183 av 280. (65,4%).

Du är i vecka 27.

Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).

Du är i 6:e kalendermånaden.

Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.

Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012

Du har 97 dagar kvar till beräknad förlossning.

ETT HUNDRA DAGAR KVAR TILL BF!!

publicerat i Graviditet med syskon;

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.


Din menscykel är ca 28 dagar


Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 180 av 280. (64,3%).

Du är i vecka 26.

Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).

Du är i 6:e kalendermånaden.

Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.

Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012

Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.


tänk att de bara är 100 dagar kvar.....kan ju såklart komma tidigare....men bebis lär väl vara som storebror, så brukar skämta om att då blire väl en maj bebis:) dock orkar jag nog inte vänta så länge på bebis denna gång...vill ha ut den lill* NU!!!men h*n får gärna stanna ett tag till å grädda på sig lite:)

1/1-12

publicerat i Mitt liv som jag ;);

Grattis våran busiga prins som fyller 3 år den 1 januari! Det ska vi fira med tårta och paket!
Kramar från mamma och pappa

Nytt år och nya möjligheter och vad passar då inte bättre än att börja året med att fira världens bästa prins på hans 3 årsdag! kan fortfarande inte riktigt förstå att han faktiskt fyller år på årets första dag och ännu mindre att han faktiskt blivit 3 hela år...vart tar tiden vägen lixom? och snart ska ha bli storebror....om en sisådär 100 dagar +/- nån dag/vecka:) ttcker han blivit så stor oxå sista veckorna eller bara under denna vecka han och jag haft jullov och sovmorgon:) pratar renare,förstår så mkt. fått ett intresse för pussel och memory som han fått nu i både jul å idag. duktig på att spela och vänta på sin tur...leta fram par till oss som är med:)
vi har även haft lite hårdträning på toaletten....fast så jobigt har de inte varit, han har väligt gärna valt kalsonger före blöja...även om han ibland tagit en blöja och man sedan frågat om han inte vill ha kalsonger ist. så har han sagt ja att han vill det....många dagar kanske 5 av dessa 7 så har de inte hänt en enda olycka medan det någon dag hänt 1 eller flera....men de är ju av "misstagen" man lär sig att ojsan....har blöja på natten och tror många morgnar att han har kalsonger så han måste upp fort för att "nu kommer det" har sovit utan blöja på dan de dagar han behövt lite extra vila för att orka med sig själv :) så de har gått väldigt bra, även nummer 2 har gått mkt. lättare....inte spänt sig alls lika mkt. som ha brukar och de har kunnat kommit bajs på lite olika tider vilket annars mest varit inför natten och då fått sitta länge för han spänner sig och håller emot. men som sagt de har nu gått kanon och hoppas de ska funka för då tror jag toa träningen kommer gå galant! han är duktig på att säga till "nu kommer det" och då brukar de vara rätt bråttom för att hinna fram å dra ner byxorna och hinna sätta sig.... har kört med lite belöning iform av guld stjärnor men vissa dagar och gånger har han tom glömt att hanska ha en stjärna så då har vi struntat i det....roligt att han fått intresset medan vissa gånger så säger han "jag vill ha en stjärna"

de känns ju så himla stora när de inte har nån blöja....byxorna blir som så stor över rumpen:) får väl se hur de går nu imorron å den här veckan då de är dags för förskolan igen....svårt som förälder att veta hur "torr" personalen vill de ska vara innan de är ok att komma med kalsonger på dit... hur mkt. jobb de tycker de blir om de händer en olycka eller så....nog för att lite av det ingår väl i deras jobb men de största jobbet ligger ju ändå hos oss föräldrar!så därför har det ju varit extra skönt att vara ledig med filip denna vecka för att kunna lägga lite mer tid på just den biten, blir ju inte riktigt samma att bara öva på kvällarna och helger....

nyår firade vi här hemma med 3 rätters tillsammans med elma, manne,peter och emilie! myyysigt som bara vi kan ha!:) snälla rara barn som lekte bra tillsammans och som efter mkt. om och men till slut somnade för att orka med sig själva:) fina rakter sköt alla grannar och alla fina risbalonger som skickades till himlen för att tänka på det som för 7 år sedan omkom i tsuhnamin. dock började jag igår kväll innan de var dags för efterrätt att känna av halsont....tänkte kanske de skulle försvinna under natten men de har inte gjort:( har blivit tjock i halsen å slemmig....nu även också snorig:( hoppas inte det blir värre än så.....orkar inte med nått sånt!

de var lite sammanfattning av vad vi har gjort på vårat jullov och imorron kickar vi igång det nya året med jobb och förskola igen.....nästa som händer är väl när mamman fyller 30 men nått kalasade blir det inte då mer än för familjen....vänner får vänta till i sommar så får vi se vad vi då hittar på :) känns lite roligare att göra nått med bebisen på utsidan av magen än nu med foglossning och halsbränna. och efter det har hänt här i slutet på januari så väntar vi in april för att se när paddan tänker titta ut.... kan ju faktiskt bli både en slutet på mars bebis, början mitten slutet på april eller varför inte en början på maj bebis....då datum är 13/4. denna gång tycker jag inte vi behöver gå över så särsillt många dagar....om ens någon....kanske kan statsa på 1 vecka för tidigt ist. :)

nepp nu tar jag min onda slem hals å går till sängen tror jag, kanske ta fram lite kläder att ha på jobbet men annars så blire nog natti natti snart!


god fortsättning på det nya året!!

31/12-11

publicerat i Graviditet med syskon;

Din graviditet startade Lör 9 jul 2011.


Din menscykel är ca 28 dagar


Du blev gravid ungefär Lör 23 jul 2011 (ägglossningen).

Du är på dag 177 av 280. (63,2%).

Du är i vecka 26.

Du har gått 25 fulla veckor och 1 full dag (v25+1).

Du är i 6:e kalendermånaden.

Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.

Beräknat förlossningsdatum Fre 13 apr 2012

Du har 103 dagar kvar till beräknad förlossning.

hann inte med mig å använda nån dator igår på årets sista dag så jag gör det tidigt på årets första ist.:)

nu kanske tiden rullar på lite fortare igen då vi nu lämnar jul, nyår och snart 3års kalas bakom oss....och väntar in våren:)