lång helg med hela familjen!

publicerat i Elias Uppdatering, Mitt liv som jag ;), Syskonen bus;
mysigt har det varit och skönt, dock har ju helgen gått fort som vanligt:(
i fredag var vi hemma och tog det lugnt, före lunch fick vi besök av elma,manne,emse och mormor fikade och surrade ett par timmar sedan så gick jag, filip och elias till lekparken på åkarvägen.
 
Janne monterade filips fräsiga bmx som vi köpt till honom, stor killen våran! han vart alldeles brydd då janne bar fram dem och tittade och sa sedan, är den till mig!?!? sen blev han super glad! och vi provade den nere på trottoaren där de är asfalt.
sen på kvällen så kom mamma/momma och uffe hit på fika och för att fira janne, mys och surr långt in på sena kvällen!
 sen på lördag hade janne sovmorgon och jag klev upp med barnen kl 07:00 när filip tyckte de var morgon....vi bakade då tårta till överrasknings kalaset vi skulle ha för pappan senare samma dag...han hade inte hört att vi använde elvispen och de var ju tur...ännu mer tur att vi har matkällare så han inte kunde se den:)  filip var duktig att hjälpa till och sa sedan när vi var klar och mös på golvet med lillebror " nu var jag duktig och hjälpte mamma" man kan tro att de är mkt nej och inte göra så osv. så han kanske känner av lite själv ändå att han gör en hel del som ha inte får och då berömmer sig själv när han faktiskt varit duktig och de gör ju såklart vi med! och han var så duktig sedan att inte skvallra till janne vad vi gjort annars brukar de ju kunna rinna fort ur munnen på de små, speciellt då de gjort nå skoj och varit duktiga:)
janne vart väldans brydd då de ringde på dörren där mitt på dan sedan jag skyndat att göra lunch till filip som han skulle hinna äta innan gästerna kom:) och sen när de kommit och vi satt vid bordet å surra medan filip åt så kikar han ut och ser att fler kommer....då blev han brydd och vart nog allt lite generad då jag sa grattis när alla som anmält sig hade kommit....sen blev han brydd igen på kvällen då han var på väg ut till garaget när pär kliver in genom dörren:)
kom ju på nu i lite sista minuten kan man kanske tycka då alla verkar vara så uppbokade att jag skulle göra det här överrasknings kalaset....brukar ju önska sånt själv när jag fyller år och gör man inget själv så kan man väl inte förvänta sig nått heller så om jag gjort ett nu så kanske jag får ett sedan:)
så JA jag hade visst inte bakat till dopet nu i veckan utan det var till ditt kalas älskling! de är du värd och så mycket mer, synd att inte fler kunde komma eller svara på inbjudan bara!
 
 
sen idag så har svärisarna varit här och firat sin son, vi tog en prommis på 1,8km då filip fick cykla på sin nnya cykel öva på att bromsa och starta...duktig han var som orkade cykla så långt....hade lite svårt med bromsingarna men rätt som de var så fick han till det:) innan idag så hade jag testat honom på höger och vänster...var är höger arm, var är vänster öra osv och av alla jag svara så hade han rätt på 8 av 10..var några slarv fel så de var ju kul att testa de ute sedan på cykeln...sväng vänster, okej svara han då:) cyklade förbi och pratade med grannarna morgan och birgitt oxå...birgitt undrade om han ville ha en tomat....nja kunde hämta de imorgon för nu cyklade han:) sen åt grillade vi middag och sen på kvällen så kom arne förbi för att oxå fira janne! så denna helg har bestått av lite motion och en hel del fika! ikväll så har elias varit lite hungrigare så undra om de är nån växt period och så har jag druckit lite lite vatten under dagen så han fick lite ersättning som han efter mycket om och men faktiskt åt en hel del av och sedan somnade och sover nu gott!
 
jag ska oxå lägga mig nu, ögonen kliar och tvätten är hängd! måste passa på å få lite sömn...tänkte ju lägga mig vid 21 men då var ju nästan elias lagt och tvätten skulle hängas:) så nu. natti natti!!
 
 vet inte om jag skrivit de innan men i torsdags så vände elias från rygg till mage och nu gör han de titt som tätt även i sängen på natten och sen kommer han inte tillbaka å ligger å gnölar till man vänder på honom och han sedan somnar om....sötfisen våran!
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av JEnny:

Ja jag hade jättegärna tatt med mig Henke och kommit, men eftersom jag dragits med denna halsonda i en vecka nu och ni har en massa mindre barn så va det bara onödigt..
Kram på er

Svar: ja precis är man inte frisk ska man hålla sig hemma....fast här verkar förkylningen bara ska gå runt runt:( krya på dej!
Acca

Kommentera inlägget här :