Elias 10 månader

publicerat i Elias Uppdatering;
oj shit vad tiden går....tänkte imorse att nu blir han 8 månader...ehhe har visst tappat tidsbegreppet lite:) eller så hänger man inte med hur tiden går fort.tänk att han blir 1 år om 2 månader....stora lilla bäbisen våran!
 
ja vad kan han nu då:
peka med pekfingret
vinka (har han gjort ett tag nu, kanske sen 9,9 1/2mån)
går med lära gåvagn men man får vara med å hålla i mot om de går för fort)
gå om man håller händerna, började han med för 1 vecka sedan innan har han inte velat flytta benen;)
plockar bitar från bordet och äter själv
håller vällingflaskan oftast själv
ålar sig fortfarande fram, gör typ bröstbentag å drar med armarna( inte säker han kommer vilja börja krypa, men är ju inte alla som gör det heller så)
pigg och glad
 
 
finns säkert massa mer han kan som man inte kommer på:)
 
Elias 10 månader
 
 
 

magsjuka,bvc och sol

publicerat i Elias Uppdatering, Mitt liv som jag ;);
ja magsjukan har satt sina spår på vår minsta familjemedlem, nämligen elias....vi var på extra koll igår eftersom han hade ökat lite i vikt förra gången men trodde då att de var för han börjat röra sig mer och så men ville ändå kolla....men så har han ju nu haft både magsjuka och förkyld och då inte velat äta så mkt. förrän nu när de börjar ordna till sig lite igen....så han hade inte gått upp nått snare gått ner allt som han hade gått upp då jag var å vägde själv för 1 månad sedan....men magsjuka tog hårt på de små sa hon....så om han börjar äta och gå upp i vikt igen så behövde vi inte komma dit innan 1 års kollen i slutet av april men om han inte äter så skulle vi boka in en ny väg tid om 1 månad.....men tror och hoppas han kommer börja öka så sakteliga igen....gapar ju efter mat så fort han får så:) han hade i alla fall dragit i väg på längden så de var ju skönt....då vet man ju att de inte är nå tok så utan säkert bara att han varit sjuk som gjort vikten.... håller tummarna att vi är på banan snart igen! han får ju äta så fort han vill:)
fick ju även bekräftat de som jag själv tycker om sjuka barn och syskon på fsk. att har man ett av barnen sjuk så ska alla vara hemma från fsk. eftersom de drar med smittan så de går runt runt....tack för att jag tänkte rätt inför framtiden! och varför släpa upp de sjuka barnet bara för att ta syskon till fsk istället för att vara hemma å mysa i lugn och ro. är väl ingen som sagt de är lätt att han barn och att de bli gnälligare när de är sjuka de får man ta och att syskon blir otålig av att vara hemma frisk...men kanske man har nån mor/far förälder som kan de kan vara med eller föräldrars syskon..... och att man tar ett par extra friskdagar hemma innan man sätter dem åter i förskolan så man är säker att de är pigga och har hämtat energi, ja man får helt enkelt hoppas att vi ska ha tur med lite sjukdomar när de båda går på fsk.
 
skönt nu med sol ute! hoppas de håller i sig lite så kan vi vara ute alla efter dagis hämting och åka lite pulka med lilleman oxå! han sover just nu på altanen och ska äta lunch bara han vaknar!
 
ja och idag blir vi själv då pappan far till östersund för möte imorgon och kommer åter på kvällen....men de ska väl gå bra det oxå antar jag bara middan är intagen så brukar de vara lugnt:) just nu har jag ju en bebis som tom när han sitter på golvet nedanför fötterna så gråter han:) hoppas denna period med separationsångest närhet är över snart:)
 
 
ha en underbar onsdag alla!!

snö snö snö

publicerat i Mitt liv som jag ;);
allt jag ser är snööö, ja jag vet att de är mitten på februari...snart slutet och de är helt naturligt att de snöar då....men måste de snöa flera dagar i rad.....fast egentligen tycker jag ju de är mysigt, är bara så förbaskat jobbigt å gå med vagnen i måddet som blir på vägarna. klart bra träning förstås, man ska ju se allt positivt!?!

idag är det torsdag och alla hjärtans dag, fast i våran familj är det fredag för alla utom pappan....då filip går sista dan på fsk för denna vecka:)
igår när jag kom hem från träningen så tog jag ut svängen för att komma in på gården (måste de då grannen inte tar bort snön framför sitt staket som är innan vår uppfart) å till min stora glädje ser jag traktorspår och en bred fin uppfart....jaaa henke har varit här med traktorn och tagit bort lite snö så vi får plats igen....tack tack tack bästa du! så nu kan man fortsätta och kasta upp snö på det nya vallarna....även brevbäraren/tidningsbudet har fått bra väg nere vid lådan....alltså borde alla nu vara nöjda och glada:)

nepp nu lite slapp och kaffe!

Natta stor prinsen

publicerat i Syskonen bus;

Sitter just i skrivande stund i filips säng i väntan på att han ska slappna av och somna.... Men mkt som rör sig i de där huvet....😉
Idag har varit en okej dag trots mer eller mindre sjuka barn, elias har varit på hälsocentralen som de visst heter här numer ist vårdcentral... Jojo man lär sig nå nytt varje dag men nog har jag för mig de alltid hette hälsocentral när jag var liten i brunflo?!?!
Han var så duktig, satt still i min famn... Inte så roligt förstås å låta dem kika i öronen.... Men man får gnälla lite när man är sjuk och hos dr. Ingen öron/lunginflammation iaf så de var ju skönt och alldeles rätt å gå dit innan helgen ist för akuten eller primärvården.... Å var de nått som inte lät bra el blev sämre till veckan så vare bara komma tillbaka för huset stog kvar sa den andre dr till elias😉 trevlig personal var det, glatt överraskad!
Vi skulle fortsätta slm vi gjort så då gör vi så!
Somnade gott ute i vagnen sedan och sov 2 1/2 timme sen mös vi och åt innan vi for på ica och handlade!!

Nu tror jag stor prinsen sover!!!

Ååh vad jag älskar mina barn och hoppas de blir friska snart!!
Men hade visst varit många barn hemma i veckan med magsjuka ( läst på webb info från fsk) så hoppas nu för allt i världen att alla är hemma med sina barn de där 48 timmarna från sista kräkning eller toabesök och helst längre så barnen är riktigt pigga och de inte tar om!!!

Trevlig fredag kväll alla!!!

Snart tillbaka på mattan...

publicerat i Filip uppdatering;

Jo vi har haft magsjukan på besök i vårt hus... Den ända som tycks klara sig är janne... Började i tisdags när jag var på träningen när jag fick upp maten nästan men tänkte inte så mkt på det utan de var väl för jag tog i å inte van... Men på väg hem kände jag bubbel i magen å sprang rakt in på toa när jag kom hem men kändes ändå " lugnt". Gick å duscha medan jag var ok tänkte jag.... Tur de för 21:30 kommer filip upp å säger han har kräkts i sängen.... Å medan han säger de så kom de mera.... Som tur va hade jag innan tagit fram en hink om jag skulle bli dålig...( man har ju fått erfarenhet med åren att både hink å toa är bra å ha).... Och nu förstår jag varför min pappa in klarar torka kräks från mig när jag vart åksjuk osv. Utan å kräkas själv..... För precis så var de nu:( å en bebis på det och en man med telefon jour.... Tok snöade ju även ute så kan ju tänka att den lyste röd hans mobiler....kan tro de var kaos där ett tag på bällsta:)

Nu 2 dar efter känns kroppen tom, åt lite yoghurt å blåbärssoppa igår vilket allt kom upp igår kväll så 20:30 gick vi å la oss då barnen väl sov så imorse kände man sig rätt pigg på sömn fronten... Janne har fortf. klarat sig förutom feber och frossa orkeslös igår..

Nu hoppas jag de dröjer länge till denna bantningskur kommer nästa gång!!

Himla typiskt att de kom just nu oxå vi som skulle varit på 4 års kontroll idag men den får vackert vänta.... Kanske hostan försvinner oxå.

Maskros

publicerat i Syskonen bus;

Japp haaar våren kommit till bällsta å tom sommaren för nu har en maskros flyttat in😉

Barnen börjar pigga på sig efter en magsjuk och en förkyld med en jäklans hosta så idag har vi varit hemma från kyrkis å kurerat oss och blir även hemma från fsk imorgon.... För de första så tycker jag inte de är riktigt rätt att skicka dit filip när elias haft magsjuka eftersom att då drar han ju med sig baciller tillbaka dit....och för de andra så har han slem hosta och varit lite hängig med en febertopp idag.

Men nu hoppas jag sjukdomarna håller sig borta ett tag å sikken tur att vi föräldrar klarat oss... För har vi gjort de så här länge så kan man nog andas ut😉

Längtar redan till träning imorn och har även bokat ett pass till på onsdag😉 tänkte mig även hinna med spinning på lör morron innan janne måste fara, och om de finns platser kvar. Kan inte boka förrän torsdag!😁

Alltför idag!