pro

publicerat i Elias Uppdatering;
ja nu vare ett tag sedan jag bloggade igen...nu har jag även uppdaterat med pro 3månader så nu måste man ju lära sig hitta här på blogg.se....tycker dock de är himla synd att de inte finns någon app för android ist bara till iphone.....
 
har hunnit med lite sedan sist, i helgen har vi varit på bröllop de var lina och marcus tur att bli man och fru och de var såååå himla fina. himla fint i kyrkan med fina psalmer och sånger därefter vart de god mat och fest dock så åkte vi hem redan vid 21:45 eftersom farmor och farfar som var barnvak till filip skulle åka vidare tidigt på söndagen och sen så ska man ju upp några gånger på natten så man behöver ju få lite sömn....man blir inte så avslappnad själv heller när man ska vara med sedan då musiken och själva festen började:) men vi var med på lekar och så. allt var så himla fint och bra planerat god mat och tårta! elias skötte sig exemplariskt även denna gång, precis som på 30 års festen i början på månaden. våra barn är super duktiga och får följa med på fest tidigt i livet:) filip var ju oxå 2 månader då han var med på david och karins 30 års partaj pecis som elias var nu då jenny hade kalas!
även samma dag som bröllopet så blev ju våran lilla bebis elias 3 månader....ojoj shit vad tiden springer fram...de är verkligen som alla säger att andra gången hinner man inte med nått
 
 
elias utveckling!
han har börjat hålla i saker lite eller greppa tag i tex sin snutte tiger om man lägger den på honom så myser han till sig själv med den, jollrar och ler för fullt mest hela tiden:) gillar absolut inte att vara smutsig i rumpen utan gnölar då tills man upptäcker vad som är fel och åtgärdar sedan är han nöjd igen. har helammat tills han nu blev 3 månader men ibland nu så kan han få ersättning 1 gång om dan men inte varje, beror på hur de känns att mjölken räcker till...han en känsla av att de kanske inte kommer funka lika länge som sist då man nu blir mer stressad över storebror ...man märker att man inte har samma ro som sist, ja ni som har fler barn vet vad jag menar och ni andra kommer att få erfara vad jag pratar om:) men sen kan de även vara som BM sa på efterkontrollen att de har varit väldigt varmt några dagar och därför kan han ha velat ha mer och oftare så de är därför de känns som de inte räckt eftersom han kanske varit törstigare då pga värme! så vi får väl se! som sagt vi får väl se, inte så långt kvar tills de är dags för smakisar och gröt ...hinner väl knappt blinka kan jag tro....iaf inte om farten fortsätter som nu:) och då gör det ju inte så mkt. att man inte har så mkt. mjölk för då kan man ju lägga in lite mat tider ist!  det ordnar sig nog, tror även att storebror bli mer tålig oxå när lillebror kan börja äta mat så de äter på mer samma tider än nu...:)
 
annars vill elias gärna sitta upp i famnen blir små sur å grinig om han måste luta sig lite tillbaka mot den han sitter hos, riktigt stark i nacken oxå behöver oftast bara ha stöd av en hand på ryggen och en fram på magen för att sitta i famnen eller att man håller i hans händer. han försökte även i helgen att tippa åt höger (sitt höger) då han låg på hårt underlag då vi skulle byta blöja så de är nog inte långt borta med att vända på sig...eller vem vet, vi får väl se!
 
nepp nu äre dags för lite mellis med stor prinsen som på onsdag både har namnsdag och blir 3 år och 7 månader!

onsdag den 11/7

publicerat i Mitt liv som jag ;);
ja för 30 år sedan idag så döptes jag hemma i momma och moffas fin rum av prästen jonny nyström det var en solig och varm dag....alltså allt annat än vad man kan säga om denna dag som de mest bara har regnat hela dan och varit sisådär 16 grader bara....när ska sommaren komma, var det de få dagar vi haft eller kommer de nå mer....eller är den rent utav över!?!?

idag så har jag och elias haft dejt jenny på stan, jag hittade ett par typ haremsbyxor fast 3/4 ben....var en tråd som hade gått av i midjan som säkert inte gör nått eller som kommer gå upp nå mer men fick dem iaf. nersatt 10% men då såklart ingen bytesrätt eller reklamation.... men de var de sista i en passande strl och i birsta fanns de inte några alls kvar så de var taget. kanske de kan passa till tunikan å linnet jag köpte igår att ha på bröllopet annars så blire leggings till. har ju dock kommit på ett dilemma ang bröllop och kläderna, då jag fortfarande ammar och linnet jag köpte är inte såå amings vänligt...klart de går å dra ner bara men då kommer de ju bli uttöjt i ringningen framöver och de vill jag inte....tror de där kommer bli ett favorit under linne nämligen! och dra upp de kan jag ju inte för då försvinner ju funktionen med tunikan å öppningen....dessutsom får man ju visa magen då, men han kanske sköter sig lika bra som han gjorde på 30 års festen i lördags å då blire inte så många amingar under vigsel och middag/fest..... sånna här gånger man önskar att barnet antingen var större eller åt ersättning:) men det ordnar sig, hur som så kommer bröllops paret vara de vakraste människorna ever!

igår var vi på hälsoundersökning elias och jag, han fick en OK stämpel i rumpan! följde kurvorna perfekt och var så duktig på de hon kollade och allt var på sin plats!:) hon tyckte han var himla stark i nacken och duktig å de är han ju...har ju varit så stark nästan sedan han föddes... 61 cm och 6360gr,  han är en go och glad kille som ger oss flera leenden varje dag! äter och sover men börjar få lite mer vaken tid och vill vara mera med, inte lika nöjd alla gånger att bara sitta i babysittern när vi äter tex.

bytt tjänst!

publicerat i Mitt liv som jag ;);
FRÅN            TILL

2012-01-01 - 2012-04-30 Städare

2012-05-01- .....             Telefonist

var in och skulle kolla min mail å var då in å kollade i lönesystemet lite och såg då detta...har ju inte sagt/berättat för just nån att jag ska byta tjänst.....och har jag nämt nått så har jag sagt att de troligen kommer bli så men att jag inte hört så mkt. om det. men nu verkar de ju vara klart:)
känns himla skönt att få göra nått annat efter 10 1/2 år i städ yrket. har trivts jättebra med det att få röra sig och träffa så mycket människor men samtidigt har jag ju alltid sagt att jag inte ska städa tills jag dör...så de kanske finns en gud där uppe trots allt:) skönt, nu får jag oxå snart halv dagar bara jag byter fack så jag får andra avtal:) dock äre ju sena dagar 8-17 vinter tid men skönt för barnen att inte börja på dagis förrän tidigast 07:15...klart de är väl oxå tidigt men inte som 06:15 då jag var på städ å började 7 i stan...
nu får man väl börja löne förhandla då, då man kommer tillbaka i tjänst igen hösten 2013:)

nog om jobb!
idag har vi varit på norra berget jag och barnen, vi strålade samman med evelina och nelly. barnen började busa på en gång vi kom upp å efter nån timme så blev det mellis...elias var lite kinkig vid matning sedan igår kväll så han åt å grinade lite, åt och grinade lite osv. och rätt som de var då vi var klar så kommer sara runt hörnet och säger hej anna-carin! visade sig att hon var där med sitt jobb och de hade hört en bebis som grinade där bakom buskarna och då hade sara sedan sett filip å sagt att hon nog visste vem som grinade..:) himla roligt å ses...var ju 100 år sedan sist som de känns..... kanske skulle ta en mamma barn fika framöver nu i sommar!?!? alla barnen lär ju blivit så stora. träffade även på elin där uppe...de jobbar ju på samma ställe.
sen gick vi för att kika på djuren och då kom vi precis tills rundvandringen av djuren började så de var skoj...filip matade getterna och massa andra djur som fannas där, träffade på annso och vilda som oxå gick vandringen.

när den sedan var slut så skildes vi åt och vi for ner på stan för att fixa present till nån som fyller år mkt. snart. medan vi väntade på janne så hann jag och filip surra å busa i bilen som vi hade ställt i p-huset nere vid ån då alla andra park är avstängda och de är rätt skönt å stå i garaget då de är varmt...sen när lillebror vaknade så ammade jag honom i bilen medan filip kollade på alla saker överallt....vad äre är?vad äre här?!?! var väl de ord jag hörde mest:) sen så har jag väl aldrig träffat så många någon gång där i garaget.... jocke,carola och lilly, linda och hennes dotter och sedan på vägen hem tina.

nu ikväll så verkar liten må bättre och gråt/skrik vid matning verkar lugnare igen så vi får väl se i natt....eller om han vaknar tidigt imorgon bitti...natten som var så sov han ända till kvart i 5 innan han ville äta...så de verkar som om han snart tänker skippa nattmålet då han gör det titt som tätt och inte mig emot:) somnar gör han oftast för natten där vi 18-19 tiden...dock kan han ibland vakna 23-00 tiden men oftast sover han till 02-03 tiden...
igår var vi på bvc på drop in vägning å vågen stannade på 6180gr, stannat lite i vikt men han var iväg sist som 7 veckors bebis, han kanske har vuxit på längden denna gång då han annars mest bara blivit tyngre å bara vuxit 1 cm varje gång på längden.. vi får väl se vad läkaren säger till veckan! nån som vet/minns om man gjorde läkar undersök 1 gång och sedan igen då de är dags för vaccination eller om de är vaccinations dags och nu till veckan!?!? han blir ju faktisk 2 1/2 mån då och vaccinera brukar de ju göra vid 3 mån...

nepp snart dags att sova, kanske ta sig en snabb dusch först bara!

natti natti detta var allt för idag!!